Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 558. 21 de setembre 2018
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

www.federaciocatalanacineclubs.cat


 


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

Programa de les Jornades Cineclubistes a Mallorca


Organitzat pel Trentanou escalons cinemaclub i la Federació catalana de cineclubs

Disabte 20 d'0ctubre

10'00h Benvinguda als cineclubistes
Esmorzar al centre de Cultura de Porto Cristo

11'00h Assemblea General de la Federació Catalana de Cineclubs 2018

14'30h Dinar
Soci d'Honor 2018 de la FCC, Fernando Lara

Periodista i escriptor cinematogràfic. Entre 1984 i 2004 va compaginar la direcció de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid (Seminci) amb col·laboracions amb el Festival de Cinema de Berlín i cursos d'estiu a la Universitat Complutense de Madrid. De 2005 a 2009 va dirigir l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA).

17'00h Taula Rodona
De les saques al DCP. Recordant els primers 40 anys de la FCC (1978-2018)

De cara a un projecte d'exposició que tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya la tardor de l'any vinent, aquesta taula rodona tendrà com a objectiu principal recollir tota mena de records, anècdotes, maneres de fer o qualsevol tipus d'informació que pugui alimentar i apuntalar la memòria històrica d'aquestes primeres quatre dècades de cineclublisme federat, per a poder així, amb la força del camí recorregut, encarar nous camins cinecublistes de futur.

19'00h Presentació i projecció de la pel·lícula “Petra”, de Jaime Rosales
Petra no sap qui és el seu pare, l'hi han ocultat al llarg de la seva vida. Després de la mort de la seva mare inicia una recerca que la porta a Jaume, un cèlebre artista plàstic poderós i despietat. En el seu camí per conèixer la veritat, Petra també entra en contacte amb Lucas, fill de Jaume, i Marisa, esposa de Jaume i mare de Lucas. A partir d'aquest moment, la història d'aquests personatges es va entreteixint en una espiral de maldat, secrets familiars i violència que els portarà a tots al límit.

21'15h Col·loqui amb Jaime Rosales



Diumenge 21 d'octubre

11h. Visita a les Coves del Drach, plató de filmació d'una de les escenes més delirants de “El Verdugo”(1963) i de tot el cinema espanyol de les darreres dècades. Aquella en què una parella de la guàrdia civil navega dins el llac Martel dins l'atracció turística de la barca de l'orquestrina de les Coves cercant a José Luis Rodríguez (Nino Manfredi), ja que ha arribat l'ordre que esperaven desde la península d'ajusticiar al condemnat a la presó de Palma, motiu de viatge del personatge a l'illa.



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

Cicle Mirades de documental. Cineclub Barcelona Espai de Cinema


La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya torna a col·laborar amb el cineclub Barcelona Espai de cinema i la Casa Elizalde en la nova edició del cicle Mirades.
Els tres documentals escollits ens portaran a conèixer realitats que segur que no ens deixaran indiferents. I la mirada dels seus creadors ens ajudarà a trencar estereotips i prejudicis. Viatjarem a una plaça davant un cinema a Argel, entrarem en una agència de contractació de servei domèstic al Líban i, a Bèlgica, acompanyarem un grup de dones magribines en el seu temps d’oci

Cadascú la seva criada
25 de setembre de 2018
Hora: 19:30
Espai: Sala d’Actes
Mirades. Cinema Àrab
Cadascú la seva criada (Makdhoumin)Maher Abi Samra
Líban | 2016 | 67 min | VOSC

El treball domèstic representa un mercat real al Líban, segmentat segons els orígens nacionals i ètnics de les treballadores i que transforma el qui les contracta en amo i les treballadores en propietat del seu ‘senyor’. Zein és comercial en una agència de ‘domèstiques’ al Líban. Fa venir dones d’Àfrica i Àsia per treballar en famílies libaneses i ajuda els seus clients a escollir d’un catàleg la dona  que respondrà millor a les seves necessitats Ell decideix obrir-nos la seva agència per a nosaltres.

Sense cinema
2 d'octubre de 2018
Hora: 19:30
Espai: Sala d’Actes
Mirades. Cinema àrab
Sense cinema (Bla cinima)Lamine Ammar-KhodjaAlgèria, França | 2014 | 82 min | VOSC

Acampat davant d’una sala de cinema recentment renovada però totalment deserta, un cineasta aborda la gent al carrer per parlar-hi de cinema. D’aquests diàlegs espontanis i situacions improvisades sorgeix una realitat algeriana. La pel·lícula dibuixa un retrat vívid de la ciutat i ofereix un reflex en filigrana sobre el lloc del cinema a Algèria.

Paciència, paciència. Tu aniràs al paradís
9 d'octubre de 2018
Hora: 19:30
Espai: Sala d’Actes
Mirades. Cinema Àrab
Paciènica, paciència. Tu aniràs al paradís! (Patience, patience. Tu iras au Paradís!)
Hadja Lahbib
Bèlgica | 2014 | 85 min | VOSC

Als anys 60, milers de nord-africans van emigrar a Bèlgica per treballar, entre ells hi havia moltes dones que van deixar-ho tot enrere per seguir els seus marits cap a un país desconegut. “Paciència, paciència. Tu aniràs al paradís!” és el que se’ls diu repetidament per animar-les a suportar la vida sense queixar-se. Quinze anys més tard, algunes d’elles assaboreixen l’emancipació. Resulten ser unes dones divertides, afectuoses i amb una gran capacitat per riure’s desinhibidament d’elles mateixes.


 

 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Telèfon: 932890562

 
Diputació de Barcelona Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org