Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 511. 31 de març 2017
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

SUMARI                                                                          
www.federaciocatalanacineclubs.cat


NOTICIES DE LA FEDERACIÓ

Filmoteca de Catalunya. Proposta exposicions
Conclusions de la jornada "Exhibición independiente"

PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS

NOTÍCIES DELS CINECLUBS


Cineclub Centre de Lectura de Reus. Truffaut
Cineclub Vic. Cinema català, música & festivals


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

 

Filmoteca de Catalunya. Proposta exposicions

Filmoteca de Catalunya, dins la seva política per fer arribar les seves activitats a tot el territori, proposa als cineclubs la possibilitat de disposar d'algunes de les seves exposicions. En concret la del cartellista Mac, la de les façanes del cinema Can Pistoles de Barcelona i la expo fotogràfica "Cineastes al seu lloc" de Òscar Fernández.

La cessió és gratuïta i hi ha l'opció de transport i muntatge

Clicant a sobre de cada imatge trobareu la informació completa








Conclusions de la jornada "Exhibición independiente"

El dia 14 de desembre de 2016 es va realitzar aquesta jornada on el nostre president, en Pablo Sancho, va participar

Aquí trobareu les conclusions

 



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
Programació dfins al 30 d'abril 2017
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

Cineclub Centre de Lectura de Reus. Truffaut

Programació del cicle Truffaut pel mes d'abril



Cineclub Vic. Cinema català, música & festivals



Cineclub Vic comença un nou cicle marcat pel cinema català, la música i els festivals

Cineclub Vic formarà part del D’A TOUR 2017, les sessions itinerants del Festival de cinema d’autor de Barcelona
5.600 espectadors durant el 2016

L’entitat es planteja un canvi dels seus horaris


Dimarts 4 d’abril Cineclub Vic comença un nou cicle de cinema amb les millors propostes del cinema actual i sessions de cinema clàssic. El tret de sortida el donarà Hirozaku Kore-eda, un habitual de Cineclub Vic, amb la seva última pel·lícula: Después de la tormenta.

Aquest cicle està marcat per tres grans eixos. El cinema català hi serà molt present amb les projeccions de Callback, de Carles Torras; La mort de Lluis XIV, que comptarà amb la presència del seu director, Albert Serra; i La pols en sessió de dijous, que comptarà amb la presència de tot l’equip tècnic. D’altra banda, als voltants de Sant Jordi, s’ha programat una sessió especial de cinema català amb La plaça del diamant, amb presentació a càrrec de la Filmoteca de Catalunya.

Durant aquest cicle s’han programat tres clàssics del cinema musical dins de les sessions de Filmoteca de Catalunya: All That Jazz, Brigadoon i West Side Story.

Cineclub segueix col·laborant amb diversos festivals d’arreu del territori durant els propers mesos. Una setmana abans que comenci el Voll Damm Festival de Jazz de Vic es projectarà Born to Be Blue; es projectarà un dels films guanyadors del Festival Nits de cinema oriental: Old Stone i aquest any, com a novetat, Cineclub forma part del D’A Tour 2017, les sessions itinerants del Festival de cinema d’autor de Barcelona. Es projectaran dos films del festival: Harmonium i In Bed With Victoria, aquesta última en dijous i amb entrada gratuïta.

Altres pel·lícules del cicle seran Captain Fantastic, dins de les activitas de la Universitat d’estiu; El dia més feliç a la vida d’Olli Mäki; i una sessió sobre el poble Sahrauí a Gurba, la condena. El 28 de maig tindrà lloc una sessió especial de Cineclub Xic en motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural. Tal com es va fer l’any passat, es farà una jornada de portes obertes on es podrà visitar la cabina i conèixer quines accions porta a terme Cineclub Vic i es farà la projecció gratuïta en 35mm d’un clàssic dels 80: Juegos de guerra.

5.600 espectadors

A la última assemblea de socis, Cineclub Vic va presentar el balanç de les activitats del 2016. Durant l’any de VICCC2016 es van programar 62 sessions de cinema, on hi van assitir 5.068 espectadors. El Festival Julius, dedicat a Vic, va aplegar gairebé 600 persones. A més de les projeccions, Cineclub va realitzar també tallers formatius i altres activitats dins de la programació de VICCC 2016. Un any amb molta activitat i amb unes xifres d’assistència que demostren la bona salut que viu l’entitat.

Consulta horària

Durant l’assemblea es va decidir tirar endavant una consulta vinculat sobre l’horari de les sessions de Cineclub Vic. Diversos sòcis van plantejar la possibilitat d’avançar l’horari de les sessions, una possibilitat que Cineclub Vic valora positivament per tal de donar més presència als cinefòrums posteriors als films, ja que, ara, moltes pel·lícules acaben a quarts d’una de la matinada i el públic no es pot quedar al debat posterior. Durant tres sessions de Cineclub Vic els socis i sòcies podran decidir si es manté l’horari actual (les 22h) o si prefereixen avançar-ho a les 21 o les 21:30. El nou horari (en cas que es canvii) s’aplicaria a partir del tercer cicle de l’any: setembre- desembre.



 

 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Telèfon: 932890562

 
Diputació de Barcelona Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org