Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 538. 16 de febrer 2018
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

www.federaciocatalanacineclubs.cat
 


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

La pel·lícula dels cineclubs. "Lesa humanitat"

"Lesa humanitat" és l'últim treball d'Héctor Faver (La memoria del agua) i que ha estat nominat a millor documental als darrers premis Goya

Sinopsi: Donar veu i visibilitat a les víctimes del Franquisme, recollir els seus testimonis, acabar amb la indiferència de bona part de la societat i restituir el seu dret a la memòria ia la justícia són els objectius del projecte de documental "Lesa humanitat", un documental sense ànim de lucre sobre memòria històrica i justícia universal. Què passa quan els drets humans es violen d'una manera continuada i sistemàticament i si aquests delictes de genocidi van esdevenir en un passat recent; i si a més, existissin lleis emmarcades dins d'un marc democràtic que emparessin la impunitat i s'exoneraran als genocides? La jurisdicció universal pot conformar una gran motivació que pugui accionar i impulsar resolucions judicials que vetllin per la reparació de les víctimes que han patit la indefensió i se'ls ha coartat la seva llibertat com a ésser humà.

Trailer

Formats:

DCP, BR, DVD

Qualsevol aclariment estem a la vostra disposició



 



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS
 

Club Cinema Castellar presenta el BRAM18!!



Es presenta la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès BRAM! 2018, que enguany celebra el 10è aniversari
 
La Mostra de Cinema tindrà lloc entre el 23 de febrer i el 4 març i comptarà amb l’assistència de convidats especials com l’artista Sara Calderón (Loving Vincent) i els directors Carlos Marques-Marcet (Tierra firme) i Sofia Català i Rosa Pérez (Colis Suspect)
 
La Mostra de Cinema de Castellar del Vallès BRAM! 2018, que començarà el proper divendres 23 de febrer, escalfa els motors d’una edició especial per commemorar el seu 10è aniversari. La comissió organitzadora, formada per membres del Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) i l’Ajuntament, ha programat entre les 21 propostes previstes diverses d’extraordinàries com són la projecció de dues estrenes a l’Estat espanyol (La casa junto al mar i Custodia compartida), una mostra d’artefactes de cinema per a infants o una exposició commemorativa.
 
Precisament, el BRAM! 2018 engegarà el 23 de febrer amb la inauguració de l’exposició “10 anys de BRAM!”, a les 19 hores al vestíbul de l’Auditori i a la Sala d’Exposicions d’El Mirador. Es tracta d’una retrospectiva formada per 46 plafons que recorden totes les edicions del BRAM! a través dels seus cartells promocionals, pòsters d’algunes de les pel·lícules que s’hi ha projectat i imatges significatives. L’acte comptarà amb la col·laboració de Som·Night (Espaiart, escola d’arts escèniques), que ambientarà musicalment la inauguració.
 
A continuació, a les 21.30 h, tindrà lloc l’acte inaugural del BRAM!, amb la projecció del film polonès Loving Vincent. Aquesta pel·lícula, que aprofundeix en l’univers de Van Gogh a través de més de 65.000 fotogrames pintats per artistes de tot el món, opta a l’Oscar a millor pel·lícula d’animació. Per presentar-la i explicar-ne el procés de creació, l’organització del BRAM! ha convidat l’artista Sara Calderón, que és autora de 374 pintures que apareixen al film.
 
També comptarà amb convidades especials la projecció del documental sobre les polítiques immigració i seguretat europees en l’actual context de crisi econòmica i alerta terrorista Colis Suspect (dimecres 28 de febrer, 21 h). Hi assistiran les dues directores, Sofia Català i Rosa Pérez, i la productora Marta Hernández. L’endemà dijous, 1 de març (21 h), presentarà la comèdia dramàtica Tierra firme el seu director, Carlos Marques-Marcet. El film ha rebut els guardons a millor pel·lícula en llengua no catalana i a millor actor (David Verdaguer) a la darrera edició dels Premis Gaudí.
 
Estrenes a l’Estat espanyol: La casa junto al mar i Custodia compartida
 
La 10a Mostra de Cinema de Castellar també ha previst les preestrenes de dues pel·lícules, La casa junto al mar, de Robert Guédiguian, i Custodia compartida, de Xavier Legrand. Aquest última ha rebut els guardons a millor director i millor òpera prima al Festival de Venècia, i el premi del públic millor film europeu al Festival de San Sebastián. Totes dues es podran veure dissabte 3 de març, a les 17 h i a les 19.30 h respectivament.
 
La Mostra projectarà films reconeguts en festivals i premis. Tots els films que es projectaran acumulen, entre d’altres, 3 nominacions als Oscar, 1 Palma d’Or de Cannes, 7 premis del Cinema Europeu, 15 premis Goya, 4 premis al Festival de Cine de San Sebastián i 4 premis Gaudí. Entre els seleccionats hi ha les espanyoles Handia, Muchos hijos, un mono y un castillo i La librería, la russa Demasiado cerca, la sueca The Square i la sèrbia En la Vía Láctea. Dins la secció Finestra Oberta, que té per objectiu donar a conèixer talents emergents, es projectaran Colis Suspect i El remolino.
 
L’organització del BRAM! manté enguany preus econòmics amb un abonament de 15 euros per l’accés a la projecció d’11 pel·lícules de les seccions oficial i Finestra Oberta  (10 euros en el cas dels socis del CCCV).
 
