Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 530. 24 de novembre 2017
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

                                 www.federaciocatalanacineclubs.cat




 


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

Lliurament dels Premis Nunes de la FCC. 1/12/17

ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS JOSE MARIA NUNES: Divendres 1 de desembre 2017 a les 17.30h.  Filmoteca de Catalunya | Sala Laya

Aquests premis, creats el 2011,recorden la figura d’un cineasta i escriptor reivindicatiu, transgressor i compromès que va construir tota la seva filmografia al marge de la comercialitat i a contracorrent de modes i convencions. El seu cinema va trobar en els cineclubs el seu lloc natural d’exhibició.

Enguany el jurat d’aquests guardons ha estat format per Rosa Llinàs, (Cineclub Diòptria de Figueres) com a representant de la Junta de la Federació catalana de cineclubs, Jordina Medalla, en representació del Cineclub de l'Associació Cultural de Granollers, guanyador del Premi José Maria Nunes  al millor fet cineclubista del 2015 i Neus Ballús, realitzadora de cinema.

El jurat ha decidit dos dels tres premis: el Premi José Maria Nunes al millor fet cineclubista 2016, que reconeix la tasca del Cineclub Manresa, per la programació dels actes relacionats amb el seu 60è aniversari, i el Premi José Maria Nunes a la persona o entitat del món del cinema relacionada amb el cineclubisme, atorgat enguany al productor i distribuïdor Paco Poch. El Premi José Maria Nunes a la millor pel·lícula catalana 2015, escollida directament pels cineclubs, és per "La Propera pell", de Isa Campos i Isaki lacuesta. Aquest premi està patrocinat per la distribuïdora “A contracorriente”.

Acta del premi

 

Paco Poch
Paco Poch


Vols anar com a jurat internacional a Trömso?

FICC JURIES 2018. Tromsø International Film Festival. January 15th to 21st, 2018. Tromsø, Norway
Deadline for nominations, December 7th 2017
 
Estimats membres de la FCC,
 
Aquest premi és organitzat per la Federació Internacional de cineclubs que facilita a les diferents federacions la possibilitat de que els cineclubs participin en aquests festivals com a jurat. Jury members 3, one of them nominated by the Norwegian Federation of Film Societies

  • Working language: English
  • Type of invitation:
  • Travel Expenses – contribution from festival max €400
  • Hotel w/breakfast + one warm meal each day
  • Additional days over 6 (hotel nights) at own cost.
  • www.tiff.no


El candidat que es presenta, adquireix el compromís d'assistir al festival. En cas de no ser així, haurà de proporcionar un substitut per al seu lloc al jurat del festival. També haurà d’enviar una fotografia i un cv.  Els membres del jurat han d'escriure un article en català i Anglès o Francès i portar un catàleg del festival per a la FCC.

Els criteris que es seguiran a l'hora d'escollir els membres del jurat prioritzaran aquells cineclubs i cineclubistes que no hagin participat abans o que ho hagin fet fa temps. En cas de dubtes també es donarà prioritat a aquells que hagin enviat abans la seva candidatura.

La candidatura s'enviarà al comitè de selecció de la FICC que terminarà de decidir.
 
Els qui  estigueu interessats en ser un dels membres del jurat,  ompliu el formulari que trobareu a  http://www.federaciocatalanacineclubs.cat/forms/juratficc

 



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

Programació Cineclub Manresa
 

Una mirada intensament femenina i polièdrica recorre la nova programació de Cineclub Manresa. I així, ens trobarem amb dones indecises i disposades a alliberar-se (l’espanyola María -y los demás-), criades més que torbadores (la coreana  La doncella), mullers rebels i subversives (la britànica  Lady Macbeth), noies desconcertades i confoses (la catalana Júlia Ist) i joves misterioses i apassionants (la francesa Personal Shopper).
 
També hi haurà un espai per gaudir de les noves propostes de mestres indiscutibles com el romanès Cristo Puiu (Sierranevada), el japonès Hirokazu Koreeda (Después de la tormenta), l’almemany Fatih Akin (Goodbye Berlin) i el finès Aki Kaurismaki (El otro lado de la esperanza).
 
El cinema asiàtic estarà representat per les inèdites A Fathers Hill i Free and Easy, i el gènere documental seguirà tenint el seu  apartat (Renda bàsica, Machines I l’hora dels deures).
 
Prepara’t, doncs, per assaborir un pastís suculent i amb els sabors més dispars.T'esperen a Manresa

Aquí tota la informaciò



 

 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Telèfon: 932890562

 
Diputació de Barcelona Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org