Veure online
 
 
Federacio Catalana Cineclubs
 
 
 
Butlletí de notícies cineclubistes 667
 
15 d'octubre de 2021
 
     
 
 
 
 
 
 
Nou curs online
 
El taller proposa un recorregut a través de la representació de la sexualitat femenina al cinema al llarg de la seva història. El punt de partida és el cinema dels orígens, arribant fins a l’era del me too. L’enfocament es recolza en la teoria feminista, recala en les diferents onades feministes i aborda tres aspectes fonamentals: les diferents representacions del desig femení, de l’orgasme femení i de la vagina, en el seva vessant més monstruosa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Informe Cineclubista 2020
aa
Aprofitant els actes de la 8a Setmana del Cineclubisme a la Filmoteca de Catalunya, vam presentar públicament l’informe anual, on es donen a conèixer algunes xifres generals que revelen quina ha estat l’afectació de la pandèmia en el sector.

Malgrat que la crisi de la covid-19 ha afectat tots els àmbits, i també ha trastocat decisivament una línia que des de feia més d’una dècada tenia tendència ascendent, el cert és que el dels cineclubs, en termes relatius, no ha estat un dels sectors més damnificats gràcies a la seva ràpida recomposició. Respecte 2018, últim any amb indicadors de referència, els cineclubs catalans van reduir, el 2020, a poc més de la meitat el nombre d’espectadors —de 80 mil a 41 mil— i sessions —de 1.300 a 700—, però van mantenir xifres gairebé idèntiques en la mitjana d’espectadors —de 59 a 58—. Tot plegat són uns números més positius que els de l’exhibició comercial cinematogràfica, que segons l’estudi publicat pel CoNCA sobre l’afectació econòmica de la pandèmia van veure reduïda la seva activitat en un 74%.

Per altra banda, l’estudi també exposa un creixement percentual de sessions en català (versió original, subtitulades o doblades al català) —del 26,3% al 29,5%—; de sessions programades de cinema català (produccions catalanes) —del 13,8% al 16%— i de sessions en versió original, que superen els dos terços —del 64,8% al 67,5%—. Aquests números són especialment significatius si es contemplen els de l’exhibició comercial a Catalunya, extrets de dades de la memòria de 2020 de l’ICEC i de l’Informe anual 2020 del CoNCA: 2,6% de quota de cinema en català (VO, subtitulat o doblat); 11,9% de quota de pantalla de produccions catalanes a les sales, i 34,9% de sessions en versió original.

Estadístiques cineclubisme 2020 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Notícies ...
 
 
 
 
Busquem jurat cineclubista pel Julius de Vic
 
Aquesta és una convocatòria per participar com a jurat cineclubista al FESTIVAL JULIUS organitzat pel Cineclub Vic i que lliura el Premi Miquel Porter Moix.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jurat de la Fed. Intern. de cineclubs a l'Alternativa
 

Ja tenim jurat Cineclubista per atorgar el Premi Quijote de la International Federation of film societies a L'Alternativa, Festival de Cine Independiente de Barcelona. Per part dels cineclubs catalans participarà en Víctor Feliu del Cineclub Acte Cambrils. Els hi desitjem una bona mirada!
.
 
 
 
 
 
 
 
 
Cineclub Diòptria de Figueres trasllada les seves projeccions al Catcines
 
A partir del 19 d’octubre es reprèn la programació regular de cinema d’autor en V.O.S que tindrà lloc els dimarts i dijous en sessions a les 20.30 h i les 22.30 h. Es recupera l’aliança que el febrer de 2020 s’establia entre els Catcines i el Cineclub Diòptria per tal de consolidar una programació estable de cinema d’autor en versió original a Figueres
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KZ50, la historia de un cineclub
aa
El cineclub Kresala de Donostia cumplirá 50 años en 2022. El equipo que lo gestiona hoy en día está preparando varias celebraciones para celebrarlo. Entre ellas un encuentro de cineclubs que se llevara a cabo el último fin de semana de marzo en Tabakalera, del cual darán más información a finales de año. Y también un documental que recogerá la esencia del cineclubismo.

El documental será un homenaje al cine, mientras vamos escuchando vivencias de la voz de miembros, colaboradores, directores de cine y espectadores del cineclub las imágenes nos trasladaran a acontecimientos vividos y películas que se han proyectado durante estos 50 años de vida.

El documental que se estrenara en el teatro principal el 19 de octubre de 2022, justo 50 años después de la primera proyección pública. Haciendo clic en la imagen podréis ver un pequeño adelanto.

En este momento están en fase conseguir financiación, la Diputación foral de Gipuzkoa ha incluido el proyecto dentro de la campaña meta 2021. Esto supone que la diputación aportará un euro por cada euro aportado por la ciudadanía.

En este enlace podéis encontrar la web del proyecto y la opción de hacer aportaciones.
Para más información podéis poneros directamente en contacto con el cineclub en el siguiente email info@kresalazinekluba.com o llamando al 722 33 03 48.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Notícies dels cineclubs
 
 
 
 
Cineclub Bescanó
 
Us esperem al Cinemaclub Bescanó el pròxim dijous dia 21 a les 20:00h amb un film polèmic, provocador, irresistible, escandalós... que se'n parla i se'n parlarà. Estrenem 'Benedetta' el darrer film de Paul Verhoeven, director de Delicias Turcas, Desafío Total, Instinto Básico i Showgirls... ¿Fa falta dir res més?
 
 
 
 
 
 
 
 
Organitzat pel Cineclub Acte Cambrils
 

Coneixes la Jordina Ros, la directora, actriu i performer de Cambrils? La que ha presentat el seu curtmetratge BASURAS arreu d'Europa? Coneixes la Mònica Cambra, la joveníssima directora cambrilenca que amb el curtmetratge MAREES OCULTES va tenir una Menció Especial del jurat al festival FIC-CAT? Doncs el dia 22 les pots conèixer i parlar amb elles!

.
 
 
 
 
 
 
 
 
José Luis Guerin serà present al 39 Escalons Cinemaclub de Manacor
 
Dijous 21. Teatre de Manacor. 19.30 h
DE UNA ISLA + col·loqui amb JOSÉ LUIS GUERIN, conduït per ANTONINA OBRADOR I CESC MULET

[📣] ESTRENA A MALLORCA!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Altres notícies d'interés
 
 
 
 
ATLAS del cineclub. Tomo 1
 
 
 
 
Podeu descarregar aquí aquesta publicació. És una recopilació de textos i eines útils pel desenvolupament del cineclubisme
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#AnyChomón
 
 
 
 
Contactan's si vols programar un programa de Segundo de Chomón. Sessions gratuïtes per entitats sense ànim de lucre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Federacio Catalana Cineclubs
 
facebook / twitter / youtube / instagram
 
 
 
Amb el suport a la difusió del cinema:
 
 
 

_________

___________

Suport tècnic de

Membre de:

 
 
 
 
Amb el suport a la difusió del cinema:
 
 
 
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
C/Arenys 41, Soterrani 1er 1a
08035 – Barcelona
Telèfon: 932890562
_________
Estem teletreballant. Si no ens localitzeu al telèfon escriviu-nos un mail i ens posarem en contacte amb vosaltres
 
 
Reps aquesta newsletter perquè et vas donar d'alta.
ja no t'interessa? Dona't de baixa.
 
Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i L'Institut Català de les Empreses Culturals
Copyright © 2017 Federacio Catalana Cineclubs