Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 524. 08 de setembre 2017
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

www.federaciocatalanacineclubs.cat

 


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

Vols anar com a jurat al Caminhos film festival?

FICC JURIES 2017
XXII Caminhos Film Festival
26/11/2017 to 05/12/2017
Coimbra - Portugal


Deadline for nominations is Oct. 15th 2017.
 
Aquest premi és organitzat per la Federació Internacional de cineclubs que facilita a les diferents federacions la possibilitat de que els cineclubs participin en aquests festivals com a jurat.

  • Working languages – Portuguese/ English / French
  • Jury members  – 3  (one from Portugal)
  • Type of invitation:
  • Travel Expenses – Up to 150€.- Hotel and Meals – Bed, Breakfast, Lunch and Dinner Included
  • Date of Arrival – 26 Nov - Date of Departure – 5 Des
  • www.caminhos.info


El candidat que es presenta, adquireix el compromís d'assistir al festival. En cas de no ser així, haurà de proporcionar un substitut per al seu lloc al jurat del festival. També haurà d’enviar una fotografia i un cv.  Els membres del jurat han d'escriure un article en català i Anglès o Francès i portar un catàleg del festival per a la FCC.

Els criteris que es seguiran a l'hora d'escollir els membres del jurat prioritzaran aquells cineclubs i cineclubistes que no hagin participat abans o que ho hagin fet fa temps. En cas de dubtes també es donarà prioritat a aquells que hagin enviat abans la seva candidatura.

La candidatura s'enviarà al comitè de selecció de la FICC que terminarà de decidir.

 Els qui  estigueu interessats en ser un dels membres del jurat,  ompliu el formulari que trobareu a  http://www.federaciocatalanacineclubs.cat/forms/juratficc
 

"Tejiendo relatos", una proposta documental pels cineclubs

En aquest documental rodat per un equip vilafranquí, ens acostarem al rol de la dona andina  a Boliviaa partir de les seves tècniques ancestrals. És una proposta del catàleg cineclubista Cinesud



 



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

Cineclub Vic, programació de tardor i nou horari

Paterson i Ocells de pas seran les primeres sessions del cicle de setembre a desembre

Les sessions de dimarts s’avancen mitja hora i començaran a les 21:30h

Vic acollirà per primera vegada la Mostra VOC organitzada per Òmnium Cultural


El proper dimarts, 12 de setembre, Cineclub Vic comença la nova programació de cinema pels mesos de setembre a desembre amb la cinta nord-americana Paterson (Jim Jarmusch, 2016). La sessió començarà a les 21:30h estrenant així el nou horari que els socis i sòcies van votar durant el mes d’abril. El diumenge 17, tindrà lloc la primera sessió de Cineclub Xic, les sessions infantils de diumenge, amb Ocells de Pas (Olivier Ringer, 2015).

Aquesta serà una programació intensa, amb fins a 24 sessions de dimarts, dijous i diumenge. Cineclub Vic continua sumant i les col·laboracions amb entitats, festivals i institucions no paren de créixer (Osonament, l’Espai Oikia, AFMADO, el Festival Protesta, la Universitat de Vic, el Museu del Ter, Dies d’agost...). El resultat és un cicle que a través de les millors novetats i clàssics de Filmoteca combina la passió pel cinema amb el compromís i el debat.

El cicle comptarà amb tres sessions de dijous, entre les quals es projectarà el polèmic film Pieles (Eduardo Casanova, 2017) i la Mostra VOC. Aquesta mostra organitzada per Òmnium Cultural té com a voluntat mostrar la producció audiovisual de l’any a Catalunya i és la primera vegada que es podrà veure a Osona.

El Cineclub Xic, les sessions de cineclub infantil dels diumenges a la tarda, torna amb força i durant aquest cicle comptarà amb la participació del Consell local de la Cooperació de Vic. Després de cada projecció s’oferirà una activitat relacionada amb la pel·lícula i que permetrà al públic infantil treballar els diversos valors dels films.

La programació també comptarà amb una sessió especial en motiu de la XII Jornada del Cineclubisme dels Països Catalans, que reunirà diversos cineclubs de Catalunya i el país valencià, les illes Balears i Andorra el proper 28 d’octubre. Durant la jornada es projectarà el documental Cineclub Vic, Orígens i Los 400 Golpes en una sessió gratuïta.

Totes les sessions es projectaran a l’Espai ETC de Vic. La programació de l’entitat es pot consultar al web www.cineclubvic.com


Programació Cineclub Manresa

Cineclub Manresa us convida novament a una festa molt especial que començarà el 7 de setembre. La llista de convidats és tan extensa i heterodoxa com il·lustre:. Julieta, una aristòcrata italiana que ha restat misteriosament embarassada (La Marquesa de O).

. Jesse, una jove i atractiva model que intenta triomfar en el despietat univers de Los Angeles (The Neon Demon).
. Nur, Laila i Salma, tres noies palestines que reivindiquen l’alegria de viure en el convuls Tel Aviv (Bar Bahar. Entre dos mundos).
. Sokee, una criada coreana més que singular que treballa al servei d’una dona xinesa adinerada (La doncella).
. Paterson, un conductor de bus d’un petit poblet nord-americà que escriu poemes sobre la bellesa quotidiana (Patterson).
. Winfried, un pare alemany esbojarrat que empra els mètodes més embogits per a apropar-se a la seva filla (Toni Erdman).
. Romeo, un metge romanès que es qüestiona la seva ètica personal perquè la seva filla es pugui beneficiar d’un futur prometedor (Los exámenes).

I molts més…la diversió està assegurada fins a novembre!

Us hi esperem!

Cicles d’aquesta programació:
50 anys SITGES
Mostra de Films de Dones
Visca ROMANIA!
El Documental del Mes

Sessions d’aquesta programació en col·laboració amb:
Tocats de lletra
Fira Ecoviure
Manresa 2022. Mostra de cinema espiritual
Festival Protesta de Vic

 


 

 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura 
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Telèfon: 932890562

 
Diputació de Barcelona Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org