Butlletí 310.- 8 d'abril 2011
 
BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

SUMARI                                                                          
www.federaciocatalanacineclubs.cat


NOTICIES DE LA FEDERACIÓ


COMUNICAT DEL CINECLUB ADLER DE LLORET DE MAR EN DEMANDA D'EQUIPAMENTS DE CINEMA PER A LA SEVA POBLACIÓ

MISSATGE DE COMIAT DE PALO MINUTO


PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS

NOTÍCIES DELS CINECLUBS


CINECLUB DEL REIAL CERCLE ARTÍSTIC DE BARCELONA
- EL CINECLUB EL CASAL DE MOLLET DEL VALLÈS PRESENTA LA SEVA MOSTRA DE CURTS ANUAL


ALTRES NOTÍCIES

- FILMOTECA DE CATALUNYA


NOTÍCIES DE LA FEDERACIÓ

COMUNICAT DEL CINECLUB ADLER DE LLORET DE MAR EN DEMANDA D'EQUIPAMENTS DE CINEMA PER A LA SEVA POBLACIÓ

Benvolguts, benvolgudes,

Aquest dissabte l'Ajuntament de Lloret de Mar inaugurarà el Teatre de Lloret, equipament cultural llargament esperat a la nostra vila. El motiu d’aquest comunicat és denunciar que, malgrat el que l’Ajuntament ha repetit una i altra vegada durant aquests darrers anys, el nou teatre municipal no comptarà amb cap projector de cinema, motiu pel qual des del Cineclub Adler lamentem haver-vos de comunicar que no podrem projectar-hi pel·lícules.

Ras i curt: l’esperat Teatre de Lloret s’inaugurarà sense estar equipat amb un projector de cinema, ja sigui digital o analògic.
Tenint en compte que l’antic teatre sí comptava amb un projector de cinema analògic, resulta incomprensible que el nou s’inauguri sense projector. Que un equipament cultural d'aquestes característiques no compti amb cap projector de cinema és del tot ridícul, oimés si tenim en compte que des de l’enderroc de l’antic teatre el projector analògic que fins llavors havíem fet servir resta abandonat en un magatzem municipal. Si bé podem entendre que de moment no sigui possible adquirir un projector de cinema digital, resulta del tot inadmissible que des de la Regidoria de Promoció Cultural se'ns digui que no hi ha cap voluntat d'instal·lar al nou teatre el projector analògic que ja tenim.

Per més inri, cal recordar que ara fa un any aquest mateix Ajuntament aprovava un significatiu increment pressupostari de les obres de construcció del teatre a fi i efecte d’esmenar el greu error de projectar i construir un teatre sense cabina de projeccions. Un any després, el que en el seu moment es va dir que es feia per satisfer les demandes de la nostra entitat es revela un engany en tota regla; la cabina és ben buida i des de la Regidoria de Promoció Cultural se’ns diu que no hi ha ni diners per instal·lar-hi un projector de cinema digital ni voluntat d’acomodar-hi el projector analògic que ja tenim.

Volem deixar clar que amb aquesta actitud la Regidoria de Promoció Cultural no fa res més que excloure el cineclub del nou teatre, deixant en evidència la pretesa versatilitat de l’esperat equipament cultural que, paradoxalment, esdevé un autèntic pas enrere en relació a l’equipament que teníem abans.

És per això que des del Cineclub Adler fem palès el nostre enuig i exigim a la Regidoria de Promoció Cultural que instal·li al Teatre de Lloret un projector de cinema, ja sigui digital o analògic, que faci d’aquest equipament el referent cultural que Lloret es mereix.

Atentament,
La junta del Cineclub Adler de Lloret de Mar
Lloret de Mar, 18 de març de 2011

Contacte (Joan Moret)
Mòbil: 619 31 04 68
Facebook: http://www.facebook.com/cineclubadler


MISSATGE DE COMIAT DE PALO MINUTO

En Paolo Minuto ha estat president de la Federació internacional de cineclubs (FICC) des del 2003 fins 2010. Sota la seva presidència, la FICC s'ha convertit realment en una entitat internacional, abandonant posicions eurocèntriques i obrint-se al món, especialment a Asia i Amèrica Llatina. El seu succesor per primera vegada és una persona del continent americà: Claudino de Jesus. La gestió i lideratge de Paolo Minuto ha estat fonamental durant tots aquests anys. Reproduim aquest mail de comiat desitjant-li el millor en les seves futures responsabilitats en el món del cinema italià i del cineclubisme. 


Dear friends,

After the publication on the official Iffs web site of the approved minute of the last General Assembly (that I chaired) I finisihed my formal duties with Iffs.

I will stay in touch anyway with all of you and I would like to thank you all for all your efforts for our movement and for all your supports and aids given to me during the past years while I was playing my role as Iffs President.

I whish to Claudino, as new Iffs President, and to all of you all the best for the therm of your tasks and charges till next General Assembly!

