Butlletí 428. 28 de novembre 2014
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

SUMARI                                                                          
www.federaciocatalanacineclubs.cat


NOTICIES DE LA FEDERACIÓ

- PACK MÀGIC PELS CINECLUBS
- CONVOCATÒRIA PER ANAR COM A JURAT DEL PREMI MIQUEL PORTER AL JULIUS DE VIC 2014.
- CELEBRACIÓ ANY PASOLINI. PROPOSTA DE PROGRAMACIONS

PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS

NOTÍCIES DELS CINECLUBS


- CICLE DOCUMENTAL "ESPORTS I DRETS HUMANS"

ALTRES NOTÍCIES


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

PACK MÀGIC PELS CINECLUBS

La Federació de Cineclubs de Catalunya i la Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals, Drac Màgic, treballem plegats per a oferir cinema familiar, de qualitat, tranquil i en català.
 
En el marc del treball d’ambdues entitats dedicades a fomentar la cultura cinematogràfica, presentem una oferta especial de Pack Màgic especialment adreçada a Cineclubs, com una eina més adreçada a recuperar el plaer i l’hàbit d’anar al cinema amb la família i fem d’aquest fet una experiència constructiva i memorable.
 
Pack Màgic és una selecció de cinema infantil, tranquil i en català. Una selecció de pel·lícules de producció internacional que destaquen per la seva narrativa i diversitat visual.
 
Pensem amb els nens i nenes, dels més menutsals més grans, i seleccionem pel·lícules que són adients a les seves característiques, capacitats i sensibilitats.
Pensem amb les famílies que valoren la qualitat cultural de les activitats de lleure dels seus fills i filles i que els volen acompanyar en la descoberta del món del cinema. Dissenyem programes i els complementem amb diferents materials de comunicació concebuts per incentivar la curiositat sobre cada títol.
 
Pensem amb les escolesi oferim la possibilitat de, juntament amb els cinemes, de fer  sessions escolars o de muntar programes específics per a escoles que incloguin tallers i altres activitats.
 
Pack Màgic sorgeix de la llarga experiència de Drac Màgic en el terreny de la difusió de la cultura cinematogràfica i de la convicció que el cinema gaudit en una sala, és una experiència transformadora per a un infant.
 
Pack Màgic en el marc del seu compromís amb la normalització de la llengua catalana en l’àmbit de l’exhibició cinematogràfica, difon el seu catàleg únicament en versió catalana amb audiodescripció per a persones cegues i amb dificultats visuals i amb subtítols per a persones sordes i amb discapacitat auditiva.
 
L’oferta de Pack Màgic pels cineclubs serà vigent al llarg de tot l’any 2015. Malgrat tot, aquells cineclubs que contractin les pel·lícules en els primers mesos gaudiran d’un preu especial.
Programació i promocions a www.packmagic.cat

Per programar els títols poseu-vos en contacte amb nosaltres

Les malifetes de l'Emil
Títol original:Emil&Ida i Lönneberga
Direcció:PerÅhlin, Alicja Björk Jaworski i Lasse Persson
País: Suècia
Any: 2013
Edició:OlleTannergärd
Direcció de producció:ClasCederholm, Lars Blomgren i MaliniAhlberg
Argument i guió: HansÅkeGabrielsson
Animació: Per Åhlin i altres
Fotografia: Piotr Jaworski
Música: Georg Riedel
Durada: 63 minuts
Basat en una història d’Astrid Lingren.
A partir de 5 anys.
Apta per a tots els públics. Especialment recomanada per a la infància ERI
http://encodi.com/v/EYSJ
 
Sinopsi:
A Katthult de Lönneberga (Smaland) hi viu l’Emil amb la Ida, la seva germana petita, els seus pares, el granger i la minyona. A l’Emil li agrada molt jugar però sovint acaba fent malifetes. Per això el tanquen al magatzem de la llenya on, en lloc de posar-se trist, ha aprés a tallar figures de fusta. Aviat algú el deixarà sortir i s’empescarà una nova trapelleria.
 
Comentari:
Emil i les seves aventures recuperen el món rural, divertit, innocent i idíl·lic, de les històries de l’escriptora sueca a principis de segle. L’enginy, la bona voluntat, la fraternal relació de la Ida amb el germà són els valors d’aquest lluminós relat d’un lloc bo i dels seus habitants.
 
