Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 610. 31 de gener 2020
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

www.federaciocatalanacineclubs.cat
 


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

In memoriam Mestre Joan Pineda

Ens volem afegir a les condolències per la partida del Mestre Joan Pineda. En nom de la Federació i dels cineclubs federats.

Joan Pineda era pianista de cinema mut. No molts ho poden dir. Quan a principis de la història del cinema les pel·lícules es projectaven amb un acompanyament musical, d'alguna manera aquestes es convertien en un espectacle més popular ja que el pianista acondicionava l'espectacle al gust del públic. En la progressiva institucionalització del llenguatge cinematogràfic en la primera década del segle XX van haver certes resistències per garantir la presència del gust del públic local. Així existien els comentaristes de pel·lícules i per suposat, els pianistes que acompanyaven la projecció de les pel·licules.

Més tard, el naixement dels cineclubs, també mostraven el seu paper de resistència als models hegemònics imposant la cinefilia com el criteri que es contraposa a un esperit purament comercial. La tasca dels cineclubs, des del seu orígen associatiu, reforçava i mantenia la presència de lo popular dins els criteris de programació.

Per tant, des de la cinefilia compartida amb el Mestre Pineda, des de l'amor al cinema des de lo popular, la seva marxa ens ha deixat tristos. Li estem agraïts per haver-nos acompanyat en el descobrimen del silema silent amb la seva peculiar i particular forma de donar música a alló que no en tenia. De la seva forma de fer-ho és que la seva feina va esdevení nostra. #NosaltresSomElPúblic


Els cineclubs festejem el centenari de Fellini!! #Fellini100

La Federació catalana de cineclubs, en col·laboració amb la CSC Cineteca Nazionale di Roma, la Federacío italiana de cineclubs i la Federació internacional de cineclubs ha arribat a un acord per commemorar el centenari del naixement de Federico Fellini i posar a l'abast dels cineclubs tres títols restaurats del realitzador de Rimini.

 Condicions Generals:Les projeccions s'haurien de realitzar durant el mes de maig 2020 sota el títol "Fellini100" i posant en tota comunicació pública els logos que us faríem arribar
Les còpies serien en Blu Ray, VOSE
Les projeccions hauràn de ser sense ànim de lucre
Els títols disponibles (en còpies restaurades):                  

  • I VITELLONI
  • 8 1/2
  • E LA NAVE VA

Per conèixer les condicions específiques poseu-vos en contacte amb l'OLga Iglesias al 932890562 o al seu mail olga@federaciocatalanacineclubs.cat

Visca Fellini!!!




Jurat Miquel Porter a la MACCA 2020

El jurat del Premi Miquel Porter a la MACCA 2020 del Cineclub Vuit i mig de Cassà de la Selva que es reuneix aquest diumenge serà:

  • Soledad Cano (ACTE Cambrils)
  • Víctor Feliu (ACTE Cambrils)
  • Marina Saura (Cineclub 8 i 1/2 de Cassà de la Selva)

El premi està dotat amb 150€ i organitzat per la Federació catalana de cineclubs i els Amics de Miquel Porter



Premi Miquel Porter al Miradocs 2020

El jurat del Premi Miquel Porter format per Tariq Porter del Cineclub de La Garriga, Gabriel Vega del Cineclub La Ràpita i Laura  Marino del Cineclub Barcelona Espai de Cinema i concedit per l'Associació Amics del Miquel Porter i Moix i la Federació catalana de cineclubs dins la 10a Edició de la Mostra Miradocs ha decidit atorgar el premi al documenta

QUÈ TAL, PASCUAL
Bárbara Brailovsky
Treball del Master de documental creatiu de la UAB

Perquè descobreix un personatge carismàtic aconseguint des del principi enganxar a l’espectador, jugant amb la ironia, l’emotivitat i la seva imaginació en la construcció del personatge.

La Directora la Bárbara Brailovsky ni cap de l'equip pot venir però ens ha fet arribar un text

"Quiero agradecer muchísimo este premio en mi nombre y en el del equipo, y también el apoyo y el incentivo que significa poder participar en estos espacios que se sostienen con muchísimo esfuerzo, en un contexto vertiginoso y voraz en donde no es fácil hacer cine documental.  Agradecer a l'Associació Amics de Miquel Porter i Moix y a la Federació catalan de cineclubs por este premio que me alegra tanto recibir en este momento de mi incipiente carrera como documentalista. También agradecer al Máster de la UAB que apoya y promueve este tipo de proyectos.

Siento mucho no poder asistir, soy actriz y estoy en una función de una pieza mientras esta entrega sucede. Muchísimas gracias!

Salut"
 



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

 
Cineclub Vic. Programació


Retrato de una mujer en llamas i La historia interminable inauguren el nou cicle de Cineclub Vic pels mesos de febrer a juny

Cineclub Vic inicia dimarts un nou cicle de cinema pels mesos de febrer a juny, el segon que acull el Cinema Vigatà. La programació comptarà amb 19 sessions de dimarts i 6 sessions de diumenge dins del Cineclub Xic. Tant una programació com l'altra combinen títols d'actualitat amb films clàssics. Les primeres pel·lícules seran Retrato de una mujer en llamas (dimarts 4 de febrer), un dels grans títols del cinema francès de l'últim any; i La historia interminable, (diumenge 9 de febrer), un film mític dels 80.

Les sessions de Cineclub, que es projecten els dimarts a les 21.30 al Cinema Vigatà, posen la mirada en el cinema de proximitat, amb dos títols catalans que comptaran amb la presència de les seves realitzadores: Ojos negros, codirigit per la vigatana Ivet Castelo, i Les Perseides, d'Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró. La programació també comptarà amb alguns dels millors títols del cinema espanyol de la temporada i interessants films d'Europa, Àsia i els Estats Units. Seguint amb la voluntat de l'entitat de programar cinema clàssic, es projectaran títols com El crepúsculo de los dioses, Heat o El hombre que mató a Liberty Valance entre d'altres.

Passió pels ClàXics

Pel que fa al Cineclub Xic, les sessions quinzenals de cinema infantil i familiar que es projecten els diumenges a les 16 h, en aquest cicle potencia la nostàlgia, aprofitant la reestrena en còpies restaurades de clàssics (o ClàXics) com La història interminable o Els Goonies. També es recuperaran dos films una mica més propers en el temps, Susurros del corazón i Kirikú i la bruixa, i d’un film d’estrena absoluta, Les vides de la Marona. Enguany, Cineclub torna a col·laborar amb el Flic el festival d’experiències i creació literària de Vic, amb la tercera edició de Llegir Cinema, un recull de curts, elaborat per la pròpia entitat.


Podeu consultar tota la programació a l'apartat de Programació del web www.cineclubvic.com

Al següent enllaç podeu descarregar el teaser en vídeo amb alguns dels films del cicle
 

Cineclub La Ràpita


 

 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Telèfon: 932890562

 
  Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org