Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies
Dissabte 16 Maig 2015
El 2n Festival Gollut, el certamen de cine compromès i fotoperiodisme de temàtica social, ha finalitzat la seva segona edició amb un increment en espectadors, de films projectats, d’inscripcions i col·laboracions amb entitats i empreses que auguren una consolidació de l’esdeveniment en futures edicions.

La segona edició del Festival Gollut, que s’ha dut a terme al Cinema Catalunya durant el Pont de Maig, ha acabat esdevenint un gran èxit gràcies als 266 espectadors que han rigut, s’han emocionat i han pres consciencia de problemes socials a les butaques d’aquest emblemàtic cinema de la Vall de Ribes.
 
A banda de les projeccions, aquest any el festival ha estat ple de moments emotius, com el reconeixement a la seva trajectòria al periodista Àlex Gorina, crític i enamorat del cinema o la projecció del documental sobre la figura d'en Ramon Barnils, Barnils, tal com raja  amb la presència dels seus familars i col·loqui amb el seu fill Andreu Barnils i Joan Vila, del Grup Barnils.

Dissabte 16 Maig 2015
Tenim una proposta molt interessant per programar als vostres cineclubs, es tracta de l'espectacle teatral "Pasolini corsari". Sabem que alguns de vosaltres us heu mostrat interessats en veure l'obra abans de decidir programar-la. Espectacle a partir de textos de Pier Paolo Pasolini. Dramatúrgia de Pere Alberó

Aquí teniu el dossier de l'espetacle en PDF,

Els que estigueu interessats en programar-la, cal que us poseu en contacte amb nosaltres,

Us recordem també les propostes de l'any Pasolini que us vam fer per recordar-vos les altres coses que es poden programar per revisar la figura del director italià- Ho podeu consultar aqui

Dijous 30 Abril 2015
Informació de ARA GRANOLLERS que podeu llegir aquí

Núria Nia, de Lliçà d’Amunt, guanya la beca de cinema documental ‘Vist per...’

La beca està dotada en 4.000 euros i la dóna l’Associació Cultural de Granollers
 
Dimarts al Centre Cultural es va fer entrega de la segona beca de cinema documental Vist per... que convoca l’Associació Cultural de Granollers, Granollers Audiovisual SL, Vallès Oriental Televisió (VOTV) i l’Arxiu Municipal.  S’hi van presentar nou treballs i la guanyadora va ser Núria Nia, de Lliça d’Amunt, amb el treball L’aigua que bull. “He volgut fer un paral·lelisme de les termes romanes de Caldes de Montbui i la vellesa, tot destacant el record dels avis i la memòria històrica”, va afirmar la guanyadora.

Núria Nia és de Lliçà d’Amunt tot i viure a Sabadell i aquest és el tercer documental que realitza. En L’aigua que bull, la trama gira al voltant d’un grup d’avis que passen uns dies a les termes del balneari Broquetas de Caldes de Montbui.

El jurat estava format per Lambert Botey, Agustí Corominas, Berta Diumaró, Marina Estopiñán, Neus Ballús i els representants de Vallès Oriental Televisió (Albert Jordana), Granollers Audiovisual SL (Josep Maria Codina) i Martí Pujadas.

L’estrena i la presentació del documental es farà al Centre Cultural de Granollers de la mà del cineclub de  l’Associació Cultural que n’ha estat l’entitat organitzadora. VOTV emetrà el documental i un programa especial amb entrevista a l’autora en un termini màxim de 6 mesos des de la seva presentació.

El jurat va voler destacar també el treball Jesús Peyron, l’home orquestra de Carles Riobó i Toni Tarifa, que tot i no haver estat premiat, les parts organitzadores buscaran el suport per poder-lo tirar endavant. 

Dimecres 29 Abril 2015
Com en les darreres temporades, hem dividit la programació en dos blocs. La programació estable dels divendres al Teatre Bartrina i la programació de cicles alternatius a la sala d’actes: un a la tardor de 2014 i un altre a l’hivern de 2015.

