Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: News

Titular notícies

Divendres 31 Maig 2013
FICC JURIES 2013.- FESTIVAL DEL FILM LOCARNO.- Switzerland.- August 7/17, 2013
Deadline for nominations: June 28th

Estimats membres de la FCC,

Aquest premi és organitzat per la Federació Internacional de cineclubs que facilita a les diferents federacions la possibilitat de que els cineclubs participin en aquests festivals com a jurat.

1.      Working Language: English
2.      IFFS Jury of 3 persons, 1 person from Switzerland
3.      Invitation by the Festival covers:
Single room with breakfast + coupon for half board. Travel Expenses : NO
4.      Important: including a printable portrait Photo (jpg, tiff, 300dpi –minimum!) and as well a short biography
5.      www.pardolive.ch

El candidat que es presenta, adquireix el compromís d'assistir al festival. En cas de no ser així, haurà de proporcionar un substitut per al seu lloc al jurat del festival. També haurà d’enviar una fotografia i un cv.

Els membres del jurat han d'escriure un article en català i Anglès o Francès i portar un catàleg del festival per a la FCC.

Els qui  estigueu interessats en ser un dels membres del jurat,  ompliu el formulari que trobareu a

http://www.federaciocatalanacineclubs.cat/forms/juratficc

Dijous 18 Abril 2013
Juan Manuel Garcia, del cineclub de l'Associació d'Enginyers de Barcelona va participar com a jurat de la Federació internacional de cineclubs atorgant el premi Quijote. Aquesta ás la seva crònica:

Crònica sobre el 27e Festival Internacional de Films de Friburg, el Març de 2013.

Un report sobre un festival de cinema deixa aquestes coses, si apareixen, pel final. Però no està gens malament dir aquí que una reunió d’aquest tipus es recorda, moltes vegades, al marge de la bondat o absència de bondat dels films vistos, per les trobades que faciliten. La relativa petita mida del Festival Friburguès facilita un tracte familiar amb els realitzadors que el visiten, i aquest és un dels seus grans actius. Tenir el plaer de conversar llargament amb Júlia Murat sobre el seu excepcional “Histórias que só existem quando lembradas”, amb Carlos Sorin, amb Haiffa Al-Mansour, Pelin Esmer, Braden King, Oksana Mirzogan, Im Sang-soo o  Alejandro Fadel, com es podria haver fet amb Wang Bing si una barrera infranquejable en forma d’idioma no l’hagués evitat, és una cosa extraordinària, que no s’oblida.

Però amb qui se sol obtenir més relació és amb els membres dels altres jurats, i de forma especial, òbviament, amb els del propi jurat. En aquest cas, el de la FICC, amb Nathalie Gregoletto i André Viane. I he de dir que, a més de l’inoblidable tracte humà aconseguit amb ells, he quedat admirat de la seva relació amb el cinema. Nathalie col·labora en l’històric Cineclub de la Universitat de Geneva, on treballen a base de cicles, amb una programació i publicacions de gran interès. Ella, a més, deixa veure un rigor excepcional en l’anàlisi dels films, que m’ha deixat més d’una vegada bocabadat. Per la seva banda, André, políglota com ningú (parla flamenc –i des d’allà incursions a l’alemany-, portuguès, castellà, francès i anglès), segueix un projecte vital envejable. Regenta el més important centre cultural de la Vila de Tavira, al sud de Portugal, el seu Cine-club, en el que, no content amb disposar d’una programació setmanal impressionant, porta ja dotze edicions d’una Setmana de Cinema Europeu (complementada últimament amb la de cinema no europeu) que ja voldrien per a ells molts Festivals de Cinema.

Amb aquestes dues persones s’ha donat el fet insòlit que les deliberacions per atorgar el Premi Quijote de la FICC i una menció especial hagi durat, en comptes de tot un matí planificat per això, el temps record d’un minut, a l’esmorzar de l’hotel on ens allotjàvem. També he de dir que prèviament la nostra compenetració va ser quasi total, doncs només un parell de films a concurs no van suscitar en nosaltres una resposta –aprovatòria o denigratòria- uniforme.

Els films que els tres ens vam posar d’acord en destacar, de forma tan ràpida i unànime, van ser “Three sisters” (Wang Bing, Xina, 2012), al què vam proclamar Premi Quijote del 27 Festival de Fribourg 2013 i “Watchtower” (Pelin Esmer, Turquia, 2012), a la que vam atorgar una menció especial.


Divendres 22 Març 2013
En Juan Manuel Garcia Ferrer, del cineclub de l'Associació d'Enginyers de Barcelona està aquests dies al Festival de cinema de Fribourg participant del jurat de la Federació internacional de cineclubs que atorga el premi Quijote. Li acompanya un membre de la federació suissa i  André Viane de la Federació portuguesa de cineclubs.

http://www.fiff.ch/

Dijous 7 Febrer 2013
La Mostra de Cinema de Castellar del Vallès tindrà lloc entre el 18 i el 24 de febrer de 2013

Castellar del Vallès viurà entre el 18 i el 24 de febrer la 5a Mostra de Cinema de la vila BRAM!, una iniciativa cultural que es va estrenar l’any 2009 i que ha comptat amb prop de 6.000 espectadors en les seves quatre primeres edicions. Per segon any consecutiu, l’organització anirà a càrrec d’una comissió formada pel Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del municipi.

Aquesta nova edició del BRAM! comptarà amb un total de 13 projeccions, dues més que en l’anterior edició. La programació combinarà novament les  pel·lícules de temàtica social i d’autor, la majoria de les quals han estat premiades o nominades a diversos festivals, amb l’aposta per donar a conèixer el treball audiovisual de diversos castellarencs i les activitats impulsades des de les entitats i la societat civil. A més, es recupera l’acte de reconeixement a una trajectòria, que en aquest cas serà per al cineasta terrassenc Antoni Padrós. Alhora, la Mostra consolida el BRAM! Infantil, una iniciativa que pretén promoure el valors educatius del cinema.

La Mostra repeteix un abonament de baix preu que donarà accés a totes les pel·lícules de pagament (exceptuant la sessió infantil) que es projectaran durant els dies 22 i 24 de febrer. Així, els espectadors podran gaudir d’un total de cinc projeccions per un preu de només 10 euros (8 euros en el cas dels socis del CCCV i L’Aula d’Extensió Universitària). Les persones que decideixin comprar el seu abonament, a més, rebran en el moment de la compra invitacions per poder assistir a l’acte de reconeixement a Antoni Padrós, a la sessió inaugural de la mostra i a la presentació de la pel·lícula Toastmaster, del castellarenc Èric Boadella.

Dijous 7 Febrer 2013
El Premi Miquel Porter i Moix, otorgat per l'Associació d'amics de Miquel Porter i la Federació Catalana de Cineclubs, el jurat, que han format:
- Joan Rius, per part del Cine Club 8 ½ de Cassà
- Joan Salvany del Cine club de bigues i Riells
- Joan Moret, del CineClub Adler de Lloret de Mar.

ha decidit otorgar el premi Miquel Porter i Moix, dotat amb 300 euros, a “Bye Bye Carrots”, de Montserrat Muñoz i companyia, per la seva habilitat per construir un relat cinematogràfic a partir d'un element autòcton sense perdre  en cap moment el sentit de l'humor, ni l'oportunitat de generar debat.



Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016