4 títols al BRAM! Castellarenc
 

D’altra banda, també cal destacar la secció BRAM! Castellarenc, amb quatre títols documentals que aprofundeixen en la història i el patrimoni locals: L’Altraveu: Història d’un procés (dimecres 28 de febrer, 19.30 h), de Jesús Calàbria i Oriol Font; 100 anys de Pastorets a Castellar (dijous 1 de març, 19 h), de Josep Vidal i Joan Sellent, La Roca del Pastor (divendres 2 de març, 19.30 h), de Dani Sagrera i Raül Esteve; i Un vas d’aigua per a l’Elio (divendres 2 de març, 20.30 h). L’entrada a totes quatre projeccions serà gratuïta.
 
BRAM! Infantil: exposició interactiva d’artefactes de cinema
 
També s’han inclòs activitats especials a les propostes familiars del BRAM! Infantil, que per primera vegada tindran lloc els dos diumenges de la Mostra (25 de febrer i 4 de març). En aquest sentit, destaca l’exposició interactiva d’artefactes precursors de cinema que estarà instal·lada al passeig de la plaça Major el 25 de febrer, d’11 a 14 h, en el marc de la Fira Fora Estocs de Comerç Castellar. A més, hi haurà contes a càrrec de Rosa Fité (11 h) i una xocolatada amb la col·laboració de Colònies i Esplai Xiribec, l’Esplai Sargantana, el Forn de Pa Sant Jordi i la Biblioteca Antoni Tort (11.30 h).
 
El diumenge següent, 4 de març, el BRAM! infantil inclourà un concert del Cor Sant Esteve a les 12 hores i la projecció de La revolta dels contes a les 12.30 h. El film està basat en els versos de Roald Dahl i recupera contes tradicionals, per la qual cosa l’organització anima els infants a assistir-hi disfressats.
 
BRAM! Musical
 
La Mostra de Cinema manté per a la desena edició una secció dedicada a la música. El concert del BRAM! Musical serà Música de cine, en què l’Orquestra Simfònica de Girona, la GIOrquestra, dirigida per Marc Timón, interpretarà diverses peces de les bandes sonores més famoses de la història del cinema. El concert, que forma part també dels espectacles de la temporada de teatre i música d’hivern-primavera a l’Auditori, tindrà lloc dissabte 24 de febrer, a les 20.30 hores. Les entrades anticipades per assistir-hi es poden comprar al web www.auditoricastellar.cat.
 
Programació BRAM! 2018


Seminari INGMAR BERGMAN O LA DISSECCIÓ DE L'ÀNIMA. Cineclub 39 escalons de Manacor

Encara que passin els anys, Ingmar Bergman continua sent un dels cineastes més importants de la història del cinema. La seva capacitat d'observació per penetrar en la psicologia humana, la seva cuidada posada en escena i el seu coneixement sobre dramatúrgia l'han convertit en un privilegiat de l'art cinematogràfic, la filmografia del qual està repleta d'incontestables obres mestres.
 
Objectiu del seminari
Aprofundir en l'essència del cineasta suec a través de l'anàlisi de diversos fragments de la seva obra, tan fílmica com a televisiva, alternant la immersió amb altres textos i discursos que enriqueixin l'aproximació.

Temari
– La vida com a teatre.
– L'Altre que fa mal i l'Altre que cura.
– L'estil de Bergman.
– La mentida del jo i l'altre costat del mirall.
– En defensa de la bellesa i la fragilitat.
– El sentit de l'existència i l'angoixa de l'inefable.

Seminari impartit per:

Aarón Rodríguez Serrano. Doctor en Comunicació Audiovisual per l’Universitat Europea de Madrid, màster en Història i Estètica de la Cinematografia per la Universitat de Valladolid i màster en Noves Tendències i Processos d'Innovació en Comunicació per la Universitat Jaume I de Castelló. Ha estat professor en diferents universitats espanyoles des de 2006, impartint assignatures com a Narrativa Cinematogràfica, Anàlisi de la Imatge o Literatura i Cinema. És membre de l'Associació Espanyola d'Historiadors del Cinema i de l'Associació d'Anàlisi Textual Trama&Fons.

Javier Urrutia. Llicenciat en Filosofia. Llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Certificat d'Aptitud Pedagògica. Especialitzat en estètica i en estudis comparatius. Crític en la revista cinematogràfica “El tornillo de Klaus”. Professor de cinema. Divulgador cultural. Fundador d'Educa tu Mirada.

Data: Dissabte 24 de febrer
Horari: d'11 a 14 h i de 16 a 19 h.
Lloc: Conservatori de Manacor. Carrer de sa Fàbrica, 2
Durada: 6 hores.
Inscripció gratuïta.
Places limitades.
Certificat d’assistència.

Informació i inscripcions:
cinemaclub@39escalons.org
662 35 06 33 (de 11h a 14h)

Organitzen: Trentanou Escalons Cinemaclub, Educa tu Mirada i Departament de Cultura de l'Ajuntament de Manacor.
Col·labora: Conservatori Municipal de Manacor, Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.


Programació del cineclub Manresa



 


 

 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura  Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Casanova 3-5-7, entresol 7a porta (esc. esquerra)
08011 - Barcelona
Telèfon: 932890562


 
Diputació de Barcelona Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org