Basant-se en les històries d’Astrid Lindgren (autora de la famosa PippaMitgesLlargues) titulades Emil a Lönneberga i il·lustrades per BjörnBerg, l’equip de Per Åhlin va realitzar-ne una versió animada. Unificant paisatges i escenaris per tal que els animadors hi poguessin moure els prototips de cada personatge van treballar el color per reproduir exactament el dels dibuixos de Berg.
 
Festivals:
Cinema in Sneakers - film festival for children&youthWarsaw, secció oficial, 2014.
Giffoni Film Festival, competició, 2014.
Animator - International Animation Festival, secció oficial, 2014.
Zlin Film Festival, secció oficial, 2014.
BUFF film festival, secció oficial, 2014.
Berlin International Film Festival, GenerationKplus, 2014.
http://encodi.com/v/EYSJ
Estrena: 20 de desembre
 
 
La Petita Anna i el Tiet Llargarut
Títol original:Lilla Anna &LangaFarbrorn
Direcció:Alicja Björk Jaworski, Lasse Persson i Per Åhlin
País: Suècia
Any: 2012
Direcció de producció:ClasCerderholm
Argument i guió: Lena Ollmark, Anders Sparring i Jan Vierth basat en les històries d’IngerSandberg i les il·lustracions de LasseSandberg
Animació: Per Åhlin i altres
Fotografia: Piotr Jaworski
Música: Magnus Dahlberg
Durada: 47 minuts
A partir de 3 anys.
Apta per a tots els públics. Especialment recomanada per a la infància ERI
http://encodi.com/v/HKKI
 
Sinopsi:
La Petita Anna és valenta i arrauxada. Descobreix el món amb el Tiet Llargarut, que tot i que és gran i alt, és espantadís. Però fan moltes coses junts, van a nedar, a pescar, esquien, van en avió i es construeixen una casa dalt d’un arbre. I el Tiet Llargarut li fa uns pastissos tan bons, que la Petita Anna no podria tenir un amic millor!
 
Comentari:
L’edat, la mida i els noms dels dos personatges d’aquesta història els contraposen. La Petita Anna i el Tiet Llargarut no poden ser més oposats, però la paradoxa està en el fet que els agrada de fer coses junts. I sembla que s’hagin canviat els papers, l’adult és molt poruc i la nena té el coratge i l’empenta de qui ho vol descobrir tot. En definitiva, als ulls d’una criatura, el món no està dividit ni compten les diferències. Quan l’essencial és gaudir del món i aprendre... trobes sempre un bon company.
 
Basada en les il·lustracions de LasseSandberg, conserva els fons simples fets amb acrílics o pastels i els dibuixos infantils a llapis, que es combinen amb una tècnica que recorda el collage.
 
Festivals:
Cinekid, 2013.
 
Laban, el petit fantasma. Quina por!
 
Títol original suec:LillaspoketLaban
Direcció:Alicja Björk Jaworski, KarinNilsson, Lasse Persson i Per Åhlin
País: Suècia
Any: 2006
Direcció de producció:ClasCerderholm i Jan i Lars Blomgren
Argument i guió: Lena Ollmark, Anders Sparring i Jan Vierth bastant-se en el text i les il·lustracions d’Inger i LasseSandberg
Animació: Per Åhlin i altres
Fotografia: Piotr Jaworski
Música: Magnus Dahlberg
Durada: 45 minuts
A partir de 2 anys.
Apta per a tots els públics. Especialment recomanada per a la infància i per al foment de la igualtat de gènere ERI i ERFIG 
http://encodi.com/v/EWMB
 
Sinopsi:
Laban, un petit fantasma, viu amb la seva família al Castell Morningsun. Ell desitja fer por, tal com el seu pare, però per més que ho intenti mai ho aconsegueix. Labolina, la seva germana, és especialista a fer sons, pot imitar qualsevol soroll, sigui el que sigui. En el Castell hi viu una família reial, i el fill dels reis, el príncep Mischief, junt amb el seu gosset Rufus, són els millors amics d’en Laban. I el més important, el fantasma protagonista té por de la foscor.
 
Comentari:
Les històries sobre Laban es basen en personatges del best seller infantil Laban de LittleGhost, creat per Inger i LasseSandberg. Narrades amb un grafisme senzill i acolorit, ens acompanyen a conèixer la família de fantasmes d’en Laban, un ser tan poc espantós que els té a tots amoïnats. I és que ell s’estima més passar-ho bé amb els amics que fer mal a ningú.
 
Festivals:
BUFF, 2008
Cinekid, 2008
BUSTER, Copenhagen International Filmfestival for childrenandyouth, 2009
InDPanda International Short Film Festival, secció oficial, 2010.
International Children's Film Carnival, secció oficial, 2011.
 
