Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 634. 13 de novembre 2020
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

www.federaciocatalanacineclubs.cat


 


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

Radio Disco Forum. Bandas sonores, cinema i cineclubistes

La Federació catalana de cineclubs i un grapat de cineclubistes intervindran en el programa de Radio Disco Forum per parlar de Bandes sonores i cinema. Dilluns 16 de novembre de 20 a 21h.


Jurat Cineclubista a L'Alternativa

La Federació catalana de cineclubs organitza, com cada any, el jurat de la Federació Internacional de Cineclubs que atorga el Premi Quijote del cineclubisme internacional al Festival de Cinema Independent de Barcelona L'Alternativa. El jurat està composat sempre per un membre d'un cineclub federat i dues persones de cineclubs internacionals. Aquests són:


DAKOTA HONE GIBBS

President de la Societat Cinematogràfica de Canterbury (Nova Zelanda) i membre del comitè de direcció de la Federació de Societats Cinematogràfiques de Nova Zelanda. És un defensor actiu de les programacions que garanteixin la visibilitat de veus directorials diverses i advoca per animar el públic a mirar pel·lícules que eixamplin les seves idees sobre el cinema.

 

SALVADOR MATAS BORRUT

Mestre retirat i professor associat de Lingüística Francesa a la Universitat Rovira i Virgili. Té un màster en Ciències Socials i Comunitàries i en eLearning. Va ser regidor de l’Ajuntament de Cambrils entre 1996 i 2011 i actualment és tresorer del Cineclub ACTE (Cambrils).


 

SANTOSH PATHARE

Santosh Pathare va estudiar Periodisme i Comunicació de Masses a la Universitat de Bombai (l’Índia).És assistent regional de la Federació de Societats Cinematogràfiques a l’Índia per a la Regió Occidental i secretari de Prabhat Chitra Mandal, una important societat cinematogràfica índia. També és crític de cinema i editor de la revista Vaastaw Roopwani. Ha produït el film The Tale of Natives.



Víctor Feliu del Cineclub Acte Cambrils jurat del cineclubisme internacional

En Víctor Feliu del Cineclub Acte Cambrils serà membre del Jurat de la Federació Internacional de Cineclubs al Festival Caminhos do Cinema Film Festival a Coimbra - Portugal. Li acompanyaran en aquest jurat cineclubista

Portugal - Vitor Manuel Torres Ribeiro
United Kingdom - Julia Brow




Finalitza el Cicle de Cinema Feminista

Propera xerrada online en el cicle Cinema Feminista. Dimecres 18 de novembre) a https://meet.jit.si/clubdecinemaBonnemaison

Ja podeu veure la presentació de la Mireia Iniesta al Canal de Youtube de la FCC

"Bar Bahar: entre dos mons" (Maysaloun Hamoud, 2016, 96’)

La pel.lícula s’endinsa dins l'univers femení de la mà d'una directora i tres actrius que narren la història de tres joves palestines que s'instal·len a Tel Aviv. Una pel·lícula sobre dones, realitzada per dones, guardonada amb nombrosos premis gràcies al seu compromís social i a la seva qualitat cinematogràfica. Va rebre el Premi de la Joventut, el Premi TVE, Una altra Mirada i el Premi Sebastiane obtinguts al Festival de Sant Sebastià del 2016, on va competir a la secció Nuevos Directores

Temes d'interès: LGTBI, sororitat, interculturalitat, realisme social.
Elements interessants de llenguatge cinematogràfic: Cinema del món.



La història del món en el (i del) cinema A càrrec d'Óscar Pérez, director de cinema i professor universitari

La Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola i la FCC organitzen aquest curs online i gratuït (amb inscripció) on el realitzador Óscar Pérez revisitarà algunes fites importants de la història del món, prestant especial atenció en com han estat representades a través del cinematògraf.

Es tracta de pensar la relació entre pel·lícules i fets històrics, posant especial èmfasi en l'estètica i els directors de renom.

Pots inscriure't en aquesta plana



Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat

Telèfon: 932890562

 
  Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org