Butlletí 382. 7 de juny 2013
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

SUMARI                                                                          
www.federaciocatalanacineclubs.cat


NOTICIES DE LA FEDERACIÓ

- CARTA DE BARCELONA DELS CINECLUBS DEL MEDITERRANI
- CONVOCATÒRIA PER ANAR COM A JURAT AL GALWAY FILM FLEADH (IRELAND)
- CONVOCATÒRIA PER PARTICIPAR COM A JURAT FICC AL FESTIVAL DE MISKOLC (HONGRIA)
- VOLEU PASSAR CURTS ABANS DE LES VOSTRES PELIS? PROPOSTA DE CURT FICCIONS

PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS

NOTÍCIES DELS CINECLUBS


- CINEBAIX SANT FELIU DE LLOBREGAT. CINEFÒRUM AMB "CAÇADORS DE CORRUPCIÓ. LA XARXA"
- CINECLUB VILAFRANCA. PROGRAMACIÓ
- CINECLUB VILAFRANCA. S'OBRE EL PERIODE D'INSCRIPCIÓ PER LES DUES SECCIONS COMPETITIVES. MOST FESTIVAL

ALTRES NOTÍCIES


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

CARTA DE BARCELONA DELS CINECLUBS DEL MEDITERRANI

Les associacions i cineclubs de diferents  països del mediterrani que vam participar de la 1a Trobada de Cineclubs del Mediterrani el cap de setmana del 24 i 25 de maig, vam arribar a algunes conclusions i compromisos que vam recollir en el que hem anomenat la “Carta de Barcelona” i que us reproduïm en la seva versió original.

CHARTE DE BARCELONE DES CINÉ-CLUBS DE LA MEDITERRANÉE

Du 23 au 25 Mai 2013, invités par l’association Sodepau – Mostra de Cinema Àrab i  Mediterrani de Catalunya- et avec la collaboration de la Federació Catalana de Cineclubs et le Centre Civique La Sedeta, des représentants des fédérations de ciné-clubs, des ciné-clubs et des associations de cinéma de l’Algerie, la Catalogne, l’Italie, le Maroc, la Palestine et la Tunisie, nous avons assisté à la 1ère Rencontre des ciné-clubs de la Mediterranée.

Cette charte de Barcelone veut être un document d’engagement entre les participants pour travailler ensemble dans le futur en sorte de construire un reseau de personnes, ciné-clubs et associations pour la défense et la diffusion du cinéma méditerranée entre les pays du réseau. Nous reconnaissons la diversité des réalités parmis nous, mais aussi la force de la société civile qui nous permet de travailler ensemble dans des projets communs.

Nous pouvons constater que les films du monde arabe ont une diffusion très restreinte, non pas seulement entre les deux rives sinon entre les mêmes pays du monde arabe et de la Méditerranée. Dans le respect et la reconaissance de la Charte de Tabor des droits du public, on reconnait le défi qui est de communiquer, informer et disséminer l’héritage culturel de nos pays à travers le cinéma et nos associations.

Les participants a la rencontre : Aziz Arbai (Maroc) ; David Canut (Catalogne) ; Elisabetta Randaccio (Italie) ; Emma Fernández (Catalogne); Glòria Bernat (Catalogne) ; Jesus Galindo (Catalogne) ; Julio Lamaña (Catalogne) ; Magda Pie (Catalogne) ; Marco Asunis (Italie) ; Montse Abad (Catalogne); Montse Maldonado (Catalogne) ; Olga Iglesias (Catalogne); Quim Crusellas (Catalogne) ; Samir Zoabi (Palestine) ; Sonia Ahnou (Algerie) ; Toni Carmona (Catalogne) ; Txell Bragulat (Catalogne) ; Yasmin Haloui (Tunisie) ; Zouhair El Hairan (Maroc), nous sommes d’accord pour donner support à ces points:

