Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr
Butlletí 509. 24 de febrer 2017
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

SUMARI                                                                          
www.federaciocatalanacineclubs.cat


NOTICIES DE LA FEDERACIÓ

-  Seminari "Entendre la gestió de drets de Propietat Intel·lectual de les entitats de gestió"
La Federació vol convidar-vos a sumar-vos al Dia de l'Associacionisme cultural (DASC) que es celebra el 4 de juny.

PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS

NOTÍCIES DELS CINECLUBS


Cineclub Associació Cultural de Granollers. Presentació del documental "La vida segueix amb HDC"


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

Seminari "Entendre la gestió de drets de Propietat Intel·lectual de les entitats de gestió"

Els sectors cultural i artístic conviuen dia rere dia amb les entitats de gestió. S’hi conviu sense saber el perquè ni com funcionen. Si més no, amb prou precisió. Es desconeix la història, l’evolució i el futur d’aquestes entitats. No es pot mirar cap a un altre costat. 

OBJECTIUS 

La tendència i la intenció d’aquesta jornada de professionals rau a apropar-nos al funcionament i rerefons de les entitats de gestió. Aquesta sessió ens empeny a tenir en compte per què existeixen i a qui interessaria i perjudicaria la seva no existència. Aquesta és la pretensió: entendre-les per abordar-les com a professionals.

Sessió adreçada a professionals que habitualment tracten o han de tractar amb entitats de gestió (programadors, organitzadors de festivals, sales de música i de teatre, autors, artistes, intèrprets i executants, productors fonogràfics, productors de gravacions audiovisuals, etc.)

Si voleu assistir teniu tota la info aquí



La Federació vol convidar-vos a sumar-vos al Dia de l'Associacionisme cultural (DASC) que es celebra el 4 de juny.

La FCC es presenta a una subvenció de la Direcció General de Cultura Popular i per aquest motiu us volem proposar que celebrem plegats aquesta data. La proposta és que el dia 4 de juny o un dia proper en aquella setmana, i en motiu d'aquesta celebració, els cineclubs propossésiu una jornada de portes obertes (visita a la cabina de projecció, explicació de com funciona el cineclub, regals de merchandising,... el que volgueu) a la vostra població per tal de fer conèixer l'entitat a les persones de la vostra ciutat.

Per dinamitzar aquest acte la FCC us facilitaria un ajut econòmic per pagar els drets de la pel·lícula que decidiu projectar. Haureu de publicitar que la projecció s'enmarca en el Dia de l'associacionisme cultural i incorporar el logo de la commemoració i el de la Federació catalana de cineclubs. La pel·lícula l'hauríeu de programar amb nosaltres. En principi reservarem l'ajut als 10 primers cineclubs interessats. Si aconseguim més diners anirem incrementant en ordre d'arribada de les sol·licituds. 

Per presentar-nos a la subvenció necessitarem una carta de suport dels cineclubs interessats. No necessitem saber encara quin títol programaríeu. Només el compromís d'adherir-vos a la campanya. Contesteu el formulari ABANS DEL 28 DE FEBRER 2017 

Per sol·licitar l'ajut heu de fer-ho a través aquest formulari

https://goo.gl/forms/8yWmI8fjMC94aO8i1

Informació sobre el Dia de l'Associacionisme Cultural

http://cultura.gencat.cat/ca/departament/estructura_i_adreces/organismes/dgcpt/03_associacionisme/05_Dia-Associacionisme/



 



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
Programació fins al 12 de març 2017 
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

Cineclub Associació Cultural de Granollers. Presentació del documental "La vida segueix amb HDC"
 

El proper dimarts, 28 de febrer, és el Dia Mundial de les Malalties Rares, i al nostre Cineclub AC estrenarem la versió catalana del documental LA VIDA SEGUEIX AMB HDC, la HDC és una d’aquestes malalties i significa Hèrnia Diafragmàtica Congènita. Una malaltia que la veritat és que jo desconeixia fins que vaig conèixer el cas d'en Mateo, el fill de la Luisa, amb qui hem dirigit aquest documental. 

Es tracta d'una malformació al diafragma que provoca que hi hagi un forat pel qual els òrgans s'escampen a través de l’abdomen  pressionant els pulmons. El diagnòstic es fa abans del naixement, i en molts casos ja es fa una intervenció abans del naixement. Afecta a 1 de cada 2000 o 4000 naixements. La mortaldat és del 50 %.

Es un documental dur, però crec que el que vèiem és admirable. La fortalesa dels pares i les ganes de viure dels fills, reconforta.  Seguim a 7 famílies que ens expliquen com han viscut les seves pròpies experiències.
 Ja fa  uns anys alguns pares van decidir crear una Associació , La vida con HDC, una entitat que dedica els seus esforços d'una banda a cercar recursos per la investigació, i per una altra a donar suport moral als nous pares als qui detecten que els seus fills tenen aquesta malaltia.

Per tot això, i per donar suport a aquestes famílies he gosat recomanar un documental, entre cometes: meu. I si fos possible que ens ajudeu a fer difusió d’aquesta activitat.

Aquí teniu el trailer 
https://vimeo.com/191786376/0c8b6f2115


 


 

 



 

Federació Catalana Cineclubs a Facebook Federació Catalana Cineclubs a Twitter Federació Catalana Cineclubs a Flickr

 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura 
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Telèfon: 932890562

 
Diputació de Barcelona Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org