Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies
Dijous 4 Gener 2018
OFERTA DE TREBALL: TÈCNIC GESTIÓ CULTURAL (CINEMA). FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS
 
Busquem:
 
La Federació catalana de cineclubs obre una convocatòria per cobrir una plaça de responsable de projectes. Es busca una persona amb experiència contrastada en la gestió cultural relacionada amb el cinema. Valorarem que hagi treballat en l’àmbit associatiu.
 
Tasques i  funcions:
 
  • Preparació i redacció de projectes, redacció de les memòries d’activitats i econòmiques a les quals es presenta la FCC anualment:  Institut català de les Empreses Culturals ( ICEC); Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals; Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona,... Fer el seguiment d’aquests projectes i executar les activitats.
  • Redacció de comunicats i notes de premsa. Col·laborar/donar suport en les tasques de comunicació interna i externa de la FCC.
  • Dinamització del programa de cursos i tallers de la FCC.  Seguiment i control de factures i pagaments.
  • Preparació i participació en les entrevistes amb responsables dels  projectes a les administracions (ICEC /Filmoteca/Direcció General de Cultura Popular, DIBA…)
  • Dinamització de les Sessions “Filmoteca per a les escoles” a la Filmoteca de Catalunya.
  • Tasques d'administració general i comptabilitat. 
Perfil requerit 
  • Nivell alt de llengua catalana.
  • Es valorarà coneixements d'anglès escrit i parlat.
  • Informàtica, paquet office (valorarem coneixement de programes d'edició d'imatges)
  • Es valorarà carnet de conduir.
  • Persona dinàmica i amb capacitat d'autogestió.
  • Persona autosuficient i amb capacitat d'adaptació a tots els nivells. 
Condicions: 
  • Contracte indefinit després d'un període de prova de tres mesos.
  • Jornada laboral de 30hores setmanals. De 9 a 15h de dilluns a divendres.
  • Remuneració segons varem de l'organització.
  • En algunes ocasions durant l'any hi haurà treball en dies festius o fora d'horari com per exemple les jornades de formació (dos o tres dissabtes l'any), reunions de la Junta directiva (4/5 dissabtes matí) i presència a activitats organitzades des de la FCC, (algunes tardes durant l'any).
  • 23 dies laborables de vacances i disponibilitat de fer-ho al llarg de l'any sempre d'acord amb  la companya de l'oficina. Es fan els ponts al llarg de l'any i el 24 i 31 de desembre seran festius.
  • Bon ambient de treball.  
Els interessats envieu el vostre CV complert amb una carta de motivació a l'adreça fcc@federaciocatalanacineclubs.cat amb l'assumpte "Oferta de treball. Federació catalana de cineclubs". Data límit 17 de gener 2018.

Divendres 29 Desembre 2017
Un any més a La Casa Elizalde es celebra la mostra de cinema documental Miradocs organitzada pel Cineclub Barcelona Espai de Cinema. El Miradocs 2018 manté les línies encetades en anys anterior sense perdre mai de vista la ciutat de Barcelona o els vincles que els autors dels documentals tenen amb ella.

Un valor afegit del Miradocs que no ens cansarem mai de destacar és la importància que donem a la formació de públics. La interacció entre els espectadors i els directors o membres dels equips que ens acompanyaran a totes les sessions és un dels nostres principals objectius des de la 1ª edició i el públic ens ha demostrat sobradament que és una de les coses que més valoren.

El Miradocs 2018 manté una estructura molt semblant a la d’edicions passades i comença amb la proposta del documental escollit per Barcelona Espai de Cinema: 25 Cines/seg, un documental que ens enfrontarà cara a cara, a través d’un vell cinema, amb la transformació, a vegades traumàtica, de les noves formes de representació i maneres de “mirar” el cinema. La segona sessió, del Màster Documental de la UAB, ens endinsarà en tres històries que ens mostraran tres realitats socials diverses amb aproximacions visuals ben diferents i acabarem la primera setmana amb la sessió dedicada a la comunitat “Retines” que ens mostrarà les obres millor valorades dels premis Retines 2017.