  1. Nous nous opposons à toutes les formes de monopole, d’exclusion et de censure et nous sommes pour la liberté d’expression à travers le cinéma et le contact avec le public. Le dialogue entre l’œuvre de cinéma et le public est la seule façon de communication libre entre les réalisateurs de cinéma et son public. Seulement un public formé assure la qualité des films.
  2. Nous reconnaissons le rol des ciné-clubs et des associations de cinéma comme points de culture essentiels pour présenter des films qui n’ont pas la possibilité d’être vus en déhors de nos frontières. Une vraie communication est un garant contre les conflits, la violence et la guerre, et elle construit une vraie démocratie dans nos communautés.
  3. Nous avons l’intention de développer des groupes de travail pour organiser des actions concrètes dans la diffusion de nos cinémas entre les pays du réseau. Ces groupes vont travailler dans la traduction et les sous-titrages des flims qui seront proposés aux ciné-clubs et associations dans nos pays.
  4. Nous soutenons l’importance des échanges personels pour améliorer la formation de promoteurs culturels et  dinamisateurs des ciné-clubs. Nous allons travailler pour la continuation des échanges personnels entre les pays du réseau. C’est une façon d’enrichissement culturelle des sociétés à travers le cinéma.
  5. Nous reconnaissons le rol de la « Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya » comme une possibilité pour les films des pays arabes de la Méditerranée de rencontrer un public qui a envie de voir les films du monde arabe.
  6. Nous reconnaissons le role de la plate-forme CINESUD déjà existante pour la diffusion des films amateurs, de bas budget, court-métrages, documentaires, etc,.. entre les ciné-clubs du monde entier, spécialement ceux qui sont adhérents à la Fédération internationale des ciné-clubs.
  7. Nous considérons l’importance du contact avec d’autres associations qui travaillent déjà dans la diffusion du cinéma du vaisseau Méditerranée. L’implication du réseau à d’autres pays est un objectif principal de cette charte.


Barcelona, 25 Mai 2013

CONVOCATÒRIA PER ANAR COM A JURAT AL GALWAY FILM FLEADH (IRELAND)

FICC JURIES 2013.- Galway Film Fleadh 2013 - Ireland.- 09 - 14 July 2013
Deadline for nominations: June 28th


Aquest premi és organitzat per la Federació Internacional de cineclubs que facilita a les diferents federacions la possibilitat de que els cineclubs participin en aquests festivals com a jurat.

1. Working Language: English
2. Jury of 3 persons (one jury member from Ireland) for the Animation Short
3. Invitation by the Festival covers:
Pickup/return from either Galway or Shannon airport
Bed and breakfast in single room for 3 nights (Fri 12/7 – Sun 14/7 inclusive)
Breakfast + lunch daily
Travel expenses:
For non-national jury members a contribution of up to Euro 200 per person will be offered. The travelling refund will be organised by access>CINEMA when members arrive in Galway.
Film Fleadh accreditation
Free entry to festival events
4. Arrival: Fri July 12th
Departure: Mon July 15th
5. Important: including a printable portrait Photo (jpg, tiff, 300dpi –minimum!) and as well a short biography
6. www.galwayfilmfleadh.com
El candidat que es presenta, adquireix el compromís d'assistir al festival. En cas de no ser així, haurà de proporcionar un substitut per al seu lloc al jurat del festival. També haurà d’enviar una fotografia i un cv.

Els membres del jurat han d'escriure un article en català i Anglès o Francès i portar un catàleg del festival per a la FCC.

Els qui  estigueu interessats en ser un dels membres del jurat,  ompliu el formulari que trobareu a
http://www.federaciocatalanacineclubs.cat/forms/juratficc


CONVOCATÒRIA PER PARTICIPAR COM A JURAT FICC AL FESTIVAL DE MISKOLC (HONGRIA)


Jameson Cinesfest 10th Miskolc Internation Film Festival. 12-22 of September 2013. (Miskolc, Hungary).-
Deadline for nominations: June 16th


Estimats membres de la FCC,

Aquest premi és organitzat per la Federació Internacional de cineclubs que facilita a les diferents federacions la possibilitat de que els cineclubs participin en aquests festivals com a jurat.

