Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 612. 21 de febrer 2020
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

www.federaciocatalanacineclubs.cat


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

Convocatòria premi Guillemette Huerre (Premi Miquel Porter Especial) a Martorell

Convocatòria per ser membre del Jurat del Premi Guillemette Huerre (Premi Miquel Porter Especial) a la 'Mostra de curtmetratges dirigits per dones' del Cineclub Cinema del Diable.
 
Aquesta és una convocatòria per participar com a jurat cineclubista a la 2ª Mostra de curtmetratges dirigits per dones organitzada pel cineclub Cinema del Diable a Martorell i atorgar el Premi Guillemette Huerre (Premi Miquel PorterEspecial) del cineclubisme català.
 
Aquesta mostra de curtmetratges té la intenció de celebrar i difondre la creació cinematogràfica realitzada per dones. Consisteix en una mostra diversa i heterogènia, on no hi ha una temàtica estrictament relacionada amb el gènere, doncs s’intenta exhibir la creació femenina en el seu pur gest, pel seu valor cinematogràfic i no per la seva temàtica.
El Jurat del Premi Guillemette Huerre haurà d’anar el dissabte 7 de març a un dinar a Martorell on es farà la deliberació del jurat. Abans s'haurà fet el visionat a través dels links i/o arxius que es facilitaran als jurats amb anterioritat. També hi haurà la possibilitat, sota petició, de fer el visionat al mateix Cineclub del Diable el matí del 7 de març abans de la deliberació.

Aquest premi està organitzat per l’Associació d’Amics de Miquel Porter i per la FCC. Té una dotació de 150€.

Esperem les vostres candidatures abans del proper 28 de febrer. Necessitem dues persones, la tercera serà una persona integrant del Cineclub del Diable.
 

El premi Miquel Porter que enguany es donarà al Cineclub del Diable de Martorell dins el seu concurs de curtmetratges realitzats per dones tidrà el nom de Guillemette Huerre

Guillemette Huerre Boca
Filòloga, traductora i música. Bretona nascuda a Asnières (França) el 1928 i morta a Barcelona el 1998. Companya de vida de Miquel Porter i Moix, amb qui va fundar, el 1964, i gestionar durant uns anys, el primer cineclub infantil de Catalunya. Coautora, amb Porter, del llibre Cinematografia Catalana (1896-1925), publicat per l'editorial Moll, en català, l'any 1958, també va contribuir a la fundació i primer desenvolupament de COCICA, Col·lecció Cinematogràfica Catalana, que s'establí als pisos superiors de la Llibreria Porter de Barcelona. COCICA es nodria, entre d'altres fonts, de les visites de matinada que Huerre i Porter feien als Encants o al Mercat de Sant Antoni. Guillemette també va traduir del francès i subtitular diversos films d'art i assaig, i acostumava a fer les revisions, correccions d'estil, índexs i bibliografies de les publicacions d'en Miquel.


FilmoXarxa. Resum 2019




PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS

 


NOTÍCIES DELS CINECLUBS


Cineclub Hal2002 de Molins de Rei. Programació


 


Cineclub de l'Associació d'Enginyers de Barcelona. Cicle de xerrades "Ombres Mestres"

El Cineclub Associació d'Enginyers (Via Laietana, 39) presenta el IX Cicle d'Ombres Mestres.

El proper dimarts 25 de febrer, puntualment a les 18 h, inicia el cicle amb la sessió dedicada a "raccords". Tenim la intenció de passar i analitzar 38 curtes seqüències en que considerem que es va idear un bon ciment -visible o no tant- per unir dos plans d'una pel·lícula veïns entre si.

Si a algú se li va passar pel cap apuntar-se a la sessió i no ho va fer, aquí està l'enllaç que possibilita fer-ho:
https://www.eic.cat/jornades/1109600

Les dues sessions següents del cicle seran:

- Dimarts 3 de març (sobre Jean Renoir)
https://www.eic.cat/jornades/1109604

- Dimarts 10 de març (sobre el bell art, avui pràcticament perdut, de la correspondència).
https://www.eic.cat/jornades/1109605
 

 

 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Telèfon: 932890562