Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: Festival Julius de Vic. Cineclub Vic

Titular notícies

Festival Julius de Vic. Cineclub Vic

Divendres 11 Novembre 2016

El Festival Julius tanca les activitats de novembre de VICCC 2016

El concurs de curtmetratges serà el punt i final d’un mes d’activitats de Cineclub Vic
Entre les activitats hi ha la preestrena del curt Les bones nenes, de Clara Roquet
23 curts competiran per 8 premis que sumen 5.200 euros

En aquesta edició de 2016, el Festival Julius s’ha avançat en el calendari i serveix de paraigües a totes les activitats que Cineclub Vic i l’Ajuntament de Vic han programat durant el novembre de VICCC 2016. Un mes dedicat a l’audiovisual amb sessions de cinema, tallers, conferències i el tradicional Concurs de curtmetratges dels dies 25 i 26 de novembre com a cloenda.

Les activitats d’aquest novembre han començat el dia 5, amb el primer dels tres tallers de cinema de Darrere l’objectiu, una proposta de l’Ajuntament i Cineclub per tal d’oferir formació sobre cinema a la comarca. Aquests tallers són gratuïts i oberts a la població però també tenen l’objectiu de capacitar l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Vic per tal de realitzar petites peces audiovisuals d’un minut de durada.

Aquest Julius Jove és una de les novetats d’enguany, un concurs paral·lel al Julius que pren com a referent els concursos de microcurts que es fan a altres poblacions del territori català. En aquest cas, dirigit a estudiants, que tindran un cap de setmana per rodar i muntar un curt d’un minut. En aquest primer any s’ha començat amb els alumnes de l’Escola d’Art però la intenció és augmentar la presència a altres centres a la propera edició.

Sessions de cine

Cada any Cineclub programa una sessió especial al voltant del tema del Julius. Aquest any, que és Vic el protagonista, n’hi ha quatre. Dues formen part del díptic Vic, plató i escenari, amb pel·lícules rodades a Vic: es projectarà Noche de vino tinto (dimarts 8) i Libertarias.(dijous 17).

Cineclub Vic, orígens es podrà veure dimarts 22 i servirà també d’inauguració dels actes del concurs de curtmetratges, amb la inauguració de l’exposició dels Cartells Julius. Dijous 24, al Casino de Vic, es podrà veure un recull de Petits treballs de cinema Amateur.

Divendres, 25, abans de la projecció dels curts que competeixen al festival, es farà la preestrena del curt Les bones nenes, de l’Osonenca Clara Roquet, guanyadora d’un Goya i guionista del film 10.000 Km. Després de la projecció oferirà una masterclass sobre el guió cinematogràfic, que complementarà les tres sessions formatives sobre cinema.

23 curts pel Julius de Vic

Enguany 23 curts concursaran al Festival Julius de Vic, 5 dels quals competiràn també en la categoria de realitzadors de menys de 25 anys. Aquesta és una categoria que es va iniciar l’any passat. El jurat del Julius té un fort component vigatà i osonenc. La directora del jurat serà Clara Roquet i l’acompanyaran Miquel Pérez, Antoni Serrat Climent, Aram Garriga i Jordi Ojeda. Un equip de luxe. Encara està pendent de confirmar qui serà el jurat dels cineclubs, que atorga el premi Miquel Porter i Moix i Jordi Farrés serà un dels tres membres del jurat del cartell Julius. Els altres dos, com és habitual, seran mestres de l’Escola d’Art que encara no s’han confirmat.

Més sobre...: cineclub vic , miquel porter , julius
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016