Butlletí 392. 11 d'octubre 2013
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

SUMARI                                                                          
www.federaciocatalanacineclubs.cat


NOTICIES DE LA FEDERACIÓ

- PREMI NACIONAL DE CULTURA AL CENTRE DE LECTURA DE REUS
- MOR CARLO LIZZANI, ACTIVISTA CINEMATOGRÀFIC MUNDIAL
- UN NOU DOCUMENTAL AL CATÀLEG CINESUD: "CANÇO PER AMINE"
- CONVOCATÒRIA PER ANAR COM A JURAT INTERNACIONAL AL FESTIVAL DE TRÖMSO (NORUEGA)

PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS

NOTÍCIES DELS CINECLUBS


- EL CINECLUB DIÒPTRIA DE FIGUERES REPRÈN LES SEVES SESSIONS
- PROGRAMACIÓ DEL CINECLUB ASSOCIACIÓ CULTURAL DE GRANOLLERS NOVEMBRE - DESEMBRE
- CINECLUB LA SEU PROGRAMA UN CICLE WIM WENDERS
 


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

PREMI NACIONAL DE CULTURA AL CENTRE DE LECTURA DE REUS


Dins el Centre tenen lloc les activitats del cineclub. El Centre de Lectura de Reus ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Cultura 2013 per la seva trajectòria i la feina feta al llarg dels seus 154 anys d'història al servei de la cultura i la societat reusenca i catalana. El Centre suma la naturalesa patrimonial per la conservació i difusió dels seus fons bibliogràfics i la voluntat de generar dinàmiques amb una programació d’activitats rica i plural, a més de participar en projectes experimentals de caràcter didàctic. Aquest passat dimarts dia 7 d’octubre va ser lliurat el guardó en un acte celebrat al Saló del Tinell de Barcelona, va recollir el premi l’actual president de l’entitat Xavier Filella Fargas, qui va estat acompanyat pel director del Teatre Lliure i soci de l’entitat, el reusenc Lluís Pasqual. Els premis Nacionals de Cultura estant organitzats pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CONCA).

MOR CARLO LIZZANI, ACTIVISTA CINEMATOGRÀFIC MUNDIAL

La Federació catalana de cineclubs s'adhereix al dol de la Federazione Italiana dei Circoli del Cinema  i la International Federation of Film Societies després de la mort aquesta setmana del realitzador, activista cinematogràfic i cineclubista Carlo Lizzani.

Coherent defensor dels drets del públic, va participar conjuntament amb Fabio Masala a la redacció de la Carta dels drets del públic, signada per més de 80 païssos a la ciutat de Tabor al 1989. Des d'aleshores aquest text s'ha convertit en un manifest pel cineclubisme mundial.

Va ser president de la FICC a finals dels 80 i principis dels 90.

que la terra li sigui lleu


UN NOU DOCUMENTAL AL CATÀLEG CINESUD: "CANÇO PER AMINE"

Espanya– Itàlia 2009, 53 min. VO francès-àrab. Subtítuls en català.- Direcció i muntatge: Alberto Bougleux; Càmera i so: Alberto Bougleux, Sophie Lorant, Sebastiano d'Ayala; Música original: Felipe Canales; Muntatge de so: Carlos Pons - Mosaic Project: Assistent de direcció: Fanette Bonnet; Assistent de muntatge: Laura Jordan; Traduccions: Farida Bouabdalah; Postproducció: Sonoblok - Barcelona; Producció: Sodepau, CFDA, ZaLab.

Cada dimecres, a la plaça Addis Abeba d'Alger, les mares i persones pròximes dels algerians segrestats per l'exèrcit i la policia es reuneixen per manifestar-se davant la Comissió Nacional per a la Promoció i la Protecció dels Drets de l'Home. Són oficialment 6.146 els algerians desapareguts durant els anys de la "guerra contra el terrorisme" (1991-...). Són homes, dones, ancians, joves. Molts d'ells acusats injustament de donar suport al terrorisme islamista durant la guerra civil que en els anys '90 destrossa el país i deixa 200.000 morts. (...) Les desaparicions es defineixen avui com a "danys col·laterals". L'Estat es reconeix "responsable però no culpable". La indemnització que s'ofereix avui a les famílies és concedida a canvi de la renúncia a la veritat sobre el destí dels desapareguts. Nassera Dutour, després de la desaparició del seu fill Amine el 1997, ha dedicat la seva vida a la construcció del moviment dels familiars de les víctimes que avui lluita per al dret a la memòria, la veritat i la justícia. En francès i àrab, amb subtítols en català i castella.


