Butlletí 375. 22 de març 2013
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

SUMARI                                                                          
www.federaciocatalanacineclubs.cat


NOTICIES DE LA FEDERACIÓ

- LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS PRESENT AL FORUM SOCIAL MUNDIAL I A L'ASSEMBLEA GENERAL DE LA FEDERACIÓ INTERNACIONAL DE CINECLUBS A TUNISIA

PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS

NOTÍCIES DELS CINECLUBS


- CINECLUB VILAFRANCA DEDICA UN MINICICLE A WOODY ALLEN

- EN JUAN MANUEL GARCÍA DEL CINECLUB DE L'ASSOCIACIÓ D'ENGINYERS FA DE JURAT FICC AL FESTIVAL DE FRIBOURG

ALTRES NOTÍCIES


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS PRESENT AL FORUM SOCIAL MUNDIAL I A L'ASSEMBLEA GENERAL DE LA FEDERACIÓ INTERNACIONAL DE CINECLUBS A TUNISIA

Del 28 al 30 de març, la Federació catalana de cineclubs (FCC) participarà en el Foro Social Mundial presentant la iniciativa internacional de distribució justa CINESUD de la qual n’és impulsora. Aquest projecte, acompanyat per la Federació internacional de cineclubs (FICC), vol difondre films de difícil distribució entre cineclubs de tot el món. L'accés a la cultura cinematogràfica és una eina indispensable per la construcció democràtica de les nostres societats. Sovint els films no poden accedir a les xarxes de distribució habitual, que es mouen naturalment amb una intencionalitat lucrativa. CINESUD vol promoure un tipus de cinema alternatiu entre el que predomina el curt i el documental i al que li és molt difícil traspassar fronteres. La projecció dels films CINESUD, a través la plataforma dels cineclubs, assegura la possibilitat de debat i intercanvi d'opinions al finalitzar les projeccions. El dia 29 de març tindrà lloc a Tunis una taula rodona per presentar el projecte on participaran Marcela Aguilar (Responsable de CINESUD a Colòmbia), Claudino de Jesus (President de la FICC - Brasil) i Julio Lamaña – Catalunya (Responsable CINESUD a Europa i nord d'Àfrica).

Més info a http://plataformacinesud.wordpress.com

De l'1 al 7 d'abril, a la ciutat tunicina de Hammameth tindrà lloc l'Assemblea General de la Federació internacional de cineclubs (FICC). Participaran 36 federacions de cineclubs i associacions de cinema de tots els continents, amb una presència confirmada de més de 67 delegats d'arreu del món. Dins les activitats previstes hi haurà el Forum Mundial amb taules sobre “Cineclubisme al món àrabo-Africà” i “Present del cineclubisme tunesí”. També en el Fòrum, dins de l'àmbit internacional, hi hauran taules rodones per debatre sobre el “Centenari del cineclubisme” i per tractar dels “Desafiaments, estratègies i perspectives de la FICC”. També tindran lloc les eleccions al nou Comitè Executiu. Es signarà finalment la “Carta de Cartago” que pretén ser un document polític per encarar els nous desafiaments del cineclubisme global. Serà la primera vegada des de 1947 que l’Assemblea General de la FICC tindrà lloc a Àfrica i en un pais del món àrab. Tres delegats catalans seran presents: Rosa Llinàs (presidenta de la FCC), Julio Lamaña (Secretari General de la FICC) i Olga Iglesias (Coordinadora de programació de la FCC)

El camí de la internacionalització de la FCC.
La FCC ingressa a la FICC el 1986 com a federació que no representa un estat. A l'Assemblea de Glasgow de 1995 la FCC és l'única federació espanyol representada i a l'Assemblea de 1997 a Tessalónica, la FCC va demanar ser admesa com membre de ple dret (fins a llavors érem membres associats, amb veu però sense vot). Al 1999, a l'Assemblea de Cottbus (Alemanya), es va abordar novament el tema. Es va contar amb el suport de federacions importants com la d'Alemanya i Itàlia. De l'Assemblea del 199 ja es va sortir amb el compromís d'una modificació dels Estatuts de la FICC per a permetre que Federacions que no representessin un estat poguessin ser admeses com membres de ple dret, contant amb el suport unànime de les federacions presents.  Al 2001, a l'Assemblea de Porto (Portugal), es van aprovar els nous estatuts de la FICC, i es va consagrar la pertinència de la FCC com membre de ple dret. Han estat membres del Comitè Executiu de la FICC Martí Porter (2003-2005) i Julio Lamaña (2005). Al 2005 la FCC és guardonada amb el premi FOCIR (Federació d'Organitzacions Internacionalment Reconegudes)

La Federació internacional de cineclubs (FICC) nascuda el 1947 a Cannes és l'única entitat que engloba als defensors dels drets del públic cinematogràfic, que s'organitza a través dels cineclubs. La FICC ha tingut presidents com François Truffaut o Carlo Lizzani d'entre els noms més coneguts.

