Com en les darreres temporades, hem dividit la programació en dos blocs. La programació estable dels divendres al Teatre Bartrina i la programació de cicles alternatius a la sala d’actes: un a la tardor de 2014 i un altre a l’hivern de 2015.
Pel que fa a la programació estable dels divendres al Teatre Bartrina, aquesta temporada es va iniciar el 26 de setembre de 2014 i es va acabar el 17 d’abril de 2015. El nombre d’espectadors ha estat de 1.319, dels quals gairebé la meitat han estat socis i l’altra meitat no socis.
Hem seguit el criteri de selecció de temporades anteriors, és a dir, programar els films que no tenen cabuda o amb poc ressò a les sales comercials de la nostra ciutat, sempre en versió original amb subtítols. Les pel·lícules més vistes d’aquesta temporada han estat La isla mínima, Molière en bicicleta i Es fa de dia a Edimburg.
Aquesta temporada hem continuat apostant per l’edició de fitxes per a cada projecció. La confecció de les fitxes l’ha feta Marcel Banús i el disseny de fitxes i tríptics els quals, a partir de gener de 2015, han canviat de formati s’ha fet un únic full amb la programació del Bartrina i la de la sala d’actes, ha estat realitzat per Jom Pàmies.
SESSIÓ ESPECIAL DE SANT JORDI EN CATALÀ AMB SUBTÍTOLS EN ANGLÈS.
LA PRESENTACIÓ DE LA POR A CÀRREC DEL SEU DIRECTOR I UN COL·LOQUI POSTERIOR PROTAGONITZEN LA PROPERA SESSIÓ DEL CINE CLUB SITGES
El Cine Club Sitges s’afegeix als actes per celebrar la diada de Sant Jordi a Sitges amb una gala especial amb accent català, que tindrà lloc, el proper dijous, 24 d’abril a les 20:30 h al Cinema Prado. Per primer cop el Cine Club projectarà una producció catalana amb subtítols en anglès. Es tracta d’una manera d’apropar el cinema català a un públic estranger angloparlant que en molts casos li costa entendre el català o no el domina cent per cent. Una sessió que a més comptarà amb la presència del director del film, Jordi Cadena i l’actriu sitgetana Nina Pomodoro, que presentaran la pel·lícula i participaran en un col·loqui posterior a la projecció. Abans però el Sitges: Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya presentarà el cartell i algunes novetats de la propera edició del certamen.
Aquí teniu la recomanació del cineclub la Seu d'Urgell pel dia de Sant Jordi.
Quan anàvem al cine. Història del cinema a la Seu d'Urgell. Un llibre de l'Urgellenc, col·leccionista, matemàtic i cinèfil Josep Benavent.
Un repàs del naixement, ascensió, l'avenç i els progressos del cinema. Tant des del punt de vista tècnic com d'expressió. A partir de la realitat social de la Seu d'Urgell, Benavent, fa un recorregut nostàlgic, a través dels programes de cine, No-Do, censura, melodies, sales, acomodadors, maquinistes, societat civil, eclesiàstica, militar i associativa, com el cineclub de la nostra ciutat.