Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 613. 28 de febrer 2020
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

www.federaciocatalanacineclubs.cat


 


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

Dia de l'associacionisme cultural català #DASC2020

Com cada any, el dia 4 de juny se celebrarà el Dia de l'Associacionisme Cultural (DASC). La contribució de la Federació catalana de cineclubs consisteix en ajudar al finançament de 10 projeccions.

Si voleu accedir a aquesta oportunitat, haureu d'enviar-nos una carta de compromís (que us hem enviat per mail). Sabem que segurament hi haurà més peticions de les que podrem assumir, per tant, es concediran les 10 primeres, en estricte ordre d'arribada.

Abans de fer la sol·licitud, cal tenir en compte tres condicions:

  • La gestió de la contractació del film la farà la FCC, no el cineclub pel seu compte.
  • Cada cineclub haurà de fer un cartell amb el logo del Departament de Cultura, del DASC i de la FCC. Us els enviarem un cop hagi estat aprovada la petició
  • Cal encabir el passi de la pel·lícula en una jornada cultural més àmplia, dins d'un programa on hi hagi més activitats.

Podeu contactar amb l'Olga Iglesias al seu mail olga@federaciocatalanacineclubs.cat o al telèfon 932890562




40 aniversari del Cineclub Ateneu Igualada

El Cineclub Ateneu Igualada celebrà el seu 40è aniversari el proper divendres 28 de febrer a les 8 del vespre al Teatre Municipal de l’Ateneu amb una sessió gratuïta en versió original subtitulada. El film escollit per a celebrar quatre dècades del millor cinema és el ja clàssic “Manhattan”, de Woody Allen.

En el marc del 40è aniversari, dijous 27 de febrer – a les 8 del vespre en versió DOBLADA i a les 10 de la nit en versió original en francès amb subtítols- el Cineclub Ateneu projecta “Los Miserables”.

El següent text està extret de www.veuanoia.cat.
Una nota de Ramon Robert

 



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

Cineclub Diòptria de Figueres. Programació
 

L’ALIANÇA ENTRE ELS CATCINEMES I EL CINECLUB DIÒPTRIA CONSOLIDARÀ UNA PROGRAMACIÓ ESTABLE DE CINEMA D'AUTOR EN VERSIÓ ORIGINAL A FIGUERES


El passat mes de novembre de 2019 el Cineclub Diòptria traslladava les seves habituals projeccions dels dijous al vespre als CatCinemes, l’espai de la ciutat que durant més temps ha acollit l’activitat de l’entitat. Aquest fet ha propiciat que la iniciativa d’ampliar l’oferta de cinema d’autor que la direcció dels CatCinemes ja sospesava, pogués acabar de prendre forma.

Així, l’aliança entre els CatCinemes i el Cineclub Diòptria es traduirà en una programació regular de cinema d’autor en V.O.S que tindrà lloc els dimarts i dijous en sessions a les 20.30 h i les 22.30 h.

Tanmateix, els actes especials en els quals es compti amb la presència de cineastes o membres de l’equip tècnic o artístic de la pel·lícula, tindran lloc els dijous a les 20.30 h.
Si s’escau, en pel·lícules de metratge de llarga durada, les sessions es reduiran a dues i tindran lloc els dimarts i dijous a les 20.30 h.

Confiant que la iniciativa compti amb una bona acollida per part del públic cinèfil de Figueres i la comarca de l’Alt Empordà, us avancem la programació prevista a partir del 25 de febrer, una vegada s’hagi clos el cicle de cinema que anualment es duu a terme en col·laboració amb l’EOI.

- Dimarts 25 i dijous 27 febrer : EL PERAL SALVAJE a les 20.30 h
- Dimarts 3 i dijous 5 de març : LOS MISERABLES a les 20.30 h i a les 22.30 h
- Dimarts 10 i dijous 12 març : EL TRAIDOR a les 20.30 h
- Dimarts 17 i dijous 19 març : EMA a les 20. 30 h i a les 22.30 h
- Dimarts 24 i 26 març : EL FARO a les 20.30 h i a les 22.30 h
- Dimarts 31 de març i dijous 2 d’abril : LA HIJA DE UN LADRÓN *** a les 20.30 h i les 22.30 h

*** La sessió de dijous 2 d’abril a les 20.30 h comptarà amb la presència de la seva directora, Belén Funes, que recentment ha estat guardonada amb el premi Gaudí a la Millor Direcció i el Goya a la Millor Direcció Novell
— a Catcines.


Cineclub Cinema del Diable de Martorell. Mostra de curts realitzats per dones



 

 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Telèfon: 932890562