Long life to the film societies!

Warm regards!

Paolo



PROGRAMACIÓ DELS CINECLUBS
Programació del 8 al 24 d'abril de 2011 
 

Cineclub Olot. Teatre Principal
EL DEMONIO BAJO LA PIEL
35mm. VOSE
Data: 08/04/2011 Hora: 22 : 00

Kino Cinema Contemporani. Centre Cultural El Pallol
DE DIOSES Y HOMBRES
35mm. VOSE
Data: 10/04/2011 Hora: 20 : 00

Cineclub Vilafranca. La Moderna
TUCKER & DALE VS. EVIL
Accés Gratuït. Consumició gratuïta pels socis Projeccions
Data: 10/04/2011 Hora: 20 : 00

Cineclub Manresa. Teatre Conservatori
VILLA AMALIA
35mm VOSE
Data: 10/04/2011 Hora: 21 : 00

Cineclub Olot. Teatre Principal
WELCOME
35mm. VOSE
Data: 12/04/2011 Hora: 22 : 00

Cineclub Vic. Cinema Nou
EL DISCURS DEL REI
35mm VOSE
Data: 12/04/2011 Hora: 22 : 00

Cineclub Les Valls. Teatre Comunal
RABIA
35mm VOE
Data: 13/04/2011 Hora: 22 : 30

Cineclub Vilafranca. Casal Sala 2
WINTER'S BONE
35mm VOSE
Data: 14/04/2011 Hora: 20 : 00 i 22,00

Cineclub Sabadell. Teatre Imperial
EL GLOBO BLANCO
35mm. VOSE
Data: 14/04/2011 Hora: 20 : 15 i 22:30

Cineclub Manresa. Teatre Conservatori
ALPHAVILLE
35mm. VOSE
Data: 14/04/2011 Hora: 21 : 00

Cineclub 8 1/2 de Cassà de la Selva
LET'S GET LOST
DVD. VOSE
Data: 14/04/2011 Hora: 21 : 00

Cineclub Manresa. Teatre Conservatori
LONDON RIVER
35mm. VOSE
Data: 14/04/2011 Hora: 21 : 30

Cineclub Diòptria. La Cate
LA VIDA EN TIEMPOS DE GUERRA
35MM. VOSE
Data: 14/04/2011 Hora: 22 : 30

Cineclub Sant Jaume. Teatre de l'Ass. Cult. Sant Jaume
LA RED SOCIAL
DVD. VDE
Data: 15/04/2011 Hora: 21 : 30

Kino Cinema Contemporani. Centre Cultural El Pallol
WOMEN WITHOUT MEN
35mm VOSE 
Data: 17/04/2011 Hora: 20 : 00

Cineclub Manresa. Teatre Conservatori
HISTORIAS DE LA EDAD DE ORO
35mm VOSE 
Data: 17/04/2011 Hora: 21 : 00

Cineclub Vic. Cinema Nou

LA VIDA DE BRIAN
35mm VOSE 
Data: 19/04/2011 Hora: 22 : 00



"SESSIONS DE FILMOTECA"
Sessions realitzades amb els materials cedits per FILMOTECA DE CATALUNYA

9 d'abril.- Document(al)s de la República. Programa 2. Cinema del Casal Municipal d'Arnes ( Terra Alta).- 19,30h

16 d'abril.- Document(al)s de la República. Programa 3. Cinema del Casal Municipal d'Arnes (Terra Alta).- 19,30h



NOTÍCIES DELS CINECLUBS


CINECLUB DEL REIAL CERCLE ARTÍSTIC DE BARCELONA

4ª Sessió Cineclub del CERCLE

13 Abril, DIMECRES, 2/4 de 8 del vespre

"MIRÓ L'ALTRE"
Miró, otro (1969)
America Sanchez

un curt de:
PERE PORTABELLA
amb la presència del director
que serà presentat per
Joan Bofill Jr.
de la Junta del Cineclub del Cercle










EL CINECLUB EL CASAL DE MOLLET DEL VALLÈS PRESENTA LA SEVA MOSTRA ANUAL DE CURTS


ALTRES NOTICIES

FILMOTECA DE CATALUNYA

Stanley Donen o l'alegria de viure

De l’1 d’abril al 6 de maig. La retrospectiva inclou 16 films i la projecció de l’entrevista que Donen va oferir al crític de cinema Jaume Figueres per al programa "Cinema 3" de TV3 l’any 1989. El dimarts dia 3 de maig, a les 19.30 hores, tindrà lloc la taula rodona “Stanley Donen o l’alegria de viure” organitzada per l’Associació Catalana de Crítics i Historiadors del Cinema.