1. Working Language: English
2. Jury of 3 persons from Europe, including 1 person from Hungary (previous Jury Members can’t apply)
3. Invitation by the Festival covers:
Accommodation costs will be provided by the festival. Transfer from Budapest to Miskolc might be arranged by the festival if requested. Arrival 12.09.- being present for the opening ceremony. Departure 22.09. – closing ceremony at 21.09
4. Important: including a printable portrait Photo (jpg, tiff, 300dpi –minimum!) and as well a short biography
5. http://www.cinefest.hu/eng/nyito_eng.html
El candidat que es presenta, adquireix el compromís d'assistir al festival. En cas de no ser així, haurà de proporcionar un substitut per al seu lloc al jurat del festival. També haurà d’enviar una fotografia i un cv.

Els membres del jurat han d'escriure un article en català i Anglès o Francès i portar un catàleg del festival per a la FCC.

Els qui  estigueu interessats en ser un dels membres del jurat,  ompliu el formulari que trobareu a
http://www.federaciocatalanacineclubs.cat/forms/juratficc

VOLEU PASSAR CURTS ABANS DE LES VOSTRES PELIS? PROPOSTA DE CURT FICCIONS


 L'associació Curts Ficcions que organitza el seu festival de curts ens proposa poder projectar els curts guanyadors de la seva última edició. Els curts són els següents:

You are a terrorist
Director: Antoni Solé; Productora: Sole Goldstein Media S.A; Actors: Nikol Kollars, Reg Wilson

Sinopsis: Elizabeth Meyer, capitana del ejército de USA y veterana de la guerra de Afganistán, rapta a un alto rango de Oriente Medio para hacerle confesar la implicación del gobierno de USA en una serie de ataques por los que han sido acusado falsamente grupos terroristas.

Amigos para siempre
Director: Daniel Ibáñez; Productora: Escándalo Films; Actors: Josep Lobató, Arantxa Ruiz, Joan Palau, Anna Pantinat, Marta Torné, Joan Negrié, Rebeca Cosano, Albert Puñet

Sinopsis: Diez años después de acabar el instituto, un grupo de ex-alumnos recibe una carta de un antiguo compañero de clase que quiere organizar un reencuentro. ¿Qué es esto, una broma? ¿Será algún psicópata o querrá pedirles dinero?

La Boda
Director: Marina Seresesky; Productora: Teatro Meridional; Actors: Yailene Sierra, Malena Alterio, Ileana Wilson, Elena Irureta, Yoima Valdés, Esperanza Elipe, Huichi Chiu

Sinopsis: Mirta es cubana y vive en Madrid. Como muchas inmigrantes trabaja en la limpieza. Hoy a las seis de la tarde se casa su hija. Pero nada sale como ella planea, y llegar a esa boda es más difícil de lo que parece.

Contacteu directament amb ells per tal us facin arribar els curts

Contacte
Manuela Suárez
Gisela Mena
Associació Curt Ficcions
C/ Ballester 67, Local. 08023 Barcelona
curtficcions@curtficcions.org
www.curtficcions.org
Tel. 93 309 15 94



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
Programació del 7 al 7 de juliol 2012 
 

Sala d'Actes de El Mirador. Club Cinema Castellar de Castellar del Vallès
MACHUCA
DVD. VOE.
Data: 07/06/2013 Hora: 21 : 00

Sala Utopia del Casal de Joves de Sant Jusr Desvern. Cineclub Utopia de Sant Just Desvern
ARGO
DVD. VOSE.
Data: 07/06/2013 Hora: 22 : 30

Espai de Teatre i Cinema ETC de Vic. Cineclub Vic
BUENOS DÍAS
35mm. VOSE.
Data: 11/06/2013 Hora: 22 : 00

