Butlletí 499  11 de novembre 2016
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

SUMARI                                                                          
www.federaciocatalanacineclubs.cat


NOTICIES DE LA FEDERACIÓ

Babil Vicente, del Cineclub Valls, membre del jurat internacional "Etudia&Anima" a Polònia
Jurat cineclubista al Festival Julius de Vic


PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS

NOTÍCIES DELS CINECLUBS


Festival Julius de Vic. Cineclub Vic
Actua!! 1 Cicle de cinema en transició. Cineclub AC Granollers


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

Babil Vicente, del Cineclub Valls, membre del jurat internacional "Etudia&Anima" a Polònia

Babil Vicente del Cineclub Valls representarà als cineclubs catalans al festival d'animació "Etudia&Anima" a Cracòvia (Polónia). Atorgarà el premi Quijote del cineclubisme internacional i l'acompanyaran Łukasz Raszewski ( Poland ) i Simon William Bunckenburg ( New Zealand ). El premi l'atorga la Federació internacional de cineclubs de la qual la FCC és membre.

Membre del Cine Club Valls i amant del cinema; especialment mut i d'animació. Elaboració i publicació del treball de recerca "Cine Club Valls: 1995-2001" l'any 2002 a "Els Quaderns de Vilaniu", Institut d'Estudis Vallencs.



Jurat cineclubista al Festival Julius de Vic

Aquest és el jurat cineclubista que atorgarà el Premi Miquel Porter al Festival Julius 2016 organitzat pel cineclub Vic

Antoni Carmona del Cineclub Vic
Toni Cuadras del Cineclub Igualada
Francesc Xavier Navarro, del Cineclub Manresa


http://festivaljulius.com/


 

 



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
Programació fins el 27 de novembre 2016
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

Festival Julius de Vic. Cineclub Vic

El concurs de curtmetratges serà el punt i final d’un mes d’activitats de Cineclub Vic
Entre les activitats hi ha la preestrena del curt Les bones nenes, de Clara Roquet
23 curts competiran per 8 premis que sumen 5.200 euros

En aquesta edició de 2016, el Festival Julius s’ha avançat en el calendari i serveix de paraigües a totes les activitats que Cineclub Vic i l’Ajuntament de Vic han programat durant el novembre de VICCC 2016. Un mes dedicat a l’audiovisual amb sessions de cinema, tallers, conferències i el tradicional Concurs de curtmetratges dels dies 25 i 26 de novembre com a cloenda.

Les activitats d’aquest novembre han començat el dia 5, amb el primer dels tres tallers de cinema de Darrere l’objectiu, una proposta de l’Ajuntament i Cineclub per tal d’oferir formació sobre cinema a la comarca. Aquests tallers són gratuïts i oberts a la població però també tenen l’objectiu de capacitar l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Vic per tal de realitzar petites peces audiovisuals d’un minut de durada.

Aquest Julius Jove és una de les novetats d’enguany, un concurs paral·lel al Julius que pren com a referent els concursos de microcurts que es fan a altres poblacions del territori català. En aquest cas, dirigit a estudiants, que tindran un cap de setmana per rodar i muntar un curt d’un minut. En aquest primer any s’ha començat amb els alumnes de l’Escola d’Art però la intenció és augmentar la presència a altres centres a la propera edició.

Sessions de cine

Cada any Cineclub programa una sessió especial al voltant del tema del Julius. Aquest any, que és Vic el protagonista, n’hi ha quatre. Dues formen part del díptic Vic, plató i escenari, amb pel·lícules rodades a Vic: es projectarà Noche de vino tinto (dimarts 8) i Libertarias.(dijous 17).

Cineclub Vic, orígens es podrà veure dimarts 22 i servirà també d’inauguració dels actes del concurs de curtmetratges, amb la inauguració de l’exposició dels Cartells Julius. Dijous 24, al Casino de Vic, es podrà veure un recull de Petits treballs de cinema Amateur.

Divendres, 25, abans de la projecció dels curts que competeixen al festival, es farà la preestrena del curt Les bones nenes, de l’Osonenca Clara Roquet, guanyadora d’un Goya i guionista del film 10.000 Km. Després de la projecció oferirà una masterclass sobre el guió cinematogràfic, que complementarà les tres sessions formatives sobre cinema.

23 curts pel Julius de Vic

Enguany 23 curts concursaran al Festival Julius de Vic, 5 dels quals competiràn també en la categoria de realitzadors de menys de 25 anys. Aquesta és una categoria que es va iniciar l’any passat. El jurat del Julius té un fort component vigatà i osonenc. La directora del jurat serà Clara Roquet i l’acompanyaran Miquel Pérez, Antoni Serrat Climent, Aram Garriga i Jordi Ojeda. Un equip de luxe. Encara està pendent de confirmar qui serà el jurat dels cineclubs, que atorga el premi Miquel Porter i Moix i Jordi Farrés serà un dels tres membres del jurat del cartell Julius. Els altres dos, com és habitual, seran mestres de l’Escola d’Art que encara no s’han confirmat.


Actua!! 1 Cicle de cinema en transició. Cineclub AC Granollers

El Cineclub AC Granollers realitza aquest cicle sobre Medi ambient


 


 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Telèfon: 932890562

 
Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org