Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 527. 20 d'octubre 2017
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

www.federaciocatalanacineclubs.cat


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

XII Jornades del cineclubisme. Programa. Vic 28 i 29/10/17


PROGRAMA 
Vic, 28 i 29 d'octubre de 2017
Cineclub Vic
 
Dissabte 28
ESPAI: ETC. Espai.- Passeig de la Generalitat, 46, Vic
http://www.etcteatre.cat/  

09:30 Benviguda als cineclubistes + esmorzar
10:15 Xerrada: "Drets i cinema No Comercial" per Carlota Planas   

ESPAI DINAR: A concretar
13:00  Dinar 

ESPAI: ETC. Espai.- Passeig de la Generalitat, 46, Vic

16:00 . Assemblea General de la Federació catalana de cineclubs
18:00  Projecció del documental "Cineclub Vic: orígens" i "Les 400 coups"

22:00 Sopar lliure
 
Diumenge 29

Activitat: Pujada a Cabrera i dinar

Allotjament nit de dissabte: 
Alberg Canonge Collell. Av. Olimpia, 4. 938 89 49 38
 

Convocatòria jurat FICC al Festival de la Habana

FICC JURIES 2017
Festival Internacional del Nuevo Cine Latinoamericano de La Habana (Habana Latin America New Cinema International Film Festival) Habana – Cuba.- December, 8th to 17th, 2017.- Deadline for nominations October 27th 2017 
 
Aquest premi és organitzat per la Federació Internacional de cineclubs que facilita a les diferents federacions la possibilitat de que els cineclubs participin en aquests festivals com a jurat.3 Jury members including 1 from Cuba

  • Working language: Español
  • The conditions offered by the Festival are:
  1. Hotel and Meals during the period of the Festival
  2. Internal aiport-hotel transfers
  3. No contribution for travel expenses
  4. http://www.habanafilmfestival.com/


El candidat que es presenta, adquireix el compromís d'assistir al festival. En cas de no ser així, haurà de proporcionar un substitut per al seu lloc al jurat del festival. També haurà d’enviar una fotografia i un cv.  Els membres del jurat han d'escriure un article en català i Anglès o Francès i portar un catàleg del festival per a la FCC. El cineclub al qual representa han d'estar al dia de la quota a la FCC.

Els criteris que es seguiran a l'hora d'escollir els membres del jurat prioritzaran aquells cineclubs i cineclubistes que no hagin participat abans o que ho hagin fet fa temps. En cas de dubtes també es donarà prioritat a aquells que hagin enviat abans la seva candidatura.

La candidatura s'enviarà al comitè de selecció de la FICC que terminarà de decidir.

 Els qui  estigueu interessats en ser un dels membres del jurat,  ompliu el formulari que trobareu a  http://www.federaciocatalanacineclubs.cat/forms/juratficc 
 

Tariq Porter, jurat FICC al Festival Etudia&Anima

En Tariq Porter, del Cineclub la Garriga ha estat escollit per la Federació internacional de cineclubs com a jurat que atorgarà el premi Quijote al Festival Etudia&Anima de Cracòvia (Polònia). Li acompanyaran Konrad Domaszewski – Polònia i Gunter Lange – Alemanya.

Tariq Porter és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i té un Màster en Cinema i TV a la Universitat Ramon Llull. Ha escrit crítiques cinematogràfiques per a revistes com Serra d'Or, Blisstopic o Mabuse, i ha treballat com a programador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Festival de Menorca i en diferents departaments d'altres festivals com FIDOCS (Xile). A més, ha estat jurat en diversos festivals; Caminhos do Cinema Portugues (Portugal), Sitges o Galway Film Fleah (Irlanda). Ha dirigit dos curtmetratges ("Fusta" i "Cendra") i també ha escrit el guió del documental de televisió "Miquel Porter i Moix". En els últims tres anys, fins aquest 2017, ha estat l'encarregat de comunicació de l'Acadèmia del Cinema Català.
 



