Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: IX Cicle Ombres Mestres. Cineclub Associació d'Enginyers de Barcelona

Titular notícies

IX Cicle Ombres Mestres. Cineclub Associació d'Enginyers de Barcelona

Divendres 17 Gener 2020

Ja tenim properament per aquí el IX cicle d’Ombres Mestres, el seminari que, organitzat pel Cineclub Associació d’Enginyers, il·lustra certs temes a base de comentaris a seqüències de grans films.


 

D’aquest novè cicle os proposem una, dos, o las tres d’aquestes sessions:

- Dimarts 25 de febrer 2020: Raccords

Un simi acaba d’utilitzar un os com arma per fer fugir als membres d’una tribu enemiga. Eufòric, llença l’os a l’aire. La càmera segueix la trajectòria de l’os que, retallat sobre el cel, veiem convertit en una nau espacial navegant majestuosa per l’univers, al son d’El Danubi blau.

Aquest és, potser, un dels enllaços entre seqüències de pel·lícules més famosos. Intentarem presentar alguns més, en els que un objecte, un color, una idea, lliguen perfectament dos trossos, dos mons del relat cinematogràfic que, en principi, estaven separats.

- Dimarts 3 de març 2020: Jean Renoir

En un món ple de conflictes potser és una bona idea acudir a veure com intentava fer viure en els seus films Jean Renoir, un cineasta cabdal de la història del cinema, l’obra del qual es va anar creant del cinema mut fins als anys 60, sempre amb la bonhomia com a protagonista.

- Dimarts 10 de març de 2020: Correspondències

Com comerç dels esperits va nomenar Pedro Salinas al noble art de la correspondència. Hi han unes quantes bones pel·lícules que deuen la seva estructura a aquest mecanisme de l’escriptura, enviament i lectura de cartes.

D’altres tenen escenes magistrals que saben mostrar les sensacions d’aquestes i altres fases d’un art que sembla arraconat en el mon modern, però on també poden descobrir-se fenòmens similars.

Totes las sessions seran de dues hores, començant puntualment a las 18h, y tindran lloc a la seu dels Enginyers, Via Laietana, 39. 08003- Barcelona. Es demanarà per assistir a cada una d’elles una aportació de 5 euros.

Per reservar plaça, utilitzar els enllaços de cada una de las sessions en aquesta agenda (mes de febrer i març), s.u.p.

https://ww3.eic.cat/qui-som/agenda

Salutacions a tots,

J. M. Garcia Ferrer
Cineclub Associació d’Enginyers

Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016