 
El bosc en perill
Títol original:KalleStroppochGrodan Boll pa svindlandeäventyr
Direcció:JanGissberg
País:Suècia
Any: 1991
Argument, guió i cançons: Thomas Funk
Animació: Lars Emanuelson i FlemmingJensen
Fons:PeterGissberg
Fotografia: Eva Dorm, Maria Färdal i MikaelGerdin
Música: Thomas Funk
Durada: 83 minuts
A partir de 3 anys.
 
Sinopsi:
En Frac de Cuc, un saltamartí, i la granota Salt Mortal han vist un senyal estrany sobre les capçades dels arbres del bosc. Seguint-ne el rastre es trobaran al País de les Pinyes, un món divertit i pacífic on et reben ballant el rock. Els malvats de Tonto Turbo volen destruir el bosc i el País de les Pinyes i emportar-se el castell. Però no els ho permetran.
 
Comentari:
Aquesta animació de les ficcions radiofòniques  i dels còmics de Thomas Funk converteix una faula en què animals i vegetals s’enfrontaran a la cobdícia de la modernitat humana en un llargmetratge musical i d’aventures. Finalment, una munió de pinyes brandant fulles de pi i un grapat de personatges pintorescos seran capaços de salvar els valors més estimats de la diversitat i la natura i l’eficàcia de la cooperació.
 
Sobre els fons naturalistes de Peter Gissberg  i amb figures pròpies del dibuix de línies clares, Emanuelson i Jensen caracteritzen els peculiars personatges d’aquest conte de manera dinàmica i molt atractiva pels nens.


CONVOCATÒRIA PER ANAR COM A JURAT DEL PREMI MIQUEL PORTER AL JULIUS DE VIC 2014.

Aquesta és una convocatòria URGENT per participar com a jurat cineclubista al Festival Julius organitzat per CINECLUB VIC i atorgar el premi Miquel Porter del cineclubisme català

Aquest festival de curts proposa cada any una temàtica específica per a la realització de curts. Aquest any el tema ha estat  “Em dic John Ford i faig pel·lícules de l’oest.

www.cineclubvic.com

El Jurat Porter Moix haurà d’anar el dissabte 13 de desembre, a les  10.00h del matí, a l'Espai de Teatre i Cinema ETC (Passeig Generalitat, 46 Vic / Entrada Vic-Sud si veniu per la C-17 de BCN / Entrada Vic-Oest si veniu  per l'Eix Transversal). Allà es farà el visionat i després sànirà a dinar i a fer la deliberació i a redactar l’acte del jurat.

Aquest premi està organitzat per l’Associació d’amics de Miquel Porter i per la FCC. Té una dotació de 400€

Esperem les vostres candidatures abans del proper diumenge 7 de desembre. URGENT !!!  Necessitem dues persones, la tercera serà un integrant del cineclub Vic.

CELEBRACIÓ ANY PASOLINI. PROPOSTA DE PROGRAMACIONS

Us fem arribar una nova comunicació referent l’any Pasolini als que esteu convidats a participar i programar

ANY PASOLINI
Novembre de 2014 – novembre de 2015
 
Abans de l’estiu us vam enviar una primera circular en la qual us explicàvem les línies generals del nostre projecte.
Ara ens posem novament en contacte per explicar-vos algunes de les iniciatives amb les quals compta el projecte Pasolini, a més de les pel·lícules que tots coneixeu.
 
El que us proposem es el següent:
CICLE PIER PAOLO PASOLINI
 
* Pasolini, un viaggio in Italia (1996) de Xavier Juncosa, que no s’ha difós gaire. La pel·lícula va acompanyada pel propi realitzador, que actuarà com a presentador i animador del col·loqui.
* Uccellacci e uccellini (Pajarracos y pajaritos ) (1965) de Pier Paolo Pasolini, que es la pel·lícula que enceta el cine difícil i problemàtic de l’autor.
Pel cicle, contacteu directament amb la Federació
 
TEATRE
Hi ha una peça teatral, Pasolini corsari obra de Pere Alberó,  amb textos de Pasolini, que podria ser representada en Centres Cívics o entitats similars.
 
XERRADES
A més dels presentadors que vosaltres decidiu per a les pel·lícules, hi ha dues xerrades previstes, que us detallem seguidament i que poden ser del vostre interès:
           
. Una que fa referència al coneixement de l'últim Pasolini, el Pasolini corsari i luterà, el Pasolini més directament polític i contrari al desenvolupament i al creixement econòmic.
Per aquest tema podeu comptar amb Antonio Madrid, Antoni Giménez i Juan-Ramón Capella, membres de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, a més d’altres conferenciants.
 
