Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: Cineclub Vic organitza el Festival Julius

Titular notícies

Cineclub Vic organitza el Festival Julius

Dissabte 10 Novembre 2018

Programació Festival Julius 2018

24 curts originals participen al Festival Julius 2018 de Vic
El Festival Julius 2018 tindrà lloc a Vic del 27 de novembre al 2 de desembre i comptarà amb el concurs de curtmetratges i activitats paral·leles
Del dimarts 27 de novembre al diumenge 2 de desembre Vic acollirà una nova edició del Festival Julius, amb una programació que inclou cinema adult i familiar, xerrades, una classe magistral i l’activitat principal, el concurs de curtmetratges. Enguany s’han presentat 24 curts que adapten el tema proposat per Cineclub Vic, l’entitat organitzadora del festival. En aquesta edició el tema obligatori era el film La nit dels morts vivents, de George A. Romero.

Els curts Julius 2018 es podran veure a l’Espai ETC de Vic en tres passis durant el cap de setmana: divendres 30, a partir de les 20 h i dissabte en un passi matinal a les 10 h i un altre de tarda a les 16,15 h. La programació del festival es pot trobar al web festivaljulius.com.

Festival de curts
Un any més, la collita Julius 18 és variada i diversa. Tot i la capacitat tècnica d’alguns treballs, predominen els curts de tall amateur, creats per equip no professionals però que troben en el Julius un espai creatiu per les seves idees. L’humor negre és present en bona part dels curts, que han sabut donar la volta al tema dels morts vivents per aconseguir històries sagnants però també divertides i que encaixen perfectament en aquest anomenat Esperit Julius.
Hi trobem rostres habituals però també cares noves i alguns casos de directors que han ressuscitat després d’anys sense participar al festival. En aquesta ocasió, 10 dels curts formen part de realitzadors/es de fora de la comarca d’Osona.

6.000 euros en 10 premis
El concurs de curtmetratges compta amb diversos premis, que es lliuraran durant la gala de cloenda del dissabte 2 de desembre. El jurat Julius, format per Miquel Bofill, Rafa Dengrá, Alba Cros, Loles Fanlo i Irene Solanich s’encarregarà de repartir i adjudicar els 7 premis principals, que sumen 5.100 euros de dotació. Un altre jurat, format per membres de tres cineclubs catalans (Isaac Moreno, del Cineclub Alter Cinema de Torelló; Anna Lati, del cineclub Diable de Martorell; i Montse Comerma, de Cineclub Vic) atorgarà el Premi Miquel Porter i Moix dels cineclubs catalans. El premi Sert o no Sert al millor cartell el decidirà el jurat format per Jordi Lafon, Laura Mas i Marcel·lí Gutiérrez –Txelo. Per últim, el públic assistent a les sessions decidirà el premi del públic pitet de bava.

Activitats paral·leles Festival Julius 2018
El Festival comptarà amb diverses activitats paral·leles que giren al voltant del terror i els morts vivents. Totes les activitats són gratuïtes, excepte les sessions de Cineclub de dimarts i diumenge.
La programació començarà aquest dimarts a l’Espai ETC, amb la sessió especial de Cineclub Vic en motiu del Festival Julius amb la projecció de Shaun of The Dead (Edgar Wright, 2004). Una paròdia-homenatge al film original de Romero que encaixa a la perfecció amb l’Esperit Julius. A continuació es farà un brindis i s’inaugurarà l’exposició dels cartells Julius a concurs.
Dijous 29, a les 21h, al Casino de Vic, tindrà lloc una sessió especial del Microvisor. Aquest és un format de debat cinematogràfic en petit format que es celebra cada tres setmanes i en què Cineclub Vic hi col·labora. En aquesta sessió especial en motiu del Julius, Quim Crusellas mostrarà diferents films amb la mort com a desencadenant de l’acció cinematogràfica.
Divendres 30, a les 18 h, James J. Wilson oferirà una classe magistral gratuïta a l’Espai ETC on mostrarà tota la trajectòria del cinema de morts vivents, de La nit dels morts vivents fins a The Walking Dead. Un repàs exhaustiu al gènere explicat de forma divertida (i sagnant) a càrrec d’aquest realitzador audiovisual, especialitzat en cinema de terror.
Durant el divendres a la nit i el dissabte es faran a l’Espai ETC les projeccions de curts i la gala de cloenda amb el lliurament de premis.
Diumenge 2 de desembre, a les 17 h, Cineclub Vic ha dedicat una sessió del seu Cineclub Xic, la programació de cinema infantil i familiar, al Julius. Es projectarà el film Paranorman, una joia d’animació en Stop Motion amb un jove protagonista capaç de parlar amb els morts. Això, que al principi pot semblar una maledicció, li permetrà combatre una invasió zombi al seu poble. A continuació es farà un taller infantil gratuït de Light Painting a càrrec de El Bombetó.

tota la info aquí

.

Més sobre...: julius , cineclub vic
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016