Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 595. 20 de setembre 2019
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

www.federaciocatalanacineclubs.cat
 


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

Jurat de la FICC a L'Alternativa

Per tercer any la FCC organitza el Premi Quijote del cineclubisme internacional al Festival de cinema independent de Barcelona, L'Alternativa. És el premi de la Federació internacional de cineclubs. El jurat estarà format per:

1.       ANNA LATI - CATALONIA. Cineclub Cinema del Diable de Martorell
2.       UTE MADER  - GERMANY
3.       ANIL KUMAR JAIN - INDIA

Felicitats a tots ells i bona feina al festival!!
 



Convocatòria per ser jurat FICC al Caminhos Film Festival (Portugal)

FICC JURIES 2019. 25th CAMINHOS FILM FESTIVAL (COIMBRA FESTIVAL)
22/11/2019 to 30/11/2019.- Coimbra, Portugal


Deadline for nominations is October 8, 2019.

Estimats membres de la FCC,

Aquest premi és organitzat per la Federació Internacional de Cineclubs que facilita a les diferents federacions la possibilitat de que els cineclubs participin en aquests festivals com a jurat.

1.         Llengua de treball – Anglès, portugès i francès.
2.         Membres del Jurat  – 3  (un de Portugal)
3.         Despeses que es cobreixen: Hotel i tots els àpats i 200 euros per despeses del viatge.
4.         Data d'arribada – 21 Nov - Data de partida – 1 Des.
5.         www.caminhos.info

El candidat que es presenta, adquireix el compromís d'assistir al festival. En cas de no ser així, haurà de proporcionar un substitut per al seu lloc al jurat del festival. També haurà d’enviar una fotografia i un cv.  Els membres del jurat han d'escriure un article en català i Anglès o Francès i portar un catàleg del festival per a la FCC.

Els criteris que es seguiran a l'hora d'escollir els membres del jurat prioritzaran aquells cineclubs i cineclubistes que no hagin participat abans o que ho hagin fet fa temps. En cas de dubtes també es donarà prioritat a aquells que hagin enviat abans la seva candidatura.

La candidatura s'enviarà al comitè de selecció de la FICC que terminarà de decidir.
Els qui estigueu interessats en ser un dels membres del jurat, ompliu el formulari que trobareu a http://www.federaciocatalanacineclubs.cat/forms/juratficc

 



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS


25 anys del cineclub Xiscnèfils de Cerdanyola del Vallès

Aquest any Cineclub Xiscnèfils compleix 25 anys i per celebrar-ho organitzem una Marató de cinema on projectarem la trilogia d' "El Padrino", acompanyat d'un dinar temàtic i més sorpreses.

Dissabte 19 d'octubre de 11:00 a 22:30 Ateneu. Sessió VOSE

Venta anticipada dimarts i dijous a l'Ateneu de 18:00 a 20:00h
Per a més informació : www.xisc.org




50 aniversari Cineclub Centre de lectura de Reus. Cicle "clàssics del cineclubisme"

L'altre cicle temàtic dels dimecres cinèfils del Cineclub del Centre de Lectura de Reus estarà dedicat, l'últim trimestre de l'any, als grans clàssics del «cineclubisme». Hi trobareu pel·lícules de Feyder, Ford, Bergman, Fellini, Has i Polansky. Clàssics imprescindibles dels cineclubs d'arreu i de totes les èpoques.

Recordeu: els dimecres a les 19.30 h. Entrada lliure.




Cineclub Sabadell. Programació

Des del Cineclub Sabadell et volem fer cinc cèntims de la programació del 1r trimestre del nou curs 2019-2020, que començarà el proper dijous 3 d’octubre, es desenvoluparà en 12 sessions i finalitzarà el dijous 19 de desembre. També, dir-te que en col·laboració amb la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell i amb motiu del seu 40è aniversari farem dues sessions més: “CITY FOR SALE” i “HOTEL CAMBRIDGE”, dos dimarts i que figuren incloses en el tríptic.

Aquest nou trimestre que passem a presentar-te suposarà el passi de pel·lícules incloses a les següents seccions dels dijous del Cineclub: estrenes, a l’octubre: cinema francès, cinema per descobrir, cinema català i clàssics.

Iniciarem curs i timestre amb l’estrena de: “HYMYILEVÄ MIES” (El día más feliz de mi vida) 2016 del director finès Olli Mäki. Surt dels esquemes habituals d’una trama de boxa ja que ens fa evident la vulnerabiltat i l’amor de les persones humanes.

Una estrena de ciència ficció del 2018: “HIGHLIFE” de la directora francesa Claire Denis. Una pel·lícula fascinant, enigmàtica, provocadora… Amb la Juliette Binoche i el Roberts Pattison com a intèrprets destacats.

L’última estrena serà: “IN DEN GÄNGEN” (A la vuelta de la esquina) 2018 del director alemany Thomas Stuber. Un bonic conte social que pot passar al costat de casa.

De a l’octubre: cinema francès passarem com homenatge a l’Agnes Varda el reconegut film seu: “CLÉO DE 5 A 7”

I “UN PEUPLE ET SON ROI” (Un pueblo y su rey) 2018 de Pierre Schoeller. Un pel·lícula històrica sobre la Revolució Francesa de 1789 amb un especial seguiment del paper del poder establert i de les classes populars més desfavorides (els sans culottes).

Com a cinema per descobrir passarem una pel·lícula del 2017 del Líban, o sigui molt recent. “L’INSULTE” (El insulto) de Ziad Doueiri. Interessant relat social i al mateix temps poètic. En la difícil situació de l’Orient Mitjà deixa una petita escletxa oberta a l’esperança. De la FilmoXarxa passarem: “TURNEJA” (La gira). Pel·lícula del director serbi Goran Markovic, una narració situada en el context de la guerra de l’ex Iugoslàvia i guanyadora del Premi al millor director del Festival de Montreal 2008. També passarem com a FilmoXarxa el film britànic. “KATALIN VARGA” de Peter Strickland. L’amor, l’odi i la venjança conseqüència d’un fet obscur…

També dins de la FilmoXarxa passarem com a cinema català de finals dels anys 60 el film de Josep Maria Forn: “LA PIEL QUEMADA” tot un extraodinari relat absolutament present a la nostra vella Europa.

De cinema clàssic un oferirem una de gènere negre: “THE BIG SLEEP” (El sueño eterno) del director nordamericà Howard Hawks amb el Humphrey Bogard i la Lauren Bacall en col·laboració amb Sabadell negre-La llar del crim literari. També podreu gaudir d’un dels millors westerns: “THE WILD BUNCH” (Grupo salvaje) de Sam Peckinpah - USA


Cineclub Vic. Inici de temporada

El dimarts, 17 de setembre comença una nova programació de Cineclub Vic. que s'allargarà fins a finals de gener.

Durant els propers mesos, degut a les obres a l'Espai ETC, les projeccions de dimarts i diumenge es faran al Cinema Vigatà. Les sessions de Cineclub Vic, mantindran el seu horari habitual, els dimarts a les 21.30 h.

Les sessions de Cineclub Xic es faran un diumenge cada 15 dies i s'avançaran una hora, a les 16 h. 

El Casino de Vic acollirà els dijous a les 21 h, les trobades de Microvisor i dues sessions de Filmoxarxa



 


 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura i Mitjans de
Comunicació de la Generalitat de Catalunya

 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Telèfon: 932890562

 
  Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org