Butlletí 486. 17 de juny 2016
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

SUMARI                                                                          
www.federaciocatalanacineclubs.cat


NOTICIES DE LA FEDERACIÓ

Visionat per a programadors de cineclubs
Jurat Miquel Porter al "Rotllo d'en Roig"
L'Alba Cruells al festival de Cracòvia
Joaquim Roqué, jurat internacional a Galway

PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS

NOTÍCIES DELS CINECLUBS


Cineclub vuit i mig de Cassà de la Selva amb els refugiats siris
Cineclub del Centre Moral d'Arenys de munt. Sessions CINESUD


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

Visionat per a programadors de cineclubs

Confirmem la Trobada del 18 de juny a Vilafranca del Penedés per al visionat de "The Tribe" i "Oleg y las raras artes" dues pelis que han passat per molts festivals i estan tenint unes molt bones crítiques. 11 cineclubs ja han confirmat la seva assistència. Bigues i Riells, La Seu d'Urgell, Vilafranca, Vic, Manresa, Adler de Lloret de mar, Altafulla, La Garriga, Castellar, Igualada i un nou membre federat en breu, el 9/5 grup internacional cinematogràfic de Berga.

La trobada serà a el dissabte 18 de juny a Vilafranca del Penedès convidats pel Cineclub Vilafranca. Aquest és el programa:

Lloc. Sala Zazie
Rambla Nostra Senyora, 35-37 (Teatre Casal)
08720 Vilafranca del Penedès

9.30.- Rebuda i esmorzar

10h. Projecció de "The tribe" amb el seu distribuïdor Xavi García Puerto de la distribuïdora El Sur
http://elsurfilms.com/the-tribe/

12.25h.- Pausa cafè

12.45h. Projecció de "Oleg y las raras artes". Amb la presència de la productora del film, la Marta Andreu
http://www.cinemadautor.cat/es/pelicula/oleg-y-las-raras-artes/

14,30.- Dinar


Jurat Miquel Porter al "Rotllo d'en Roig"

El jurat cineclubista que atorgarà el premi Miquel Porter demà dissabte 18 de juny al Concurs de curtmetratges El rotllo d'en Roig del cineclub Sala 1 de Vilanova i la Geltrú serà:

Enric Roca del Cineclub Manresa
Pablo Sancho del Cineclub Vilafranca
Emi Romero del Cineclub Sala 1 de Vilanova i la Geltrú

Molta sort!!!




L'Alba Cruells al festival de Cracòvia


Des que era estudiant que m'he interessat sempre pel món del cinema i vaig estar fent pràctiques en diferents festivals, com el Memorimage de Reus o el Glasgow Short Film Festival. L'ambient de festivals sempre m'ha agradat molt, no només perquè hi ha gent del sector que sempre és interessant compartir experiències, sinó també perquè veus pel·lícules que rarament arriben a sales de cinema comercials i que d'altra manera no arribaries a veure mai. Sobretot pel que fa als curtmetratges, que estan reduïts bàsicament a aquesta forma d'exhibició.
 
Sempre que tinc oportunitat, intento anar a una que altra pel·lícula dins de les diverses programacions dels festivals del voltant (sobretot a Barcelona però també al Festival de Sitges o al Most de Vilafranca). Però, com tot, sempre estem regits pel temps i per l'horari laboral.

Des que sóc al Cineclub Sala1 de Vilanova i la Geltrú i formem part de la Federació Catalana de Cineclubs, he seguit de prop les propostes de la Federació Internacional de Cineclubs (FICC, Féderation Internationalle des Ciné-Clubs) per a formar part del jurat que atorga els premis Quixot. Sobretot per l'experiència d'anar a un altre país i poder veure i conèixer el producte autòcton, però també per tenir l'oportunitat de poder veure el màxim de pel·lícules possibles.

M'havia ofert per participar com a jurat de la FICC en vàries ocasions, però sempre per temes laborals m'havia estat impossible anar-hi. Quan vaig apuntar-me per participar en el 56th Krakow Film Festival, ho vaig fer amb molta esperança perquè per un cop tenia temps suficient per a poder anar i gaudir d'una setmana plena de pel·lícules.

Pots llegir aqui tot l'article

  

Joaquim Roqué, jurat internacional a Galway

De nou, la Federació catalana de cineclubs obté un jurat internacional. Aquesta vegada en Joaquim Roqué del Cineclub dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes anirà al Galway Film Fleadh 2016 (Irlanda). Li acompanyaran Michael Ryan (Irlanda) i Sylvia Hamerska (Polònia). Molta sort i bon judici! Atorgaran el Premi Quijote de la Federació internacional de cineclubs

En Joaquim és el director del Festival Gollut, certamen de cinema compromès i fotoperiodisme que se celebra anualment a Ribes de Freser  i que és organitzat pel cineclub dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes, cineclub adherit a la Federació catalana de cineclubs. És també productor de projectes audiovisuals, documentals i webs a Dinàmic Enginy. És llicenciat en Comunicació Audiovisual i Enginyer en Telecomunicació. Ha estat vinculat des dels seus inicis professionals al tercer sector, on participa activament en diferents entitats de caire associatiu. 




PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
Programació fins el 30 de juny 2016



NOTÍCIES DELS CINECLUBS
 

Cineclub vuit i mig de Cassà de la Selva amb els refugiats siris



Cineclub del Centre Moral d'Arenys de munt. Sessions CINESUD

El Cineclub del Centre moral Arenys de Munt va guanyar el premi al millor cineclub "jove" l'any passat. Ara projectarà el seu premi: dues pel·lícules del catàleg alternatiu CINESUD: "Falsos positivos" i "Putas y peluqueras", les dues són produccions colombianes.



 


 

 



 


 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
08011 - Barcelona
Telèfon: 932890562


 
Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org