. L'altra fa referència a l’activitat de Pasolini poeta, amb la participació de  Josep Torrell  com a conferenciant i Celeste Araujo com a rapsode. La disponibilitat d'aquestes persones són els dies dimarts, dijous i dissabtes (possiblement i amb molta antelació, també podria ser un divendres).
           
Això és el que us podem oferir en aquests moments. Us comuniquem també que  actualment s’estan portant a terme contactes i gestions amb alguns poetes i que s'està treballant en l'elaboració d'un vídeo. D'aquestes actuacions en sereu informats properament.
           
Cordialment
           
PROJECTE PASOLINI BARCELONA i FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS
Barcelona, a 7 d’octubre de 2014
Blog: http://projectepasolinibarcelona.blogspot.com.es
E-mail: pppprojectebarcelona@gmail.com



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
Programació del 28 de novembre al 31 de desembre 2014
 

Centre Cultural de Granollers. Cineclub Associació Cultural Granollers.
EL PASADO
BLU-RAY.VOSE
28/11/2014 hora: 19 : 00 i 22,00


Cinemes Olot. Cineclub Olot.
DOS DÍAS Y UNA NOCHE
DCP. VOSE. 
28/11/2014 Hora: 22 : 00


Teatre de la Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt. Cineclub Espai de Cinema Sant Jaume de Premià de Dalt.
NEBRASKA
DVD. VDE
28/11/2014 Hora: 22 : 30


La Cate de Figueres. Cineclub Diòptria de Figueres
LOS NIÑOS LOBO
BLU-RAY. VDE. CINEMA INFANTIL
29/11/2014 hora: 18 : 00


Casal d'Olesa. Cineclub Casal d'Olesa de Montserrat
KAMIKAZE
DVD. VOSE
30/11/2014 Hora: 17 : 00


Auditori Plana de l'Om de Manresa. Cineclub Manresa
OTEL·LO
BLU-RAY. VOC
30/11/2014 Hora: 18 : 30


Centre Cultural de Granollers. Cineclub Associació Cultural Granollers.
EL PASADO
BLU-RAY.VOSE
30/11/2014 Hora: 19 : 00


Espai de Teatre i Cinema ETC de Vic.. Cineclub Vic
UPSTREAM COLOR
BLU-RAY. VOSE
02/12/2014 Hora:22 : 00


Cinema Teatre Imperial de Sabadell. Cineclub Sabadell.
CHANTAJE A UNA MUJER
DVD. BLU-RAY
04/12/2014 Hora:20 : 00 i 22,00


Ateneu de Cerdanyola. Cineclub Xiscnèfils de Cerdanyola del Vallès.
MAGICAL GIRL
BLU-RAY. VOE
04/12/2014 Hora:21 : 30


Centre Cultural de Granollers. Cineclub Associació Cultural Granollers.
LA MUJER INVISIBLE
BLU-RAY. VOSE
05/12/2014 Hora:19 : 00 i 22,00


Casal Jove del Port de Sagunt. Cineclub CulturArse de Sagunt
FUNNY GAMES (2007)
DVD. VOSE
05/12/2014 Hora:19 : 30


Auditori Plana de l'Om de Manresa. Cineclub Manresa
JÓVEN Y ALOCADA
BLU-RAY. VOSE. PER ESTRENAR
07/12/2014 Hora:18 : 30


Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. Cineclub CulturArse de Sagunt
EL TERCER HOMBRE
DVD. VDE
07/12/2014 Hora: 19 : 00


Centre Cultural de Granollers. Cineclub Associació Cultural Granollers.
LA MUJER INVISIBLE
BLU-RAY. VOSE
07/12/2014 Hora:19 : 00


Espai de Teatre i Cinema ETC de Vic.. Cineclub Vic
EL HOMBRE QUE MATÓ A LIBERTY VALANCE
35mm. VOSE. FILMOTECA
09/12/2014 Hora: 22 : 00


Teatre Comunal d'Andorra La Vella. Cineclub Les Valls ..
VIOLETA SE FUE A LOS CIELOS
BLU-RAY. VOE
10/12/2014 Hora:22 : 30


Espai de Teatre i Cinema ETC de Vic.. Cineclub Vic
LA LUCHA CONTINUA
DVD. VOSE. PRESENTACIÓ i DEBAT AMB MEDICUS MUNDI
11/12/2014 Hora:21 : 00