PARTICIPEN
Access CINEMA.-Maeve Cooke i Finola Costello (Irlanda); Afghanistan Federation of Cinema Clubs.- Diana Saqeb (Afganistan); Bangladesh Federation of Film Societies.- Golam Rabbany Biplob y Abdus Selim's (Bangladesh); British Federation of Film Societies Peter Cargin (Gran Bretaña); Bundesverband Jugend und Film e.V.-  Hauke Lange-Fuchs i Felix Arnold (Alemania); Cineclub Bravo.- Gabriel Rodríguez (México); Cinélibre.- Robert Maria Richter i Eva Furrer-Haller (Suiza); Cinemaclab Kutaisi.- Tea Gabidzashvili (Georgia); Conselho Nacional de cineclubes do Brasil.- Luiz Alberto Cassol i Antonio Claudino de Jesus (Brasil); Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber.-  Kim Brunn (Dinamarca); Eesti Filmiklubide Selts.- Raivo Olmet (Estonia); Federação Portuguesa de Cineclubes.-  André C. J. Viane i João Paulo Martins de Carvalho Macedo (Portugal); Federació Catalana de Cineclubs.- Julio Lamaña Orozco i Rosa Llinàs Viola (Catalunya-Espanya); Federación Argentina de Cineclubes.- Cristina Marchese i Alfredo Scaglia (Argentina); Federazione Italiana dei Circoli del Cinema.- Elisabetta Randaccio (Italy); Federation of Film Societies of India.- Ramamoorthy Mani i Kiran Shantaram (India); Kathmandu Film Society.-  Rajesh Gongaju (Nepal); Kelab Seni Filem Malaysia.-  Wong Tuck Cheong (Malaysia); Magyar Filmklubok es Filmbaratok.- Krisztina Tajta (Hungria); New Zealand Federation of Film Societies.- Ryan Michael Reynolds i Andrea Susan Haines (Nova Zelanda); Norsk Filmklubbforbund.- Jon Edvard Iversen i Atle Hunnes Isaksen (Noruega); Polska Federacja Dyskusyjnych Klubów Filmowych.- Maciej Gil Tymoteusz (Polònia); Sveriges Förenade Filmstudios.- Torbjorn Kjellsson (auditor FICC) y Marie Öhgren (Suècia); Federación de Instituciones de Cultura Cinematográfica del Uruguay.- Humberto Yamandú Testa (Uruguai); Fédération des ciné-clubs du Burkina Faso.- Yameogo Lamoussa Casimir i Ouattara Hakim Tidiane (Burkina Faso); Federación Nacional de Cineclubs de Cuba.-  Lázaro Lorenzo Alderete Terry (Cuba); Fédération des ciné-clubs du Maroc.-  Amina Saibari (Marroc)

MEMBRES PROVISIONALS

Croatian Film Clubs Association.- Etami Borjan (Croàcia); Puerto Rico Cine Club. Caroline Gil (Puerto Rico); Russian Federation of Film Societies. Alie Zabanbark (Russia); Cineclub de la Universidad de Chile.- -  Alvaro Nicolas Valenzuela Rocha (Chile); Cineclub de la Cinemateca nacional de Ecuador.-  Laura Godoy y Wilma Grande Novoa (Equador); Sri Lanka Federation of Film Societies.- Ashley Malcolm Ratnavibhushana (Sri Lanka); Cinemateca Boliviana.- Elizabeth Carrasco (Bolivia).

MEMBRES ASSOCIATS PROVISIONALS
Cinema Hall.- Illia SvidlerUkrainia y Cinemanila International Film Festival Foundation.- Amable 'Tikoy' R. Aguiluz VI (Filipines).

CONVIDATS ESPECIALS

Luce Vigo (França, Présidente culturelle FICC); Felipe Macedo (Brasil-Canadá, Forum mundial); Marcela Aguilar Pardo (Colombia, Cinesud-cines del sur); Paolo Minuto (Italia, Ex president FICC), Aziz Arbai (Marroc, Féderation des ciné-clubs du Maroc), Jéfferson Assumçao (Governo do Rio Grande do Soul - Brasil).