De l’1 d’abril al 6 de maig la Filmoteca de Catalunya dedica un cicle al cineasta nordamericà Stanley Donen. La retrospectiva inclou 16 films i la projecció de l’entrevista que Donen va oferir al crític de cinema Jaume Figueres per al programa Cinema 3 de Televisió de Catalunya l’any 1989. El dimarts dia 3 de maig, a les 19.30 hores, tindrà lloc la taula rodona “Stanley Donen o l’alegria de viure” organitzada per l’Associació Catalana de Crítics i Historiadors del Cinema.

Stanley Donen (Columbia, 1924), és, juntament amb Vincente Minnelli, el cineasta de referència de la comèdia musical. Es va iniciar en el món de l’espectacle com a ballarí i coreògraf. Gràcies a la confiança dipositada pel productor Arthur Freed i l’actor i director Gene Kelly, va poder codirigir amb Kelly On the Town (1949), un musical que va renovar el gènere amb la filmació en exteriors reals i a que integrava amb naturalitat els números en la trama del film. Després de dirigir Fred Astaire a Royal Wedding (1951), tornaria a col·laborar amb Kelly per dirigir el musical més famós de la història: Singin’ in the Rain (1952), un film colorista i ple d’energia que, a més d’oferir un acurat retrat del món del cinema en el seu pas del mut al sonor, defineix com cap altre l’alegria de viure. Al llarg dels anys 50, Donen va seguir dirigint tota una sèrie de clàssics del gènere entre els quals destaquen Seven Brides for Seven Brothers (1954), el seu èxit més gran; It’s Always Fair Weather (1954) i Funny Face (1957). Amb el canvi de dècada el musical va entrar en crisi i Donen es va decantar majoritàriament per la comèdia. D’aquesta etapa cal mencionar la comèdia romàntica The Grass Is Greener (1960); la comèdia de suspens Charade (1964), on evidencia la seva fascinació per Hitchcock; i la comèdia dramàtica Two for the Road (1966), una història sobre els efectes del pas del temps en un matrimoni, que esdevindria la seva darrera obra mestra. Audrey Hepburn, Cary Grant, Deborah Kerr, Frank Sinatra, Albert Finney, Ingrid Bergman, Walter Matthau són alguns dels grans actors de l’anomenat “Hollywood daurat” que han treballat a les ordres d’aquest cineasta que el 1998 va rebre l’Oscar honorífic en reconeixement segons els crítics “per una obra marcada per la gràcia, l’elegància, l’enginy i la innovació visual.


Entrevista a Stanley Donen. Televisió de Catalunya, 1989.
Un dia en Nueva York. Stanley Donen, 1949. EUA. VOSE. 1 (19:30) i 2 (22:00) abril

Charada. Stanley Donen, 1964. EUA. VOSE. 2 (17:00), 3 (19:30), 5 (22:00), 9 (19:30);14 (17:00); 15 (22:00); 20 (22:00) i 22 (17:00) abril

Entrevista a Stanley Donen. Televisió de Catalunya, 1989. Noces reials. Stanley Donen, 1951. EUA. VOSC. 4 (17:00) i 6 (19:30) abril

Siete novias para siete hermanos. Stanley Donen, 1954. EUA. VOSE. 8 (17:00) i 11 (22:00) abril

Cantando bajo la lluvia. Stanley Donen, Gene Kelly, 1952. EUA. VOSE. 8 (19:30) i 9 (17:00) abril

Molt a dins del meu cor. Stanley Donen, 1954. EUA. VOSE. 11 (19:30) i 12 (22:00) abril

Sempre fa bon temps. Stanley Donen, Gene Kelly, 1955. EUA. VOSC. 18 (19:30) i 21 (22:00) abril

Dóna-li una oportunitat a la noia. Stanley Donen, 1953. EUA. VOSC. 19 (20:15) i 24 (22:00) abril

Dóna’ls-hi un petó per mi. Stanley Donen, 1957. EUA. VOSC. 25 (19:30) i 28 (22:00) abril

L’herba és més verda. Stanley Donen, 1960. EUA. VOSC. 26 (22:00) i 27 (19:30) abril

Una cara con ángel. Stanley Donen, 1957. EUA. VOSE. 29 (17:00) abril i 2 (17:00) maig

Dos en la carretera. Stanley Donen, 1966. EUA. VOSE. 30 (17:00) abril i 6 (17:00) maig

Movie, movie. Stanley Donen, 1978. EUA. VOSC. A confirmar

L’escala. Stanley Donen, 1969. EUA-França-GB. VOSC. A confirmar

 


ACUDITS NOMÉS PER CINÈFILS



 


 

Amb la col·laboració del Departament de Cultura i Mitjans de
Comunicació de la Generalitat de Catalunya

 
Membre de la Federació Internacional de cineclubs
Federació Catalana de Cineclubs
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat
www.federaciocatalanacineclubs.cat
Casanova 3-5-7, entresol 7a porta (esc. esquerra)
08011 - Barcelona
Telèfon: 932890562


 
Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org