Teatre Comunal d'Andorra La Vella. Cineclub Les Valls
EL CAPITAL
35mm. VOSE.
Data: 12/06/2013 Hora: 22 : 30

Cinema Teatre Imperial de Sabadell. Cineclub Sabadell
THE SOUL OF A MAN
35mm. VOSE.
Data: 13/06/2013 Hora: 20 : 00

Ateneu de Cerdanyola del Vallès. Cineclub Xiscnèfils de Cerdanyola del Vallès
EL IRLANDÉS
35mm. VOSE.
Data: 13/06/2013 Hora: 21 : 30

Casino El Prado de Sitges. Cineclub Sitges.
SEARCHING FOR THE SUGAR MAN
BLU-RAY. VOSE.
Data: 13/06/2013 Hora: 22 : 00

Cinema Teatre Imperial de Sabadell. Cineclub Sabadell
THE SOUL OF A MAN
35mm. VOSE.
Data: 13/06/2013 Hora: 22 : 00

Centre Parroquial de Santa Perpètua de Mogoda. Cineclub Cisco de Can Mosenya de Santa Perpètua de Mogoda
CORIOLANUS
DVD. VOSE.
Data: 14/06/2013 Hora: 22 : 00

Casal Jove Port de Sagunt. Cineclub CulturarSe de Sagunt
LOS JUEGOS DEL HAMBRE
DVD. VOSE. CINEMA D'ESTIU AL CASAL.
Data: 14/06/2013 Hora: 22 : 30

Auditori Municipal Miquel Pont de Castellar del Vallès. Club Cinema Castellar del Vallès
LOS MISERABLES
DVD. VOSE.
Data: 16/06/2013 Hora: 21 : 00

Teatre Comunal d'Andorra La Vella. Cineclub Les Valls
SEARCHING FOR THE SUGAR MAN
BLU-RAY. .VOSE.
Data: 18/06/2013 Hora: 21 : 30

Espai de Teatre i Cinema ETC de Vic. Cineclub Vic
CORIOLANUS
35mm. VOSE.
Data: 18/06/2013 Hora: 22 : 00

Cinema Les Bruixes d'Altafulla. Cineclub Altatulla Link.
EL BOSC
35mm. VOC.
Data: 20/06/2013 Hora: 21 : 00

Auditori Municipal Miquel Pont de Castellar del Vallès. Club Cinema Castellar del Vallès
BRAZIL
DVD. VOSE.
Data: 21/06/2013 Hora: 21 : 00

Teatre de la Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt. Cineclub Espai de cinema Sant Jaume. Premià de Dalt.
BLANCANIEVES
DVD. VOM.
Data: 21/06/2013 Hora: 21 : 30

Casal Jove Port de Sagunt. Cineclub CulturarSe de Sagunt
JOE STRUMMER, VIDA Y MUERTE DE UN CANTANTE
DVD. VOSE. CINEMA D'ESTIU AL CASAL.
Data: 22/06/2013 Hora: 22 : 30

Biblioteca de Bigues i Riells. Cineclub Bigues i Riells
EL HOBBIT
DVD. VOSE.
Data: 28/06/2013 Hora: 18 : 00

Casal Jove Port de Sagunt. Cineclub CulturarSe de Sagunt
EL ILUSIONISTA
DVD. VOSE. CINEMA D'ESTIU AL CASAL
Data: 28/06/2013 Hora: 22 : 30

Auditori Municipal Miquel Pont de Castellar del Vallès. Club Cinema Castellar del Vallès
SEARCHING FOR THE SUGAR MAN
DVD.VOSE.
Data: 03/07/2013 Hora: 21 : 00
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

CINEBAIX SANT FELIU DE LLOBREGAT. CINEFÒRUM AMB "CAÇADORS DE CORRUPCIÓ. LA XARXA"

el dissabte 8 de juny de 2013 a les 19.30 h
(única sessió)

amb debat posterior amb Fernando Pindado, membre de la Junta de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC)

