Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: News

Titular notícies

Divendres 13 Novembre 2020
Des de la Federació catalana de cineclubs (FCC) volem contribuir, mitjançant aquest cicle a càrrec de Mireia Iniesta (docent i crítica cinematogràfica), al coneixement de la història del cinema feminista. El nostre plantejament passa per cinc pel·lícules de totes les latituds, rodades entre 1962 fins el 2019. El corpus triat representa un ampli ventall d'estètiques fílmiques, i aborda temàtiques tan diferents com les sexualitats, el patriarcat, l'amor romàntic, la família i la identitat de gènere, entre d'altres.

Totes les pel·lícules estan disponibles al catàleg de les biblioteques públiques (https://bibliotecavirtual.diba.cat/e-film).

A banda, el cicle també inclou un col·loqui, sobre cada un dels títols, amb la comissària del cicle a la Biblioteca Francesca Bonnemaison
Les xerrades seran en aquest link: https://meet.jit.si/clubdecinemaBonnemaison.

TOTES LES SESSIONS INICIEN A LES 18H

Organitzen: FCC i Biblioteca Francesca Bonnemaison

* Com funciona?

- Cada projecció comptarà amb una una vídeo-presentació feta per Mireia Iniesta, que es penjarà en obert al canal YouTube de la FCC. Una setmana després, tindrà lloc el col·loqui a la biblioteca Francesca Bonnemaison.

- Una setmana abans del col·loqui mira la video-introducció de la pel·lícula al canal de Youtube de la Federació Catalana de Cineclubs.

- Mira la pel·lícula a través d'#eBiblio Catalunya, gratis amb el teu carnet de Biblioteca.

- Participa del col·loqui online a https://meet.jit.si/clubdecinemaBonnemaison

Dijous 12 Novembre 2020
La Federació catalana de cineclubs organitza, com cada any, el jurat de la Federació Internacional de Cineclubs que atorga el Premi Quijote del cineclubisme internacional al Festival de Cinema Independent de Barcelona L'Alternativa. El jurat està composat sempre per un membre d'un cineclub federat i dues persones de cineclubs internacionals. Aquests són:


DAKOTA HONE GIBBS

President de la Societat Cinematogràfica de Canterbury (Nova Zelanda) i membre del comitè de direcció de la Federació de Societats Cinematogràfiques de Nova Zelanda. És un defensor actiu de les programacions que garanteixin la visibilitat de veus directorials diverses i advoca per animar el públic a mirar pel·lícules que eixamplin les seves idees sobre el cinema.


 


SALVADOR MATAS BORRUT

Mestre retirat i professor associat de Lingüística Francesa a la Universitat Rovira i Virgili. Té un màster en Ciències Socials i Comunitàries i en eLearning. Va ser regidor de l’Ajuntament de Cambrils entre 1996 i 2011 i actualment és tresorer del Cineclub ACTE (Cambrils).




 


SANTOSH PATHARE

Santosh Pathare va estudiar Periodisme i Comunicació de Masses a la Universitat de Bombai (l’Índia).És assistent regional de la Federació de Societats Cinematogràfiques a l’Índia per a la Regió Occidental i secretari de Prabhat Chitra Mandal, una important societat cinematogràfica índia. També és crític de cinema i editor de la revista Vaastaw Roopwani. Ha produït el film The Tale of Natives.

 

Divendres 23 Octubre 2020
El dia 22 d'octubre 2020 la Mireia Iniesta del 39 escalons Cinemaclub de Manacor va estar conversant amb en José Luis Guerin. Us deixem el video


Divendres 25 Setembre 2020
Els premis Jose Maria Nunes que organitza la Federació catalana de cineclubs s'atorguen des de 2011 i reconeixen la tasca dels cineclubs i les seves activitats així com el cinema català i persones i entitats especialment relacionades amb el moviment cineclubista. Aquests premis s’anomenen Jose Maria Nunes en honor de l’intrèpid cineasta de Barcelona, que va construir tota la seva filmografia al marge de la comercialitat i a contracorrent de modes i convencions, encaixant perfectament la tasca del cineclubisme català en els seus ja més de 80 anys d’història. El seu cinema va trobar en els cineclubs el seu lloc natural d’exhibició. 

Dimecres 23 Setembre 2020
La Setmana del cineclubisme, és un dels principals esdeveniments del moviment cineclubista dels territoris de parla catalana. Com cada any, en aquesta edició es lliuraran els tres premis José Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs (FCC): "pel·lícula catalana de l'any", "persona o entitat vinculada al cineclubisme" i "fet cineclubista de l'any". A banda, cada dia es projectarà una pel·lícula diferent: la guanyadora del premi Quijote en L'Alternativa de 2019; un títol del catàleg de FilmoXarxa; un clàssic del segle XXI elegit per un cineclub; una obra seleccionada per la guanyadora del premi "persona vinculada al cineclubisme"; un film provinent del cineclubisme internacional; i, com obertura de tot plegat, el film català de l'any.
 
Cada una de les sis sessions, comptarà amb la presentació de persones vinculades a la FCC i a la Filmoteca de Catalunya. També, hi haurà un col·loqui en què participarà Guillermo Quintero, director de la pel·lícula colombiana Homo Botanicus. Per tots aquests motius, l'esdeveniment promet tardes molt especials que vindran de la mà amb el públicorganitzat.
 

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016