Pel que fa a la programació estable dels divendres al Teatre Bartrina, aquesta temporada es va iniciar el 26 de setembre de 2014 i es va acabar el 17 d’abril de 2015. El nombre d’espectadors ha estat de 1.319, dels quals gairebé la meitat han estat socis i l’altra meitat no socis.

Hem seguit el criteri de selecció de temporades anteriors, és a dir, programar els films que no tenen cabuda o amb poc ressò a les sales comercials de la nostra ciutat, sempre en versió original amb subtítols. Les pel·lícules més vistes d’aquesta temporada han estat La isla mínima, Molière en bicicleta i Es fa de dia a Edimburg.

Aquesta temporada hem continuat apostant per l’edició de fitxes per a cada projecció. La confecció de les fitxes l’ha feta Marcel Banús i el disseny de fitxes i tríptics els quals, a partir de gener de 2015, han canviat de formati s’ha fet un únic full amb la programació del Bartrina i la de la sala d’actes, ha estat realitzat per Jom Pàmies.

Dimecres 29 Abril 2015
El cicle de xerrades, que ha estat dissenyat i coordinat des de la FCC, proposa acostar-se als llibres i la lectura des dels films que en parlen. Vam escollir persones molt relacionades amb el cinema, especialment des de la realització cinematogràfica, pensant que aportaran un punt de vista diferent des de la creació audiovisual. 

Biblioteques, llibres i lectura, escenaris de ficció
Vuit realitzadors de cinema català ens acostaran al món de la lectura i els seus espais a través d’alguns films que tenen els llibres i el coneixement com a protagonistes principals. El cicle es basarà en xerrades sobre les pel·lícules a partir de la projecció d’alguns fragments.
 
Amb motiu de l’Any de les Biblioteques
 
Dilluns 4 de maig, 19 h
La classe
 (Laurent Cantet), educació, diàleg i prejudicis
Sergi Cameron, codirector de Nanouk Films
B. Poble-sec–Francesc Boix (Blai, 34)
 
Dijous 7 de maig, 19 h
Amour fou 
(Jessica Hausner), l’amor romàntic de l’imaginari literari i cinematogràfic
Anna Petrus, crítica i cineasta
B. Guinardó–Mercè Rodoreda (Camèlies, 76-80)
 
Dilluns 11 de maig, 19 h
Confidencias
 (Luchino Visconti), nous veïns irrompen en una vida erudita
Pere Alberó, cineasta
B. Sant Gervasi–Joan Maragall (Sant Gervasi de Cassoles, 85)
 
Dimarts 12 de maig, 19 h
City of Angels i El cielo sobre Berlín
, àngels de negre es passegen per les biblioteques
Mia de Ribot, fotògrafa i directora de documentals
B. Xavier Benguerel (av. del Bogatell, 17)
 
Dilluns 18 de maig, 19 h
Tota la memòria del món
, la biblioteca cinematogràfica d’Alain Resnais
Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya
B. Sagrada Família–Josep M. Ainaud de Lasarte
(Provença, 480)
 
Dimecres 20 de maig, 19 h
Elephant 
(Gus van Sant), la cultura en una societat deshumanitzada
Óscar Pérez, director de documentals
B. Gòtic–Andreu Nin (La Rambla, 30-32)
 
Divendres 22 de maig, 19 h
El retratista
 (S. Bernal i A. Bougleux), la repressió dels mestres de la República
Sergi Bernal, geògraf i fotògraf
B. Vapor Vell (ptge. Vapor Vell, s⁄n)
 
Dilluns 25 de maig, 19 h
En la casa 
(François Ozon), la narració com a necessitat vital
Neus Ballús, guionista i realitzadora
B. Ignasi Iglésias–Can Fabra (Segre, 24-32)

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016