Ateneu de Cerdanyola. Cineclub Xiscnèfils de Cerdanyola del Vallès.
EL MISTERIO DE LA FELICIDAD
BLU-RAY. VOE
11/12/2014 Hora:21 : 30


Centre Cultural de Granollers. Cineclub Associació Cultural Granollers.
UNA CITA PARA EL VERANO
BLU-RAY. VOSE
12/12/2014 Hora:19 : 00 i 22,00


Casal Jove del Port de Sagunt. Cineclub CulturArse de Sagunt
LA SEMILLA DEL DIABLO
DVD. VOSE.
12/12/2014 Hora: 19 : 30


Cinema Teatre Imperial de Sabadell. Cineclub Sabadell.
BIENVENIDO Mr. MARSHALL
35mm. VOE
12/12/2014 Hora:22 : 00


Centre Parroquial de Santa Perpètua de Mogoda. Cineclub Cisco de Can Mosenya de Santa Perpètua de Mogoda
FELIZ NAVIDAD
DVD. VDE
12/12/2014 Hora:22 : 00


Cinemes Olot. Cineclub Olot.
FRANCES HA
DCP. VOSE. FILMOTECA
12/12/2014 Hora:22 : 00


Sala Utopia del Casal de Joves de Sant Just Desvern. Cineclub Utopia de Sant Just Desvern
10.000 KM
DVD. VOE
12/12/2014 Hora:22 : 30


Teatre Comunal d'Andorra La Vella. Cineclub Les Valls ..
L
IFI (UNA GALLINA TOCADA DE L'ALA)
DVD. VDC
13/12/2014


Auditori Plana de l'Om de Manresa. Cineclub Manresa
FRANCES HA
BLU-RAY. VOSE
14/12/2014 Hora:18 : 30


Centre Cultural de Granollers. Cineclub Associació Cultural Granollers.
UNA CITA PARA EL VERANO
BLU-RAY. VOSE
14/12/2014 Hora:19 : 00


Espai de Teatre i Cinema ETC de Vic.. Cineclub Vic
FELIZ NAVIDAD
35mm. VOSE. FILMOTECA
16/12/2014 Hora:22 : 00


Centre Cultural de Granollers. Cineclub Associació Cultural Granollers.
SOBRE LA MARXA
BLU-RAY. VOC
16/12/2014 Hora:22 : 00


Cinema Teatre Imperial de Sabadell. Cineclub Sabadell.
LONE STAR
BLU-RAY. VOSE
18/12/2014 Hora:20 : 00


Casal Jove del Port de Sagunt. Cineclub CulturArse de Sagunt
EL PROYECTO DE LA BRUJA DE BLAIR
DVD. VOSE. 
19/12/2014 Hora:19 : 30


Auditori Plana de l'Om de Manresa. Cineclub Manresa
EL DIA + CURT 2014
DVD. VO
21/12/2014


Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. Cineclub CulturArse de Sagunt
SED DE MAL
DVD. VDE
21/12/2014 Hora:19 : 00


Casal Jove del Port de Sagunt. Cineclub CulturArse de Sagunt
EPIC, EL MUNDO SECRETO
DVD. VDE.
23/12/2014 Hora:17 : 30


Casal Jove del Port de Sagunt. Cineclub CulturArse de Sagunt
LA NOVIA CADÁVER
DVD. VDE
27/12/2014 Hora:11 : 30


Cinema Teatre Imperial de Sabadell. Cineclub Sabadell.
COM ENTRENAR EL TEU DRAGÓ
DCP. VDC
30/12/2014 Hora:17 : 00


Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. Cineclub CulturArse de Sagunt
EL ORIGEN DE LOS GUARDIANES
DVD. VDE
30/12/2014 Hora:19 : 00


Centre Parroquial de Santa Perpètua de Mogoda. Cineclub Cisco de Can Mosenya de Santa Perpètua de Mogoda
L'ORIGEN DELS GUARDIANS
DVD. VDC
31/12/2014 Hora:17 : 00


 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

CICLE DOCUMENTAL "ESPORTS I DRETS HUMANS"

Enguany la FCC i la FOCIR (Federació d'organitzacions internacionalment reconegudes) organitzen el seu segon cicle de cinema, el qual està dedicat a la temàtica de l'esport i els Drets Humans. Com l’any passat, es farà també un petit cinefòrum amb personalitats destacades en cadascuna de les pel•lícules. A continuació us adjuntem el programa complet i la sinopsi de les pel•lícules en qüestió.


 


 

 



 


 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat


 
Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org