OBSERVADORS

Sociedad de Cine de Puerto Rico.-   Alexandra L. Vega (Puerto Rico); Federación Argentina de cineclubs.- María Cristina Yolanda Fracchiola (Argentina); Hungarian Federation of Film Societies.- Reka Szalkai (Hungría); Federazione Italiana dei Circoli del Cinema.- Marco Asunis (Italia); Federació catalana de cineclubs Catalunya.- Olga Iglesias (Catalunya-Espanya); North South University Cine and Drama Club.- Nasrin Pervin (Banghladesh) y Southern Region of FFSI.- Gangadhar Pandy (India); Tamari Zamtaradze (Georgia); Roberta Cordeiro Fassarella (Brasil)

PLANNING OF THE GENERAL ASSEMBLY

The Tunisian Federation of Film Societies suggests a one-week-long meeting in order to ensure the depth and conscientiousness of the General Assembly’s work. We are trying to resume a tradition that would make of this assembly an occasion to strengthen the ties between the different actors of the international movement of film society .

Every day will be divided in two work periods: morning and afternoon. The evenings will have a festive aspect, being centred on film societies’ fundamental activity: the screening-debate of movies.
The seven days of the general assembly represent ten periods of work that will be organised as the following:

Day 1: [Reunion of the outgoing executive committee] + welcome and reception + solemn opening ceremony and introductions (Executive committee, authorities, etc.)
Day 2: [Reunions of the groups] + [Reports of the groups’ secretaries]
Day 3: [Summit*, Cineclubism in Tunisia] + [Reports of the executive committee]
Day 4: [Summit*, Cineclubism in Africa and in the Arab world] + [Prospects and strategic planning of the IFFS]
Day 5: tourist tour
Day 6: [Summit*, the IFFS and the centenary charter = The Carthage Charter] + [Elections of the new executive committee]
Day 7: [Reunion of the new executive committee] + [Closing Ceremony]



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
Programació del 22 de mar´al 7 d'abril 2013
 

Centre Cultural de Granollers. Cineclub Associació Cultural Granollers
CÉSAR DEBE MORIR
35mm. VOSE.
Data: 22/03/2013 Hora: 19 : 00 i 22:00

Casal Jove Port de Sagunt. Cineclub CulturarSe de Sagunt
EN LAS MANOS DE DIOS
DVD. VOSE.
Data: 22/03/2013 Hora: 19 : 30

Sala d'Actes de El Mirador. Club Cinema Castellar de Castellar del Vallès
CARAMEL
DVD. VOSE. CINEFÒRUM.
Data: 22/03/2013 Hora: 21 : 00

Cinemes Olot. Cineclub Olot
LA PARTE DE LOS ÁNGELES
35mm. VOSE.
Data: 22/03/2013 Hora: 22 : 00

Cinema Puig d'Arques de Cassà de la Selva. Cineclub 8 i 1/2 de Cassà de la Selva
FÈNIX 11:23
35mm.VOC. CINEMA PROPI PER A UN ESTAT PROPI. AMB LA PRESÈNCIA DE L'ÉRIC BERTRAN I LA SEVA MARE ROSA MARIA MARTÍNEZ.
Data: 22 i 23/03/2013 Hora: 22 : 00

Casal Sala 2 de Vilafranca. Cineclub Vilafranca
WOODY ALLEN: EL DOCUMENTAL
BLU-RAY. VOSE.
Data: 22/03/2013 Hora: 22 : 15

Casal Sala 2 de Vilafranca. Cineclub Vilafranca
LAS SESIONES
35mm. VDE.
Data: 23/03/2013 Hora: 22 : 15

Casal d'Olesa. Cineclub Casal d'Olesa de Montserrat
MOONRISE KINGDOM
DVD. VOSE.
Data: 24/03/2013 Hora: 17 : 00

Teatre Conservatori de Manresa. Cineclub Manresa
HOLY MOTORS
35mm. VOSE.
Data: 24/03/2013 Hora: 18 : 30

Centre Cultural de Granollers. Cineclub Associació Cultural Granollers
CÉSAR DEBE MORIR
35mm. VOSE
Data: 24/03/2013 Hora: 19 : 00

Espai de Teatre i Cinema ETC de Vic. Cineclub Vic
BOY MEETS GIRL
35mm. VOSE.
Data: 26/03/2013 Hora: 22 : 00

Cinema Teatre Imperial de Sabadell. Cineclub Sabadell
CÉSAR DEBE MORIR
35mm. VOSE.
Data: 28/03/2013 Hora: 20 : 00 i 22,30

Espai de Teatre i Cinema ETC de Vic. Cineclub Vic
EL CASTILLO AMBULANTE
DVD. VOSC.
Data: 31/03/2013 Hora: 17 : 00

