Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 589. 28 de juny 2019
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

www.federaciocatalanacineclubs.cat


 


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

Propostes de col·laboracions amb festivals catalans de cinema

La Federació catalana de cineclubs enceta una nova col·laboració amb diversos festivals catalans per tal de posar a l'abast dels cineclubs federats títols inèdits

CHOREOSCOPE

Choreoscope - la setena edició del Festival Internacional de Cinema de Dansa tindrà lloc del 15 al 20 d'Octubre a Barcelona en La Filmoteca de Catalunya i Cinema Maldà.

1. ens agradaria sumar una tercera seu (fins i tot una quarta, si s'escau) durant el festival a un cineclub interessat a programar durant les dates del nostre festival el documental "De Rodillas Corazón" dirigit per Susanna Barranco sobre la multipremiada ballarina i coreògrafa Sol Picó.

La directora del documental, Susanna Barranco, podria acompanyar la projecció per a presentar la pel·lícula (tal com ho havíem parlat) i contestar a les preguntes del públic
La pel·lícula s'oferiria de manera gratuïta per a una projecció, però contem que es cobriria el viatge de la directora de ser convidada

- Aquest cineclub quedaria reflectit en els elements de comunicació del festival - logo i escrit (cartell, programa, xarxes socials, etc)

Si per dates hi ha alguna incompatibilitat per poder programar la pel·lícula, podem mirar per adaptar-nos a noves dates proposades

2. De cara a una primera fase de col·laboració ens agradaria a més oferir el(els) curtmetratge(s) guanyador(és) del nostre festival al fet que es projecti abans d'alguna de les sessions dels cineclubs. Aquest curtmetratge es podria incloure a partir del 20 d'Octubre en la programació, i serviria per a conèixer la reacció del públic i el seu interès en el gènere. De resultar positiva (nosaltres estem convençuts que si), podríem valorar una col·laboració més extensa de cara a 2020.

Sobre el documental:
De rodillas corazón (2018) és un documental sobre la ballarina Sol Picó: un retrat de la ballarina sota els focus però també de la realitat de darrere l’escenari i el seu dia a dia en un moment crucial de la seva carrera, després d’haver guanyat el premi Nacional de Dansa.
La força del seu moviment, però també la delicadesa dels canvis rítmics de la seva dansa formen un llenguatge molt personal que enllaça la dansa contemporània amb elements d’altres mons, creant, d’aquesta manera, una iconografia pròpia i amb el sentit de l’humor sempre present. Les seves sabatilles de puntes vermelles i l’ús particular que n’ha fet d’elles, així com la producció d’espectacles arriscats en què la música ocupa un paper primordial, són característiques distintives de la seva feina.

El documental també recorrerà la trajectòria artística de Sol Picó (els seus inicis de performance, el teatre de carrer i, finalment, la seva consolidació artística i la creació de la seva pròpia companyia) i també s’acostarà a la faceta més personal de l’artista (les dificultats de la creació i de créixer com a ballarina, i com encarar la seva carrera després de fer 50 anys).

El documental és de summa importància per dues principals raons:

- una raó cultural: és la primera vegada que es documenta la trajectòria personal i professional d'una de les millors ballarines/coreògrafes del nostre país. Però a més és un document de vital necessitat sobre la generació pionera de la dansa contemporània del nostre país

- una raó social: ser una dona i complir 50 anys és un punt d'inflexió per a la ballarina. Afrontem els seus reptes personals i professionals des d'una perspectiva interna (l'energia continua intacta, però el cos està més propens a lesions) i externa (la percepció de la societat sobretot al que es refereix a les dones i la seva edat).

http://labarrancofilms.com/ca/portfolio/sol-pico-de-rodillas-corazon-in-progress/sol-pico-derodillas-corazon/

Poden facilitar screener en cas de requerir-ho.