Les projeccions de la segona setmana continuaran amb les sessions de dues escoles de cinema: L’ESCAC i l’ECIB en aquest ordre. Els treballs d’ambdues escoles posaran de manifest l’alt potencial dels estudiants de cinema de la nostra ciutat. L’ESCAC amb un documental sobre els percebeiros gallecs i l’ECIB amb tres curts que es mouran entre els límits de la reflexió sobre la banalitat humana i l’enfrontament personal davant la mort.

La classe magistral d’enguany anirà a càrrec de Pere Alberó, director acadèmic de l’ECIB, que ens parlarà de com les coses del nostre voltant es poden convertir en material per a una pel·lícula i per acabar, la darrera sessió “El documental preferit Paco Poch” no serà altre que la magnífica Innisfree de Jose Luis Guerin.

Com cada any atorgarem el Premi Miquel Porter i Moix al millor treball d’escoles projectat durant la mostra. El premi està patrocinat per l’Associació d’Amics d’en Miquel Porter i Moix, per la federació Catalana de Cineclubs. La selecció del guanyador vindrà de la mà d’un jurat de cineclubistes catalans.

Coorganitzadors: La Casa Elizalde i Barcelona Espai de Cinema
Coordinació de les sessions i textos: Lourdes Feixa, Emma Fernández, Olga Iglesias i Laura Marino, membres del cineclub Barcelona Espai de Cinema (BEC).

Divendres 29 Desembre 2017
Aquest divendres 29 de desembre el Cineclub Vuitimig continua el seu cicle mensual de documentals amb la pel.lícula "Les costures de la pell". Explica la història de Bharathi i la Yamuna , que viuen a Bangalore, a l’Índia, i s’han passat la vida cosint per les grans multinacionals del sector tèxtil que omplen els armaris de mig món. Com altres dones, han decidit no tenir por i lluitar per assolir un futur digne, sabent que l’únic camí per aconseguir unes condicions de treball justes passa per assumir una confrontació directa amb els seus patrons. La projecció es farà a les 9 del vespre a l´auditori de Sala Galà.

Per altra banda, el cineclub ja té a punt la programació de gener, formada per cinema infantil, documentals i el Cicle Gaudí. A l´espera de la MACCA, que tindrà lloc el primer cap de setmana de febrer, es farà el taller d´animació de plastilina el dissabte 27 de gener a la tarda  i una mostra de curtmetratges realitzats per cassanencs

Cinema infantil 
13 gener: Cars 3
20 gener: Capità Calçotets

Documental
19 gener: Antoni Martí ens presentarà les seves dues de les seves últimes pel.lícules, "El secret de l´alquimista" i "Caliu humà"

Cicle Gaudí:
21 gener: Tierra Firme

Mostra de  curtmetratges cassanencs
28 gener: No en sabem més de Josep Puigvert, Arraconat de Quim Cassà,  La roda de Mateu Ciurana i Airbag de la Divina Tramoia

Divendres 22 Desembre 2017
Bones festes!!!!

Divendres 22 Desembre 2017
El 2012, amb la indústria cinematogràfica en crisi i el cinema Bosc en els seus últims anys de vida, un grup de gent amb interessos variats però amb ganes i propostes similars, van muntar el Cineclub Sala1.

Sala1 vam començar a projectar al Foment Vilanoví, primer amb les mostres de curtmetratges internacionals de Future Shorts i després amb un cicle de Nadal.
A inicis del 2013 amb la reobertura del cinema Bosc, que havia tancat uns mesos pel traspàs de la gestió pública a la privada, el Cineclub vam deixar el Foment per traslladar-nos a l’emblemàtica Sala 4 del Bosc, coneguda entre els més cinèfils com “la sala de la tele gran”.

Allà vam viure l'inici del cineclub, on vam començar a programar en dijous i aviat vam passar als dimarts, on ens hem quedat.
D'aquells anys en surt la programació setmanal però també altres activitats, algunes que han desaparegut amb el temps i altres que han perdurat. En farem un repàs:
L’Albert Serra va ser el primer convidat al Cicle d'Autors Catalans, i ens va inaugurar i beneir el cineclub, fent-nos de padrí en la nostra primera projecció al Bosc. El van seguir grans directors i directores com , Carlos Marques-Marcet, Marçal Forés, Pau Freixas, i recentment Elena Martín; entre d’altres.

