Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 536. 2 de Febrer 2018
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

www.federaciocatalanacineclubs.cat
 


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

MACCA18. Cineclub 8 1/2 Cassà de la selva

Aquest cap desetmana té lloc  la divuitena edició de la 18ena Mostra d'Animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva (MACCA), que comencarem amb un documental. Organitzat pel Cineclub Vuit i mig de Cassà de la Selva

Les habituals sessions mensuals de documental del Cineclub Vuitimig conflueixen en aquesta ocasió amb la MACCA amb la projecció d’un original treball: “Life, animated” és un premiat documental sobre l’autisme que utilitza els recursos de l’animació per explicar la història de l’Owen, un nen afectat per aquest trastorn. La sessió comptarà amb la participació de l’associació Sagi-Tea (Síndrome d’Asperger i Trastorn de l’Espectre Autista Girona), que introduirà i comentarà la sessió.

Com sempre, a l'auditori de la Sala Galà, però amb un horari diferent: dijous 1 de febrer a les 20:00. 

Durant la MACCA tindrà lloc el Correcurts, concurs de curtmetratges en el qual un jurat cineclubista atorgarà el premi Miquel Porter. El jurat estartà conformat per la mercè Ribera del Cineclub Vuit i mig, l'Eloy Escudero del Cineclub Sala 1 de Vilanova i la geltrú i per Ana Blanco del Cineclub Diòptria de Figueres

Més info

 

Premi Miquel Porter al MIRADOCS18

Finalitza la darrera edició del MIRADOCS 2018 amb el premi Miquel Porter al millor documental realitzat per escoles i universitats. El jurat va estar conformat per Francesc Xavier Navarro del Cineclub Manresa, l'Eva Campos del Cineclub Xiscnèfils de Cerdanyola del Vallès i la Cristina Santacreu del cineclub Barcelona Espai de cinema.

El jurat va arribar a la següent  conclusió

 "Producció ingeniosament elaborada. El muntatge fa que tingui un bon ritme i estiguis atent a la història. L'habilitat entrevistadora fa que entenguis el context i el personatge."
I decideix que el premi Miquel Porter del cineclubisme català sigui per "La fuga de los 45" de Cristina Caamaño i realitzat al Master de documental creatiu de la UAB
Van recollir el premi alguns membres de l'equip en la festa final del Miradocs 

Aquest premi està organitzat per l'Associació d'amics de Miquel Porter i la Federació catalana de cineclubs

Ens veiem al MIRADOCS 2019!!!! 

Les fotos del festival les trobareu aquí



Joaquím Roqué al TIFF 2018 (Noruega). Premi Quijote. Crònica

“El Festival Internacional de Cinema de Tromsø és el lloc on el cromatisme de les projeccions ajuda al sol a guanyar la batalla contra la nit polar”

Impressions personals

El meu prejudici d'home del sud d'abans de la meva estada a Tromsø era que jo arribaria a una ciutat fosca, sense llum, on la foscor la dominaria, i que la vida normal de la gent que viu allà estaria sotmesa a la manca de lluminositat.

Contràriament, hi he trobat una ciutat on la nit polar perd cada dia que passa la seva batalla en contra la llum del sol. A més a més, la nit no és d'una negror completa, perquè hi té un aliat màgic i imprevisible que apareix i desapareix. Les aurores boreals brillen més en les zones allunyades de la ciutat, on l'obscuritat regna sense la molesta llum artificial de la ciutat. I llavors, hi ha una gran revelació per les ànimes sensibles que algunes persones tenim a dins. Nosaltres veiem en aquestes llums els nostres desitjos complerts perquè hem somiat d'encà que érem infants el dia que tindríem l'oportunitat de veure-les en directe dansar al cel i canviar el seu color o la seva forma només per nosaltres. Una llàgrima de felicitat rodola per les nostres galtes mentre elles s'esvaeixen i se'n van a un altre lloc per brillar per a altres persones.

El sol va pondre's el 21 de novembre i durant aquesta setmana pressiona a la nit per sortir per l'horitzó el dia 21 de gener.

CONTINUA LLEGINT...




PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

Cineclub sala 1 de Vilanova i la Geltrú



Cineclub La Ràpita



Cineclub Diòptria de Figueres



 


 

 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat

Telèfon: 932890562

 
Diputació de Barcelona Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org