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

Premi Miquel Porter al Festival Gollut

El Festival Gollut, organitzat pels Amics del cinema de la Vall de Ribes, va atorgar els seus premis. El jurat cineclubista que atorga el Premi Miquel Porter estava composat per: Cristina Jutge del Cineclub Diòptria de Figueres, Toni Cuadras del Cineclub Igualada i Francesc Arnau del Cineclub dels amics del cinema de la Vall de Ribes. El premi va ser per:

BOLINGO, EL BOSQUE DEL AMOR d'Alejandro G. Salgado.
"Bolingo. El bosc de l'amor és un documental que explica la història del trajecte que des del cor de l'Àfrica realitzen les dones emigrants fins al nord del Marroc perseguint el somni europeu."



Cineclub La Lira de Roquetes. Mostra de cinema etnogràfic

El cineclub La Lira de Roquetes enceta una programació de vuit títols sobre la cultura, el patrimoni i la etnografia de Catalunya



Cineclub Barcelona Espai de Cinema. Cicle Mirades de documental: Entre reixes. Presons a judici


ENTRE REIXES. PRESONS A JUDICI Que és la llibertat? Un concepte complex del que en parlem sovint i, tanmateix, ens costa de definir. Una d'aquelles coses que, inversemblantment, valorem millor quan no en tenim. Potser per això, resulta especialment interessant saber que en pensen els que estan "entre reixes"
Aquest cicle documental ens aproxima al món dels que no gaudeixen de la llibertat quotidiana de fer el que volen perquè estan atrapats en el sistema judicial. Un sistema que idealment, serveix a la justícia i a la pau social, però que en la realitat, s'aplica de maneres molt diferents i amb resultats dispars. Al llarg dels 3 documentals que presentem, coneixerem 3 sistemes judicials, en 3 països, i veurem persones en 3 estadis diferents del sistema. Entrarem amb ells i elles a dins de les presons i coneixerem les seves experiències i opinions.

Tot plegat, amb l'objecte d’aprofundir una mica més en els conceptes de llibertat i justícia.
Totes les sessions a les 19,30h. Entrada gratuïta. S'ha de reservar amb antel·lació

24 d'octubre 2017
MI VIDA DENTRO
Dirigida per Lucía Gajá
Mèxic / 2007 / 120 min / VOSE
Documental que en base a les tragèdies pròpies de la immigració “il·legal”, va més enllà i aconsegueix abordar temes de molta més complexitat. Ens conta l’historia de Rosa Jiménez, la peripècia personal que acaba per portar-la a la presó, també les interioritats del sistema judicial americà i els seus arrelats prejudicis culturals i en conjunt, ens posa front al dilema moral de la culpabilitat, o no, del acusat.

31 d'octubre 2017
ADENTRO
Dirigida per Pau Coll
Barcelona / 2017 / 60 min / VOE
A la presó de joves de Catalunya hi viuen uns 300 nois entre 18 i 23 anys. Cinc d’ells van agafar una càmera al llarg de tot un any, per narrar com és la vida entre els murs de la presó. El resultat ens ofereix una mirada especialment directa i honesta de l’interior de la presó i del esdevenir quotidià dels joves presoners. Una llarga i interessant conversa sobre el temps que passa, la vida i la mort i sobretot, sobre la llibertat.

7 de novembre 2017
SECOND CHANCE
Dirigida per Gabriel González Andrío
U K, Espanya, Suècia / 2017 / 53 min / VOSE
Suècia disposa excepcionalment d’un sistema penitenciari on prima el principi de reinserció. Sense ser l’ideal –cap sistema punitiu ho és–certament constitueix un exemple a seguir per a la resta de països. En aquest documental, la Sara i el Jacob, dos ex-convictes, ens expliquen el seu funcionament i principis, des de la pròpia experiència. Una lliçó per aprendre.

Coorganitzat per: Barcelona Espai de Cinema (BEC) i La Casa Elizalde
A les sessions hi haurà una presentació a càrrec del director/ra del documental o be de persones coneixedores del tema i, un col·loqui posterior moderat per membres del BEC. 19,30h. Entrada gratuïta. S'ha de reservar amb antel·lació per mail directament a La Casa Elizalde
 


 

 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Telèfon: 932890562

 
Diputació de Barcelona Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org