Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies
Divendres 21 Abril 2017
Guió de cinema: aspectes formals i pràctics de l'escriptura
La cuina del guionista
Organitza el Cineclub 39 escalons de Manacor


A partir del treball amb guions propis o aliens, el taller pretén que l’alumne s’acosti directament a les veritables claus del treball d'un guionista.
Des del punt de partida de la història fins a les primeres versions de guió, el guionista reprodueix a l'aula les diferents fases de treball que duu a terme al seu taller a l'hora de plantejar-se una nova història. 
A partir d'aquests models, els assistents al taller s’introduiran a l'escriptura del cinema de manera directa, creativa i estimulant.

Temari:

• Aspectes essencials de la forma del guió.
• Components d'una faula: l'essència de la dramatúrgia.
• Guió: sentit comú i intuïció.
• Punt de partida d'una història. Els moments claus de l'escriptura.
• Imaginació i creativitat.

Michel Gaztambide
França, 1959.
El seu primer guió per al cinema va ser per al film de José María Tuduri Santa Cruz, el cura guerrillero (1990). En 1991 va col·laborar amb Félix Rotaeta en l'escriptura del film Chatarra, i un any més tard amb Julio Medem en l'òpera primera d'aquest director, Vacas. El film va obtenir el Premi del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics al Millor Guió a més de vint premis internacionals. En 2002 coescriu amb Enrique Urbizu el guió del thriller La caja 507. Per Urbizu ha escrit també els guions de La vida mancha (2003) i No habrá paz para los malvados (2011), amb el que va guanyar el Premi Goya al Millor Guió Original. Ha treballat també com a guionista en els films Un poco de chocolate (Aitzol Aramaio, 2008), El idioma imposible (Rodrigo Rodero, 2010) -pel qual va ser nominat al Premi al millor Guió del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics-, Baztan (Iñaki Elizalde, 2012) i Neckan (2015) de Gonzalo Tapia. Gaztambide ha desenvolupat alhora una important activitat docent, impartint cursos i màsters de guió i direcció en centres com ESCAC (Barcelona), Universitat Internacional Menéndez Pelayo (València), Bande à Part (Barcelona), Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), CECC (Barcelona), Universitat de Gandia, Universitat Politècnica de València, Universitat de Navarra, Universitat Carlos III (Madrid), Larrotxene (Intxaurrondo, Guipúscoa), Aula de cinema SAROBE (Urnieta, Guipuzkoa), Escola de Guionistes Juan de Antxieta (Bilbao), Lycée René Cassin (Baiona, França), Tutorial Fundació Autor (Madrid), Filmoteca d'Extremadura (Càceres), etc.

Dates: Del 22 al 26 de maig
Horari: de 16 a 20 h
Lloc:
Institució Pública Antoni M. Alcover
C/ Pare Andreu Fernández, 12. Manacor
Durada: 20 hores
Preu: 100 euros

Data límit de matriculació: fins el 12 de maig
Places limitades: 25
Certificat d’assistència

Informació i inscripcions:
www.39escalons.org
cinemaclub@39escalons.org 
662 35 06 33



Organitzen: 30 escalons, Departament de Cultura de l'Ajuntament de Manacor
Col·labora: Institució Pública Antoni M. Alcover
 

Divendres 31 Març 2017

Divendres 31 Març 2017
Filmoteca de Catalunya, dins la seva política per fer arribar les seves activitats a tot el territori, proposa als cineclubs la possibilitat de disposar d'algunes de les seves exposicions. En concret la del cartellista Mac, la de les façanes del cinema Can Pistoles de Barcelona i la expo fotogràfica "Cineastes al seu lloc" de Òscar Fernández.

La cessió és gratuïta i hi ha l'opció de transport i muntatge

Clicant a sobre de cada imatge trobareu la informació completa






Divendres 31 Març 2017
El dia 14 de desembre de 2016 es va realitzar aquesta jornada on el nostre president, en Pablo Sancho, va participar

Aquí trobareu les conclusions

Dijous 30 Març 2017
Cineclub Vic comença un nou cicle marcat pel cinema català, la música i els festivals

Cineclub Vic formarà part del D’A TOUR 2017, les sessions itinerants del Festival de cinema d’autor de Barcelona
5.600 espectadors durant el 2016


L’entitat es planteja un canvi dels seus horaris

Dimarts 4 d’abril Cineclub Vic comença un nou cicle de cinema amb les millors propostes del cinema actual i sessions de cinema clàssic. El tret de sortida el donarà Hirozaku Kore-eda, un habitual de Cineclub Vic, amb la seva última pel·lícula: Después de la tormenta.

Aquest cicle està marcat per tres grans eixos. El cinema català hi serà molt present amb les projeccions de Callback, de Carles Torras; La mort de Lluis XIV, que comptarà amb la presència del seu director, Albert Serra; i La pols en sessió de dijous, que comptarà amb la presència de tot l’equip tècnic. D’altra banda, als voltants de Sant Jordi, s’ha programat una sessió especial de cinema català amb La plaça del diamant, amb presentació a càrrec de la Filmoteca de Catalunya.

Durant aquest cicle s’han programat tres clàssics del cinema musical dins de les sessions de Filmoteca de Catalunya: All That Jazz, Brigadoon i West Side Story.

Cineclub segueix col·laborant amb diversos festivals d’arreu del territori durant els propers mesos. Una setmana abans que comenci el Voll Damm Festival de Jazz de Vic es projectarà Born to Be Blue; es projectarà un dels films guanyadors del Festival Nits de cinema oriental: Old Stone i aquest any, com a novetat, Cineclub forma part del D’A Tour 2017, les sessions itinerants del Festival de cinema d’autor de Barcelona. Es projectaran dos films del festival: Harmonium i In Bed With Victoria, aquesta última en dijous i amb entrada gratuïta.

Altres pel·lícules del cicle seran Captain Fantastic, dins de les activitas de la Universitat d’estiu; El dia més feliç a la vida d’Olli Mäki; i una sessió sobre el poble Sahrauí a Gurba, la condena. El 28 de maig tindrà lloc una sessió especial de Cineclub Xic en motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural. Tal com es va fer l’any passat, es farà una jornada de portes obertes on es podrà visitar la cabina i conèixer quines accions porta a terme Cineclub Vic i es farà la projecció gratuïta en 35mm d’un clàssic dels 80: Juegos de guerra.

5.600 espectadors

A la última assemblea de socis, Cineclub Vic va presentar el balanç de les activitats del 2016. Durant l’any de VICCC2016 es van programar 62 sessions de cinema, on hi van assitir 5.068 espectadors. El Festival Julius, dedicat a Vic, va aplegar gairebé 600 persones. A més de les projeccions, Cineclub va realitzar també tallers formatius i altres activitats dins de la programació de VICCC 2016. Un any amb molta activitat i amb unes xifres d’assistència que demostren la bona salut que viu l’entitat.

Consulta horària

Durant l’assemblea es va decidir tirar endavant una consulta vinculat sobre l’horari de les sessions de Cineclub Vic. Diversos sòcis van plantejar la possibilitat d’avançar l’horari de les sessions, una possibilitat que Cineclub Vic valora positivament per tal de donar més presència als cinefòrums posteriors als films, ja que, ara, moltes pel·lícules acaben a quarts d’una de la matinada i el públic no es pot quedar al debat posterior. Durant tres sessions de Cineclub Vic els socis i sòcies podran decidir si es manté l’horari actual (les 22h) o si prefereixen avançar-ho a les 21 o les 21:30. El nou horari (en cas que es canvii) s’aplicaria a partir del tercer cicle de l’any: setembre- desembre.

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016