L'ALTERNATIVA

Des de L'Alternativa. 26è Festival de Cinema Independent de Barcelona us volíem fer arribar una proposta. Fa anys que volem ampliar la col·laboració que establerta amb la Federació catalana de cineclubs i amb alguns de vosaltres per tal de facilitar l'accés a la ciutadania a pel·lícules que defensem.

Adjunt us fem arribar la presentació del festival i de la proposta de programació. Nosaltres ens podem fer càrrec de les gestions dels films i d'altres despeses que us detallem a la proposta.Plantejar programacions entre 100€ - 150
Calendari de projeccions: des de principis d'octubre i durant tot l'últim trimestre de 2019.
Nosaltres faríem la gestió de forma gratuïta i facilitaríem els subtítols sempre que calgui, però les distribuïdores normalment reclamen uns mínims que anirien per aquí.
Segurament serà més fàcil negociar si aconseguim proposar circuits amb més passis conjunts.



REC

El REC Festival Internacional de Tarragona, arriba enguany a la seva dinovena edició com un dels referents del cinema independent i de nous autors, i vol potenciar el seu "REC On Tour" que du diverses de les pel·lícules que han passat pel festival els últims anys, en unes condicions molt favorables per als cineclub

Entre d'altres títols es podran escollir les últimes guanyadores del Premi del Públic, com LA MANO INVISIBLE (un dels films espanyols amb més projeccions-forum i presència internacional dels últims anys), MATAR A JESÚS (Film colombià guanyadora de a San Sebastian, Secció Nuev@s Realitzador@s), o LITTLE TICKLES (Estrenada a Cannes, i Guanyadora també del Premi del Públic del Festival de Cinema Francés de Barcelona), a més d'altres títols. Totes pel·lícules on es marca l'atreviment dels nous autoris, però també molt accessibles per al públic.

Com a novetat, enguany també es podran escollir pel·lícules familiars, procedents del Projecte Europeu WRAP! que selecciona algunes de les millors pel·lícules infantils i juvenils del continent, i totes es presenten amb un quadern educatiu per a poder treballar els diversos valors dels films. Entre d'altres, es podrà comptar amb MICROBE I GASOIL (l'última aproximació de Michel Gondry a l'únivers adolescent), LA SORT AFAVOREIX ELS VALENTS (Estrenada a Berlin, i presentada a "La Filmoteca per a les Escoles", de la Filmoteca de Catalunya), o LA FUGA (film italià, nominada als Young Awards de l'Acadèmia Europea de Cinema)Formats :Totes les pel·lícules estan disponibles en DCP, BluRay i DVD, en VOSE i VOSCAT, i es posaran links de visionat a disposició per als programadors dels cineclubs.
Calendari de projeccions: des de principis d'octubre i durant tot l'últim trimestre de 2019.
Preus: les condicions serien molt favorables
Límit de tres projeccions per cada entitat.
En cas que algun cineclub vulgui presentar més títols, o organitzar alguna presentació especial, es podria estudiar en cada cas.

 

 



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

Cineclub Vuit i mig de Cassà de la Selva. Cinema a la fresca per aquest estiu



Festival Gollut. Cineclub amics del cinema de la Vall de Ribes. Ribes de Freser

El 6è Festival Gollut comença el seu camí Oberta la convocatòria als films i reportatges de fotografia a competició

El certamen se celebrará del 12 de Octubre al 3 de Noviembre de 2019

El Festival ha anat creixent i consolidant-se. Per aquesta raó us animem a tornar a presentar una obra en aquesta nova edició que estem preparant.

El festival d'aquest any, tindrà les següents seccions a competició:

  • AUDIOVISUALCurtmetratge
  • Llargmetratge
  • Medi ambient i muntanya (curts i llargs)
  • FOTOGRAFIAReportatges de fotoperiodisme social
  • Reportatges de fotografia de medi ambient i muntanya. 


CONVOCATÒRIA OBERTA. CONSULTA LES BASES


 

 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Telèfon: 932890562

 
  Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org