Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies
Dilluns 13 Febrer 2017
FICC JURIES 2017.-  57th Krakow Film Festival.- May 28 – June 4, 2017, Kraków (Poland)
Deadline for nominations March 13th

 
Aquest premi és organitzat per la Federació Internacional de cineclubs que facilita a les diferents federacions la possibilitat de que els cineclubs participin en aquests festivals com a jurat.

Jury will watch all films selected for the international short film competition (documentary, animated and feature films with a running time of 30 minutes or less) and choose the FICC Don Quixote Prize winner.
  1. 3 Jury members, including 1 from Poland;
  2. Working language: English
  3. Type of invitation: The Festival covers: B&B SGL hotel (4 nights: May 28 – June 1), lunch vouchers, full accreditation and free entry to all festival events, up to 100 EUR refund for foreign Jury members' travel expenses.
  4. www.krakowfilmfestival.pl
El candidat que es presenta, adquireix el compromís d'assistir al festival. En cas de no ser així, haurà de proporcionar un substitut per al seu lloc al jurat del festival. També haurà d’enviar una fotografia i un cv.  Els membres del jurat han d'escriure un article en català i Anglès o Francès i portar un catàleg del festival per a la FCC.

Els criteris que es seguiran a l'hora d'escollir els membres del jurat prioritzaran aquells cineclubs i cineclubistes que no hagin participat abans o que ho hagin fet fa temps. En cas de dubtes també es donarà prioritat a aquells que hagin enviat abans la seva candidatura.

La candidatura s'enviarà al comitè de selecció de la FICC qui terminarà de decidir.

Els qui  estigueu interessats en ser un dels membres del jurat,  ompliu el formulari que trobareu a  http://www.federaciocatalanacineclubs.cat/forms/juratficc
 
 

Divendres 10 Febrer 2017
Els tallers i cursos poden ser una forma diferent de formar públic més enllà de les pròjeccions habituals. Són adaptables a qualsevol grup per edat, nombre de persones i durades. En general poden anar de les 6hores a les 15 hores. Tots els cursos s'adapten a les diferents necessitats. Demaneu-nos pressupost sense compromís
http://federaciocatalanacineclubs.cat/ca/cursosfcc.html

Enguany tenim aquestes novetats:

NOU!! CINEMA DE BAIX COST - un cinema a l’abast de tothom.
 
Aquest taller conté una part teòrica i una part més pràctica, en què els assistents realitzaran alguns exercicis relacionats amb la versatilitat de les noves tecnologies. 
 
Com en totes les èpoques, l’avenç de les noves tecnologies canvia i condiciona el resultat de l’obra artística i la forma d’aproximar-se a l’entorn físic que es pretén filmar. La pèrdua de pes de la càmera és un exemple evident. El taller explora la manera com diferents directors s’han apoderat d’aquest recurs que avui dia, cada vegada més, és a l’abast de tothom. 

NOU!! EL DIARI CINEMATOGRÀFIC - la quotidianitat a través del cinema.
 
Públic de totes les edats. Ideal per a nois i noies que volen aprendre a fer servir el mòbil de manera original. 
 
Actualment, els avenços tecnològics han produït un canvi substancial dels aparells que serveixen per retratar la vida quotidiana. Un mòbil pot arribar a equivaldre a un quadern de butxaca amb un bolígraf entre les fulles. Com a conseqüència d’això, els diaris cinematogràfics gaudeixen d’un moment d’esplendor. Gràcies a aquest taller, els assistents podran conèixer els orígens d’aquest gènere fílmic, la seva evolució i les tendències actuals.

NOU!! CINEMA CATALÀ - Tendències mai vistes!
 
El cinema català existeix i té personalitat pròpia, ja que forma part d’una tradició on l’avantguarda i la contemporaneïtat han estat la tònica. El taller reivindica i fa un recorregut per les tendències del cinema català, des del seus orígens fins a avui dia, en què joves cineastes intenten obrir-se pas amb força. El taller comptarà amb la presència d’un jove director que farà conèixer la seva obra i parlarà de les seves influències, dels projectes futurs i dels problemes que ha de fer front per tirar endavant les produccions. 

NOU!! DIRECCIÓ D'ACTORS - El treball interpretatiu al servei d’una història.
 
Aquest taller parla de la importància de la tria dels actors i de com saber-los dirigir. El taller posa de manifest algunes de les metodologies emprades en la direcció d’actors. Està dividit en una part teòrica i en una part més pràctica, en què es treballarà amb un actor i/o una actriu que hagin tingut experiència avalada davant la càmera.

NOU! LES PEL·LÍCULES DE LA GUERRA CIVIL – Un recorregut pel cinema de propaganda

La Guerra Civil Espanyola fou un camp de proves no només per l’armament, estratègia, o infraestructures de protecció civil. Va ser un assaig per la propaganda política que s’aplicà després en altres conflictes. La propaganda anava més enllà de la cartelleria i prensa, la Guerra Civil Espanyola va aportar una innovació capdal a la propaganda: el cinema informatiu sonor de guerra.
Aquest taller és una aproximació a les diferents filmografies dels diferents bàndols ideològics del conflicte: Govern de la República,Nacionals, Anarquisme, Generalitat de Catalunya...
Veurem fragments dels films més importants i analitzarem les diferents maneres de presentar la informació, tant pel suport ideològic i continguts mostrats com per les apostes estètiques que s’utilitzaven. Ens sorprendrà veure imatges per primera vegada que mai han format part de la nostra memoria visual històrica.
Curs idoni per persones interessades en veure el que realment va passar.