CAÇADORS DE CORRUPCIÓ. LA XARXA

Direcció: Hege Dehli
Nacionalitat: Noruega (2012)
Duració: 54 minuts
VO en anglès, francès i italià subtitulada en català
Direcció, guió i producció executiva: Hege Dehli
Fotografia: : Patrik Säfström, Marte Vold, Torstein Nodland
Muntatge: : Karen Gravås, Steinar Stalsberg
So: : Ad Stoop, Jana Winderen

C/ Joan Batllori, 21 - Sant Feliu de Llobregat
RENFE línia C4, Sant Feliu.
Telèfon informació: 93 666 18 59
www.cinebaix.cat    
cinebaix@cinebaix.com


CINECLUB VILAFRANCA. PROGRAMACIÓ

DIVENDRES 7 DE JUNY A LES 22.15: COW (LA VACA)

DISSABTE 8 DE JUNY A LES 20.00: UN GRAN EQUIPO

DIUMENGE 9 DE JUNY A LES 19.00: UN GRAN EQUIPO

DIJOUS 13 DE JUNY A LES 20.15: AYER NO TERMINA NUNCA


Cow (La vaca)
Humor negre i realisme màgic per descobrir
Dijous 6 de juny a les 20:15h. Casal Sala 2
Divendres 7 de juny a les 22:15h. Casal Sala 2

Un gran equipo
Gran comèdia francesa de futbol i segones oportunitats
Dissabte 8 de juny a les 20:00h. Casal Sala 2
Diumenge 9 de juny a les 19:00h. Casal Sala 2

Ayer no termina nunca
Coixet dibuixa l'intens reflex dels nostres temps
Dijous 13 de juny a les 20:15h. Casal Sala 2
Divendres 14 de juny a les 22:15h. Casal Sala 2

Projeccions del cinema:
Cinema Casal - Casal Sala 2
Rambla Nostra Senyora, 35-37
08720 Vilafranca del Penedès

Seu social:
Escorxador, 19-21
Vilafranca del Penedès
08720

Correu electrònic:  cineclub@cineclubvila.cat
Telèfon:  600 716 688
http://www.cineclubvila.cat

CINECLUB VILAFRANCA. S'OBRE EL PERIODE D'INSCRIPCIÓ PER LES DUES SECCIONS COMPETITIVES. MOST FESTIVAL

Most Festival és un festival de cinema internacional que cada any vol recollir la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, del vi i del cava i brindar pel bon cinema.  Del 7 al 10 de novembre de 2013, la comarca del Penedès (Barcelona) celebrarà la tercera edició del festival, amb un ampli ventall d'activitats cinematogràfiques i enoturístiques per a tots els públics.

La secció COLLITA 2013 està oberta a qualsevol treball audiovisual que tracti sobre el món del vi i del cava des de qualsevol vessant: promocional, artística, pedagògica, turística, científica, documental, narrativa, etc. Les peces que entrin a competició optaran a cinc premis: Gran Premi del jurat, Premi al millor treball de ficció, Premi al millor treball documental, Premi Arrels del vi i el cava i Premi projecció internacional.

La Mostra de Curtmetratges de Vilafranca (MCV), per la seva banda, busca la millor producció estatal en format curt de qualsevol temàtica i gènere que no superi els 20 minuts de durada. En aquest cas, les obres competiran pel Premi del Jurat i el Premi del Públic.

La data de realització dels treballs audiovisuals de les dues seccions no pot ser anterior a l'1 de gener de 2011.

La inscripció és gratuïta i estarà oberta fins al 31 de juliol de 2013.

Les bases i la fitxa d’inscripció es poden descarregar des de la web
www.mostfestival.cat


 


 

 



 


 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Casanova 3-5-7, entresol 7a porta (esc. esquerra)
08011 - Barcelona
Telèfon: 932890562


 
Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org