Podeu posar-von en contacte amb nosaltres si us interessa programar-la. Us recordem que el catàleg CINESUD està a disposició de tots els cineclubs del món.

CONVOCATÒRIA PER ANAR COM A JURAT INTERNACIONAL AL FESTIVAL DE TRÖMSO (NORUEGA)

Tromso International Film Festival.- January 13th to 19th, 2014
Deadline for nominations: November 1th


Estimats membres de la FCC,

Aquest premi és organitzat per la Federació Internacional de cineclubs que facilita a les diferents federacions la possibilitat de que els cineclubs participin en aquests festivals com a jurat.

1. Working Language:  English
2. IFFS Jury of 3 persons from Europe, including 1 person from Norway
3. Invitation by the Festival covers:
Invitation covers bed & breakfast and one meal per day. Contribution to travel expenses: max € 400 for foreign candidates
4. Important: including a printable portrait Photo (jpg, tiff, 300dpi –minimum!) and as well a short biography
5. Date of Arrival Jan 13th (possible jan 14th)
6.  Date of departure Jan 19th (possible jan 18th after lunch)
7. www.tiff.no

El candidat que es presenta, adquireix el compromís d'assistir al festival. En cas de no ser així, haurà de proporcionar un substitut per al seu lloc al jurat del festival. També haurà d’enviar una fotografia i un cv.
Els membres del jurat han d'escriure un article en català i Anglès o Francès i portar un catàleg del festival per a la FCC.
Els qui  estigueu interessats en ser un dels membres del jurat,  ompliu el formulari que trobareu a http://www.federaciocatalanacineclubs.cat/forms/juratficc



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
Programació del 23 de desembre al 12 de gener 2012 
 

Cinemes Olot. Cineclub Olot.
BLUE VALENTINE
35mm.VOSE.
Data: 11/10/2013

Centre cultural Granollers. Cineclub Granollers
LA CAZA
35mm. VOSE.
Data: 11/10/2013 Hora: 19 : 00 i 22,00

Auditori Municipal Miquel Pont de Castellar del Vallès. Club Cinema Castellar.
SIN DESTINO
.DVD. VOSE.
Data: 13/10/2013 Hora: 18 : 00

Teatre Conservatori de Manresa. Cineclub Manresa.
EL DESENCANTO
35mm. VOE.
Data: 13/10/2013 Hora: 18 : 30

Centre cultural Granollers. Cineclub Granollers
LA CAZA
35mm. VOSE.
Data: 13/10/2013 Hora: 19 : 00



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

EL CINECLUB DIÒPTRIA DE FIGUERES REPRÈN LES SEVES SESSIONS

als CatCinemes a les 20:30 h

El proper dijous 10 d’octubre el Cineclub Diòptria reprèn les seves sessions, oferint als amants del cinema de Figueres i comarca l’oportunitat de gaudir de cinema d’autor en versió original.

Programació mes d’octubre:
Sessions a les 20.30 h als Catcinemes

10/10/2013 - "Renoir"
17/10/2013  - "La caza"
24/10/2013 - "Paraíso: esperanza"


Aquesta nova temporada el cineclub afronta un repte important, el de mantenir una programació de qualitat davant les dificultats de tria de títols que suposa la progressiva desaparició del cel·luloide.
El cinema actual viu un ràpid i inexorable procés de reconversió del tradicional format cinematogràfic en 35 mm al cinema digital, sense que malauradament una bona part de les sales de cinema de casa nostra disposi encara de la tecnologia necessària per assumir aquest canvi degut a l’alt cost que suposa l’adaptació als nous formats. Així les coses, Diòptria està a l’espera de que l’Ajuntament de Figueres faci les gestions oportunes per poder adequar la sala de La Cate amb un equip digital permanent que, en un futur no massa llunyà, permeti al cineclub traslladar-hi les seves sessions.