Cinema Teatre Imperial de Sabadell. Cineclub Sabadell
UN, DOS, TRES
35mm. VOSE.
Data: 04/04/2013 Hora: 20 : 00

Ateneu de Cerdanyola del Vallès. Cineclub Xiscnèfils de Cerdanyola del Vallès
EL BOSC
Data: 04/04/2013 Hora: 21 : 30

CATCinemes de Figueres. Cineclub Diòptria de Figures
NO
35mm. VOE.
Data: 04/04/2013 Hora: 22 : 30

Cinema Teatre Imperial de Sabadell. Cineclub Sabadell
UN, DOS, TRES
35mm. VOSE.
Data: 04/04/2013 Hora: 22 : 30

Casal Jove Port de Sagunt. Cineclub CulturarSe de Sagunt
EL GRAN MIÉRCOLES
DVD. VOSE.
Data: 05/04/2013 Hora: 19 : 30

Cinemes Olot. Cineclub Olot
SÓLO ES EL PRINCIPIO
35mm. VOSE.
Data: 05/04/2013 Hora: 22 : 00

Teatre Bartrina de Reus. Cineclub del Centre de Lectura de Reus
EL ARTISTA Y LA MODELO
35mm. VOE.
Data: 05/04/2013 Hora: 22 : 00

Sala Fontova de Calonge. Cineclub Interludi Films de Calonge.
FET i AMAGAR 2
DVD. VO.
Data: 06/04/2013 Hora: 18 : 00

Teatre Conservatori de Manresa. Cineclub Manresa
DE ÓXIDO Y HUESO
35mm. VOSE.
Data: 07/04/2013 Hora: 19 : 30
 



NOTÍCIES DELS CINECLUBS

CINECLUB VILAFRANCA DEDICA UN MINICICLE A WOODY ALLEN

Entre els dies 21 i 22 de març es projectarà “Manhattan”, “Balas sobre Broadway” i “Woody Allen: el documental”, amb desgustació de pizza i cava kosher el divedres 22 de març

Cine Club Vilafranca vol homenatjar una de les figures més talentoses de la recent història del cinema, l'incombustible director novaiorquès Woody Allen. Per aquest motiu, ha organitzat un cicle especial dedicat a aquest director en el qual es projectaran dos dels seus grans clàssics, Manhattan i Balas sobre Broadway, i el treball Woody Allen: el documental que ha realitzat Robert B. Weide sobre la seva obra i figura al llarg dels més de 40 anys que porta explicant històries a través de la gran pantalla.

Aquest és un petit cicle molt especial, ja que els socis de l'entitat han pogut ser partíceps de l'elecció dels films de Woody Allen que es projectaran. Durant les darreres dues setmanes, els espectadors han votat les pel•lícules que han trobat oportú de tornar a veure a la sala de cinema. La guanyadora ha estat Manhattan (1979), seguida de Balas sobre Broadway (1994).

Les sessions estaran repartides entre dijous 21 i divendres 22 de març, i tindran lloc, com és habitual, a la sala 2 dels Cinemes Casal de Vilafranca. En concret, el documental Woody Allen: el documental (2011) es projectarà divendres a les 20:00, mentre que Manhattan es veurà dijous a les 20:15 i Balas sobre Broadway, divendres a les 22:15.

Per arrodonir aquest minicicle, divendres, entre la projecció del documental i la projecció de Balas sobre Broadway s’oferirà una degustació de pizzes acompanyada de cava kosher (elaborat segons la normativa de la comunitat jueva).

El preu de l'entrada serà l'habitual, de 7,5 euros, tot i que es posarà a disposició un abonament per a les tres pel•lícules per només 15 euros. En el cas dels socis, tindran una entrada gratuïta que podran bescanviar-la per qualsevol de les tres pel•lícules del cicle. En cas que vulguin veure un segon passi, aquest tindrà un preu de 5 euros, mentre que si escullen veure el cicle sencer, els sortirà per un total de 8 euros.

EN JUAN MANUEL GARCÍA DEL CINECLUB DE L'ASSOCIACIÓ D'ENGINYERS FA DE JURAT FICC AL FESTIVAL DE FRIBOURG

En Juan manuel Garcia Ferrer, del cineclub de l'Associació d'Enginyers de Barcelona està aquests dies al Festival de cinema de Fribourg participant del jurat de la Federació internacional de cineclubs que atorga el premi Quijote. Li acompanya un membre de la federació suissa i  André Viane de la Federació portuguesa de cineclubs.

http://www.fiff.ch/





 


 

 



 


 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura
 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Casanova 3-5-7, entresol 7a porta (esc. esquerra)
08011 - Barcelona
Telèfon: 932890562


 
Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org