NOU! L'ÒPERA AL CINEMA

Taller de quatre sessions on es mostren fragments de pel·lícules diverses on hi apareixen temes operístics, els fragments s’analitzen tant del punt de vista cinematogràfic i com des del punt de vista musical.
Les escenes cinematogràfiques i la particular narrativa que escull cada director són l’excusa perfecte per reescoltar  l’òpera original i és el motiu que serveix per explicar l’argument de l’òpera, detalls biogràfics del compositor, de l’època, la situació, etc.  Així ens anem endinsant d’una manera amena dins el món operístic, alhora que viatgem per la història del cinema i els seus gèneres.
Taller pensat  tant per als que no coneixen el món de l’òpera (amb la intenció de que se’ls desperti  la curiositat) com per als que  ja se l’estimen. La selecció  films i òperes és amplia, variada i molt atractiva. Aquest taller inclou fragments de títols tan diversos com Dyango Desencadenado, Cadena Perpetua, Filadelfia, Pretty Woman, El quinto elemento, Mucho ruido y pocas nueces, Mar Adentro, La vida es bella, El Padrino i  Una nit a l’òpera dels germans Marx, entre d’altres.
Amb el taller els participants descobriran peces bellíssimes d’òpera i de films de referència. Gaudiran, somriuran i descobrirant perquè l’òpera mou tantes passions i aconsegueix seguidors fidels.
 
Si voleu veure tota la oferta de cursos, podeu veure http://federaciocatalanacineclubs.cat/ca/cursosfcc.html

Divendres 10 Febrer 2017
1er Premi al correcurts de la MACCA de Cassà 2017 i Premi Miquel Porter i Moix 2017, guardó otorgat per l’Associació Amics de Miquel Porter i Moix i la Federació Catalana de Cineclubs.

Enguany, l'element sorpresa a encabir a la trama del curtmetratge a concurs era un donut.

El jurat estava format per:

Quico Riera del Cineclub Vuit i mig de Cassà de la Selva
Olga Porterías del Patronat La Catequística de Figueres
Xavier Cairó del Cineclub Diòptria de Figueres

Aquí podeu veure el curt guanyador "El bucle"


El bucle from callahan.ruiz on Vimeo.


Divendres 10 Febrer 2017
Estem molt contents perquè enguany el Cineclub la Garriga celebra 22 anys de la seva fundació!

Han passat moltes coses en aquests anys: mostres, trobades, sessions a la fresca... Però el que més il·lusió ens fa a tots és que el cinema Alhambra segueix en plena forma!

Per això mateix, ens agradaria que assistissiu a les sessions especials que s'han programat al cinema Alhambra aquest cap de setmana:

El dissabte 11 i el diumenge 12, a les 16:00 hi ha la sessió infantil, on es projecta el film d'animació "La tortuga roja" (França, 2016, 80 minuts).

El primer llargmetratge de l'animador Michaël Dudok de Witre presenta també la primera coproducció internacional de Ghibli. L'estudi de Hayao Miyazaki i Isao Takahata ha confiat en un director europeu amb un prestigi llaurat gràcies a curts com Father and daughter (2000) per oferir-nos un film que manté cert lligam amb la casa mare japonesa però alhora desenvolupa una personalitat pròpia. Com a les pel·lícules de Miyazaki, a La tortuga roja també s'exalta el vincle entre l'home i la natura fins al punt d'adoptar un aire transcendental a través del queloni del títol, un animal màgic que cobra naturalesa humana per propiciar la supervivència del protagonista a l'illa deserta on ha anat a parar. (diari ARA)

Tant dissabte com diumenge, en sortir de la sala us esperarà una xocolatada!!

El diumenge 12 a la tarda, a la sessió de les 19:45 presentarem la pel·lícula Toni Erdmann (Alemanya, 2016, 150 minuts). És un dels films sorpresa de l'any, una comèdia dirigida per Maren Ade amb nominació als Òscar inclosa.

Vet aquí la història d'un pare, el Winfried, que vol reconnectar amb la seva filla, la Ines, una executiva massa atabalada amb la seva feina a Bucarest per pensar en la calidesa dels llaços familiars. Aficionat i professional de la broma, el Winfried viatja des d'Alemanya a Romania per veure la noia, a qui la visita del progenitor li suposa un factor més d'estrès més que no pas un alleujament. Lluny d'arronsar-se, el pare contraataca fent-se passar per una altra persona, el Toni Erdmann del títol, un parent d'aspecte grotesc la presència del qual hauria de suposar un revulsiu en l'encarcarat estil de vida de la Ines... (diari ARA)

Podrem comentar la pel·lícula a la sortida amb un piscolabis.
Us hi esperem a tots!
Una abraçada ben forta.
--
CINECLUB LA GARRIGA
cineclub.lagarriga@gmail.com
www.cineclub-lagarriga.blogspot.com
www.facebook.com/sos.alhambra
twitter.com/cinelagarriga  
 

Divendres 3 Febrer 2017
Us fem arribar el formulari per si esteu interessats a programar la nova pel·lícula de l'Óscar Pérez, LA MILLOR OPCIÓ amb Francesc Orella, Merce Pons i Koto Maelainin

Sinopsi
Koto, un jove sahrauí, necessita urgentment un ronyó i la millor opció com a donant és la mare biològica, a qui no veu des de que va ser acollit a Catalunya quan encara era un nen. La sobtada arribada de la família suposa un cop dur pel Koto, que veu com el seu nou món s’ensorra. Allunyat de les creences i costums de la seva gent, el jove s’ha d’enfrontar als seus orígens per intentar salvar-se. Una pel·lícula basada en una historia real i interpretada pel seu veritable protagonista, Koto Maelainin.

Cliqueu aquí per accedir al formulari i a més informació (fitxa tècnica,fotografies, crítiques, trailer)

Qualsevol tema, no dubteu a contactar amb nosaltres

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016