Cal recordar que el Cineclub Diòptria és l’única iniciativa a la comarca que permet als empordanesos gaudir de cinema d’autor en versió original sense necessitat d’haver de desplaçar-se a Girona, i el seu habitual nombre d’espectadors, que va augmentar exponencialment després de que la temporada passada l’horari de sessions s’avancés a les 20.30 h, testimonia la seva bona acollida.

El mes d’octubre podrem gaudir de tres títols que són mostra de l’aposta del cineclub de presentar una programació eclèctica i de qualitat: Renoir, un tribut del director francès Gilles Bourdos al conegut pintor, que va ser mereixedor del guardó Un Certain Regard a l’edició del Festival de Cannes 2012. La caza, una pel·lícula del director danès Thomas Vinterberg que ha obtingut nombrosos reconeixements i que va valer al seu protagonista, Mads Mikkelsen, el guardó com a millor actor a la mateixa edició del Festival de Cannes. I per acabar el mes Paraíso: Esperanza, l’entrega més lleugera de la trilogia d’Ulrich Seidl que no ha deixat de recollir bones crítiques.

PROGRAMACIÓ DEL CINECLUB ASSOCIACIÓ CULTURAL DE GRANOLLERS NOVEMBRE - DESEMBRE

Divendres 1 de novembre
a les 7 de la tarda i a les 10 del vespre
Diumenge 3 de novembre
a les 7 de la tarda
TÚ Y YO de Bernardo Bertolucci (2012)

Divendres 8 de novembre
a les 7 de la tarda i a les 10 del vespre
Diumenge 10 de novembre
TOMBOY de Céline Sciamma (2011)

Divendres 15 de novembre
a les 7 de la tarda i ales 10 del vespre
HANNAH ARENDT de Margarethe von Trotta (2012)
(No hi ha sessió de diumenge)

Divendres 22 de novembre
a les 7 de la tarda i a les 10 del vespre
Diumenge 24 de novembre
a les 7 de la tarda
EL ÚLTIMO CONCIERTO de Yaron Zilberman (2012)

Divendres 29 de novembre
a les 7 de la tarda i a les 10 del vespre
Diumenge 1 de desembre
a les 7 de la tarda
LA MEJOR OFERTA de Giuseppe Tornatore (2013)

TRILOGIA
Dimarts 3 de desembre
a les 8 del vespre
ANTES DEL AMANECER de Richard Linklater (1995)

Dijous 5 de desembre
a les 8 del vespre
ANTES DEL ATARDECER de Richard Linklater (2004)

Divendres 6 de desembre
a les 7 de la tarda i a les 10 del vespre
Diumenge 8 de desembre
a les 7 de la tarda
ANTES DEL ANOCHECER de Richard Linklater (2013)

Preu de les entrades:
Preu normal: 6 euros
Preu soci de l'AC: 3 euros
Preu menor de 25 i Escoles d'idiones ( Alliance Française, Escola Oficial d'Idiomes del Vallès Oriental i Cambridge Scholl): 4 euros

DIMARTS SINGULARS

Dimarts 12 de novembre
a les 8 del vespre
A FILM ABOUT KIDS AND MUSIC de Ramon Tort (2012)
Documental de la Sant Andreu Jazz Band

Dimarts 26 de novembre
a les 8 del vespre
EL ESPIRITU DEL 45 de Ken Loach (2013)


CINECLUB LA SEU PROGRAMA UN CICLE WIM WENDERS


En col·laboració amb Filmoteca de les terres de Lleida i Filmoteca de Catalunya i coincidint amb l'exposició fotogràfica de Wenders a Lleida, el cineclub la Seu d'Urgell programarà tres films del realitzador alemany.

CINEMEN GUIU. 22,15h.- VOSE. 35mm

17 d'octubre.- Paris Texas
21 de novembre.- Tan lejos, tan cerca
12 de desembre.- El final de la violencia





 


 

 



 


 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Casanova 3-5-7, entresol 7a porta (esc. esquerra)
08011 - Barcelona
Telèfon: 932890562


 
Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org