Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies
Divendres 9 Desembre 2016
El dia més curt es celebra a tot el món coincidint amb els solstici d'hivern. És el dia internacional del curtmetratge

Els cineclubs que participen són:

Cineclub Adler de Lloret de mar
Cineclub Pezenelagua de Sagunt
Cineclub Sala 1 de Vilanova i la Geltrú
Patronat La Catequística de Figueres
Cineclub La Lira de Roquetes
Cineclub Barcelona Espai de Cinema
Cineclub Amics del Cinema de la Vall de Ribes

Divendres 25 Novembre 2016
Us oferim 5 noves propostes a preus especials pels cineclubs federats. Una gran sorpresa del cinema grec amb "Chevalier", una proposta diferent "El perdut", el documental més vist mai a França "Gracias patrón", l'última peli d'Isaki Lacuesta "La propera pell" i una peli per estrenar "Jo soc el poble" sobre la situació a Egipte.

Si esteu interessats poseu-vos en contacte amb nosaltres

CHEVALIER (2015, Grècia, 99 min)
 
Dir. Athina Rachel Tsangari
VOSE/VOSC. DCP/BR 

Ja fa temps que ens hem adonat que la resposta del cinema grec a la crisi és atemptar contra les bases més sòlides de la raó. En aquesta ocasió Athina Rachel Tsangari (directora de la celebrada Attenberg) ens embarca en un iot enmig del mar Egeu en el qual sis homes competeixen per demostrar qui és «el millor en tot». I hi dediquen tot el metratge del film: munten mobles d’Ikea el més ràpid possible o, evidentment, es mesuren el penis. Amb guió d’Efthimis Filippou (guionista de Langosta, Alps o  Canino, entre d’altres), Chevalier és una d’aquelles pel·lícules que no deixen indiferent ningú.
  
Més informació 


EL PERDUT  (2016,Espanya-França, 97 min)
 Dir: Christophe Farnarier. Sense diàlegs. DCP/BR
 
Més informació
 
Basada en un fet real —un home normal i corrent que un dia es va endinsar a les muntanyes del Ripollès per no tornar mai més—, aquesta pel·lícula podria haver estat un thriller, o un drama psicològic, o una denúncia social, o… Ben al contrari, Christophe Farnarier aborda els fets amb curiositat, amb paciència, amb comprensió, i retrata el personatge duent a terme els actes més quotidians, com si no pretengués entendre les seves motivacions, sinó simplement seguir-li els passos per veure cap a on ens porten. El Perdut d’un treball honest i valent, amb una humilitat aparent que de mica en mica va adquirint, gairebé sense pretendre-ho, dimensions èpiques.


GRACIAS, JEFE (2015, França, 84 min)
Dir: François Ruffin
Més informació:

Qui no ha somiat mai amb venjar-se del seu patró? François Ruffin, el Robin Hood del segle XXI, té una sola idea en ment: denunciar les injustícies comeses per Bernard Arnault, l’home més ric de França i propietari de marques com Dior o Givenchy. Una comèdia-documental plena de suspens, emoció i espionatge.



LA PROPERA PELL (2016, ESPANYA, 103 min)
Dir Isaki Lacuesta/ Isa Campo
VOE/C.- DCP/BR
Més informació
 
Un adolescent desaparegut regresa després de 8 anys, quan tots el donaven per mort, i s'incorpora a la vida familiar marcada pel misteri de la seva desaparició. Poc a poc sorgirà el dubte de si realment es tracta del nen desaparegut o d'un impostor.
Premis i Festivals
Festival de Málaga 2016: Mejor Dirección (Isa Campo e Isaki Lacuesta), Mejor Actriz (Emma Suárez), Mejor Montaje (Domi Parra), Premio Especial del Jurado, Premio de la crítica y Premio del Jurado Joven .
Karlovy Vary International Film Festival 2016


YO SOY EL PUEBLO (2014, França, 111min)
Dir Anna Roussillon

"La revolució? Només has de mirar la televisió! ", Crida Farraj a la realitzadora Anna Rosselló, quan esclaten les primeres manifestacions a Egipte, a principis del 2011. Un gran cant revolucionari s'aixeca a la plaça Tahrir. A 700 quilòmetres de distància es troba el poble de Gezira, on viu Farray, un pagès egipci i la seva família. A través de la televisió, Farray segueix les manifestacions que agiten el país. Al llarg de 3 anys, la directora dibuixa un diàleg amb Farray. EL falç a l'esquena, ella càmera en mà. els seus Trobades i Intercanvis fill testimoni de les esperances de canvi per al poble egipci.

Dossier del film

Dijous 17 Novembre 2016
El Club Cinema Castellar llença les bases del seu primer concurs de curtmetratges. Podeu consultar aqui les seves bases

Dijous 17 Novembre 2016
'Cineclub Vic. Orígens' es presentarà el dimarts 22 de novembre a l'Espai ETC de Vic.

Aquest documental explica els orígens de Cineclub Vic i els seus primers anys de vida, fins el 1975.
Durant el franquisme els moviments associatius es van multiplicar, i els cineclubs van destacar com un punt de trobada cinèfil on la projecció de la pel·lícula esdevenia una excusa per debatir, en els famosos cine fòrums, sobre l'actualitat política i social. Els cineclubs es van convertir en un mòdul de resistència contra el règim franquista i era un dels pocs llocs on es feia un ús públic de la llengua catalana.

Iniciat per noms tan il·lustres com Miquel Martí i Pol, Jaume Clotet, Armand Quintana, Anicet Altés, Lluís Jiménez o Candi Espona, el Cineclub Vic va ser un mirall precís i apassionat del millor cinema d'autor que es va estrenar en aquelles primeres dècades (1958-1978), després va viure la transició deixant de banda els cine fòrums i centrant-se en l'exhibició de cinema de qualitat.

El documental s'estrenarà, dins la programació de Cineclub Vic, el dia 22 de Novembre a les 22:00h

CINECLUB VIC. ORÍGENS
Un documental de Quim Crusellas i Miquel Pérez
Durada: 46 minuts
Producció: Ajuntament de Vic / Viccc 2016

---

Dijous 17 Novembre 2016
El Cineclub Sala1 de Vilanova i la Geltrú enceta enguany una nova col·laboració amb el REC- Festival Internacional de Cinema de Tarragona.

Dins la seva programació regular al Teatre Principal, el proper dimarts dia 22 es projectarà la pel·lícula "In the Crosswind" (Risttuules) de Martti Helde, que va ser premi del Públic de la passada edició del REC. La sessió anirà acompanyada de la presentació de la 16 edició del festival per part de la Núria Araüna, professora de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili i programadora del Festival de Cinema Rec de Tarragona.

Tanmateix, durant la projecció es sortejarà un abonament de cinc entrades entre els assistents. Aquesta iniciativa vol donar a conèixer el prestigiós festival de cinema REC entre la població del Garraf.

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016