Als primers anys de vida, també vam començar amb la Mostra anual de Curts Vilanovins i la recollida de joguines solidària Cap joguina sense nen!, que aquest proper 22 de desembre arriba a la seva sisena edició.

A l’estiu, vam omplir la Plaça de les Cols amb la projecció de The Artist i posteriorment la Plaça de la Vila amb el Cinema a la Festa.
En aquella etapa vam fer projeccions molt especials, de pel·lícules que no havien estat estrenades a Espanya i de cinema mut amb música en directe.

La temporada 2015-2016 el cine va viure una etapa fosca a Vilanova. El Bosc tancava definitivament les seves portes. La propietat de l’edifici no volia prorrogar l’acord per la concessió de la gestió del cinema i cap altre espai de Vilanova podia acollir la gestió del cinema Bosc. Va desaparèixer la programació comercial de la ciutat. Després de mesos d’incertesa, ens van reubicar al Teatre Principal i allà vam poder seguir la nostra activitat.

Des que som al principal, hem fet i col·laborat en grans projectes. Junt amb altres entitats i associacions de la ciutat, hem ajudat a programar i promocionar el cinema acostant altres propostes als ciutadans de Vilanova.

Hem col·laborat en projectes com el Docanrol, el Docs for Action amb la Vinagreta, nits de curtmetratges al Bar Itàlia, el Rotllo d’en Roig amb els Amics de la Carpa Juanita, amb el Projecte Buchenwald de l’amical Mathausen... També hem fent projeccions junt amb la Regidoria de Convivència i Equitat, amb pel·lícules de temàtiques susceptibles i xerrades posteriors.

Amb tots aquests anys també hem col·laborat amb altres festivals com el REC de Tarragona i el Festival de Cinema de Sitges, projectant curts i pel·lícules que havien passat per les seves pantalles.

També ha agafat molta volada, mostra d’aquestes col·laboracions, La Màscara d’Or, l’entrega de premis de vídeos de Carnaval on totes les entitats hi participen i el vot del públic el fa una festa popular oberta a tots els ens de la ciutat. Hem aportat cinema a la ciutat, però hem treballat amb el teixit associatiu fomentant la cohesió amb el cinema com a canalitzador.

No volem acabar de fer aquest repàs sense fer una menció especial a El Rotllo d’en Roig, una iniciativa molt maca que va sorgir farà ja tres edicions, que junt amb els Amics de la Carpa Juanita volem homenatjar a Francesc Roig Toqués amb un concurs de curtmetratges a contrarellotge.

Aquest 2017 és un any que ens ha portat alegries. Seguim projectant i seguim creant “envolados” que ens omplen d’il·lusió com aquesta celebració. I el 2018 l’encarem amb moltíssima força després que la nostra proposta de millorar les infraestructures del Teatre Principal per projectar cinema, guanyés els pressupostos participatius. Esperem poder inaugurar aquestes millores el proper inici d’any.

Sempre hem tingut una especial sensibilitat amb els curtmetratges, com a peces reveladores de grans potencials, i amb això ho hem reflectit tant en les mostres de curts vilanovins, com la creació d’un concurs de curtmetratges com és el Rotllo d’en Roig, amb la Màscara d’Or, etc. És per això que volem fer un acostament a aquest gènere també per celebrar els nostres cinc anys, aprofitat que, a més, és el dia més curt de l’any. I amb poc temps, poden passar moltes coses.

Finalment, volem donar les gràcies a tots els socis que ens han acompanyat des dels nostres inicis i també a tot el públic que dimarts rere dimarts “omple” la sala. Ens agrada poder portar-vos propostes interessants i arriscades. Cinema que ens apassioni o que ens disgusti. Que ens faci quedar atrapats a la cadira o aixecar-nos i marxar. Però sobretot, que ens obri la visió que tenim del mon i que ens les portes a mil preguntes i interessos que mai havíem tingut abans.  

Llarga vida al cinema i al Cineclub Sala1!

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016