Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 608. 17 de gener 2020
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

www.federaciocatalanacineclubs.cat
 


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

Convocatòria per ser Jurat Miquel Porter a la MACCA20

Aquesta és una convocatòria per participar com a jurat cineclubista a la MACCA organitzada pel Cineclub 8 1/2 de Cassà de la Selva i atorgar el premi Miquel Porter del cineclubisme català.

El cineclub us vol convidar a venir a Cassà de la Selva el diumenge 2 de febrer a fer de jurat del Correcurts de la MACCA, la Mostra d´Animació i Curtmetratges de Cassà.

El Jurat Porter Moix haurà d’anar el diumenge 2 de febrer a un dinar a Cassà de la Selva. Posteriorment, a les 19 hores, es projectaran els curts i després de la deliberació es lliuraran els premis.

Aquest premi està organitzat per l’Associació d’Amics de Miquel Porter i per la FCC. Té una dotació de 150€.

Esperem les vostres candidatures abans del proper 24 de gener. Necessitem dues persones, la tercera serà un integrant del Cineclub 8 1/2.

Aquí teniu el programa de la MACCA

 

Entrevistes a cineclubistes al nostre canal de youtube

Amb motiu de l'expossició "Cineclubisme. El públic s'organitza" que va finalitzar el passat diumenge a la Filmoteca de Catalunya es van fer un total de 37 entrevistes a diferents persones relacionades amb el cineclubisme català. Us convidem a visitar el nostre canal de youtube per poder veure aquests videos.




PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS

 


NOTÍCIES DELS CINECLUBS

IX Cicle Ombres Mestres. Cineclub Associació d'Enginyers de Barcelona

Ja tenim properament per aquí el IX cicle d’Ombres Mestres, el seminari que, organitzat pel Cineclub Associació d’Enginyers, il·lustra certs temes a base de comentaris a seqüències de grans films.

D’aquest novè cicle os proposem una, dos, o las tres d’aquestes sessions:

- Dimarts 25 de febrer 2020: Raccords

Un simi acaba d’utilitzar un os com arma per fer fugir als membres d’una tribu enemiga. Eufòric, llença l’os a l’aire. La càmera segueix la trajectòria de l’os que, retallat sobre el cel, veiem convertit en una nau espacial navegant majestuosa per l’univers, al son d’El Danubi blau.

Aquest és, potser, un dels enllaços entre seqüències de pel·lícules més famosos. Intentarem presentar alguns més, en els que un objecte, un color, una idea, lliguen perfectament dos trossos, dos mons del relat cinematogràfic que, en principi, estaven separats.

- Dimarts 3 de març 2020: Jean Renoir

En un món ple de conflictes potser és una bona idea acudir a veure com intentava fer viure en els seus films Jean Renoir, un cineasta cabdal de la història del cinema, l’obra del qual es va anar creant del cinema mut fins als anys 60, sempre amb la bonhomia com a protagonista.

- Dimarts 10 de març de 2020: Correspondències

Com comerç dels esperits va nomenar Pedro Salinas al noble art de la correspondència. Hi han unes quantes bones pel·lícules que deuen la seva estructura a aquest mecanisme de l’escriptura, enviament i lectura de cartes.

D’altres tenen escenes magistrals que saben mostrar les sensacions d’aquestes i altres fases d’un art que sembla arraconat en el mon modern, però on també poden descobrir-se fenòmens similars.

Totes las sessions seran de dues hores, començant puntualment a las 18h, y tindran lloc a la seu dels Enginyers, Via Laietana, 39. 08003- Barcelona. Es demanarà per assistir a cada una d’elles una aportació de 5 euros.

Per reservar plaça, utilitzar els enllaços de cada una de las sessions en aquesta agenda (mes de febrer i març), s.u.p.

https://ww3.eic.cat/qui-som/agenda

Salutacions a tots,

J. M. Garcia Ferrer
Cineclub Associació d’Enginyers



 

Cinema per a tota la familia al Cineclub Adler de Lloret de mar

El millor cinema infantil per gaudir en família, diumenges al migdia al Teatre de Lloret. No us ho perdeu! Petit Adler


PROGRAMACIÓ:

Gordon i Paddy
Diumenge, 19 de gener de 2020
A les 12 h al Teatre de Lloret

Gordon & Paddy (Linda Hambäck, 2017) País: Suècia. Durada: 62 min. Projecció en DCP. Cinema en català. Sessió sense numerar. Accés: 3€

Sinopsi:
El Gordon, cap de policia del bosc, està a punt de retirar-se i ha de trobar un nou assistent. La Paddy, una ratolineta intel·ligent amb un gran sentit de l'olfacte, sembla ser la candidata adequada. Junts han de resoldre l'últim cas del Gordon: el misteri dels glans desapareguts de l'esquirol.

Sessió recomanada per a infants a partir de 5 anys.

L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta
Diumenge, 9 de febrer de 2020
A les 12 h al Teatre de Lloret

L'hiver de Léon et le printemps de Mélie (Pierre-Luc Granjon, Pascal Le Nôtre, 2007-2009) País: França. Durada: 52 min. Projecció en DCP. Cinema en català. Sessió sense numerar. Accés: 3€

Sinopsi:
L'hivern s'abat sobre el regne d'Escampeta i l'ogre de les muntanyes s'emporta la bella princesa Mèlia Pa de Pessic. Gràcies a en Lleó i els seus amics, tornaran tots a casa sans i estalvis. Però, a la primavera, algú enverina l'aigua del regne i hauran de descobrir qui ha inflat les panxes dels veïns abans de poder celebrar el Carnestoltes.

Sessió recomanada per a infants a partir de 4 anys.

Zog, dracs i heroïnes
Diumenge, primer de març de 2020
A les 12 h al Teatre de Lloret

Zog (Max Lang i Daniel Snaddon, 2018) País: Regne Unit. Durada: 60 min. Projecció en DCP. Cinema en català. Sessió sense numerar. Accés: 3€

Sinopsi:
En Zog és un drac que va a escola per aprendre a volar, a treure foc per la boca i a raptar princeses. No se'n surt gaire bé, però va superant els obstacles gràcies a l'amistat d'una princesa que l'ajuda i li fa entendre que no han de ser el que el món espera d'ells.

Sessió recomanada per a infants a partir de 3 anys.

Jacob, Mimi i els gossos del barri
Diumenge, 10 de maig de 2020
A les 12 h al Teatre de Lloret

Jekabs, Mimmi un runajosie suni (Edmunds Jansons, 2019) País: Letònia. Durada: 70 min. Projecció en DCP. Cinema en català. Sessió sense numerar. Accés: 3€

Sinopsi:
El pare d'en Jacob ha de fer un viatge de negocis. Serà fora uns dies i, per aquest motiu, el noi haurà de passar una setmana sencera amb el seu oncle i la seva cosina, la Mimi. Tan bon punt hi arriba, s'assabenta que un ric home de negocis vol transformar el parc central i edificar-hi nous gratacels. Si volen evitar la gentrificació del barri, en Jacob i la Mimi no tindran més remei que unir esforços amb una peculiar colla de gossos de carrer.

Sessió recomanada per a infants a partir de 6 anys.

Amb el suport de:
Ajuntament de Lloret de Mar
Nova Ràdio Lloret 90.2 FM


Mostra de documental realitzat a Barcelona MIRADOCS

El Cineclub Barcelona Espai de Cinema organitza la 10a edició del MIRADOCS. Totes les sessions tindrán lloc a La Casa Elizalde

Aquí trobareu la programació


 

 

 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Telèfon: 932890562

 
  Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org