Els nous membres de la junta són Rafael Jariod, dels Amics del Cinema de la Capital de Cava, Joan Salvany, del Cineclub Bigues i Riells, Àlex Portolés, del Club Cinema Castellar, Quim Crusellas, del Cineclub Vic, Rosa Llinàs, del Cineclub Diòptria de Figueres, Enric Roca del Cineclub Manresa, Tariq Porter, del Cineclub de la Garriga, Emma Fernández, del Cineclub BEC (Barcelona Espai de Cinema), Ginés Fernández, del Cineclub Imatges de Santa Coloma de Gramenet, Jep Costa del Cineclub Olot, Francesca Prats, dels Amics de la Federació i Pablo Sancho del Cineclub Vilafranca del Penedès.
Montse Majench, la directora de l’Acadèmia del Cinema Català ha conclòs la jornada del matí, on ha anunciat els projectes de promoció del cinema català que es podran realitzar el proper any a tots els cineclubs.
Per la tarda, s’ha fet públic el veredicte dels Premis José María Nunes que atorguen cada any en aquesta jornada.
PREMI JOSÉ MARÍA NUNES 2014 AL MILLOR CINECLUB 2014
Cineclub Ateneu Igualada. Per tota l’activitat continuada durant tot l’any amb una programació que demostra que realment coneixen l'esperit d'un cineclub encara que els recursos siguin limitats. I com a reconeixement a la seva passió al cinema que ha mantingut l’oferta cinematogràfica a la ciutat amb una programació diversa i atractiva per a tots els públics.
PREMI JOSÉ MARÍA NUNES 2014 A LA MILLOR PROGRAMACIÓ EN CATALÀ
Cineclub Sabadell. Per fer l’esforç de programar films catalans i per apostar que els mateixos autors acostin el cinema que es fa a casa nostra al públic.
PREMI JOSÉ MARÍA NUNES 2014 AL MILLOR CINECLUB DE MENYS DE 10 ANYS
Cineclub el Centre d’Arenys de Munt. Per la voluntat de tenir un cineclub cada cop més actiu i més proper als ciutadans i per ser un dels exemples que una entitat amb molta tradició por renovar-se amb noves activitats culturals cinematogràfiques després de més de 100 anys d’història.
Després que el nou president atorgués els reconeixements als cineclubs, Yolanda Viñals ha realitzat un taller d’estratègies de comunicació dirigida als cineclubs perquè aquests puguin arribar més efectivament a nous públics.
Per cloure la jornada Aritz Garcia, especialista en el món àrab i membre de SODEPAU, entitat organitzadora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya ha presentat el film Un món que no és el nostre ( Alam laysa lana ), davant de més de 80 assistents, entre cineclubistes i espectadors habituals. Un món que no és el nostre és un film de Mahdi Fleifel. La pel·lícula és un retrat íntim, sovint humorístic, de tres generacions a l’exili al camp de refugiats d’Ein El-Helweh, al sud del Líban. És un estudi sensible sobre el sentit de pertinença, l’amistat i la família. Filmada durant més de vint anys per diferents membres de la mateixa família, Un món que no és el nostre, és més que un retrat familiar; és un intent per preservar el s’està oblidant i subratllar el que no hauria de ser mai esborrat de la memòria col.lectiva.
La jornada ha conclós amb una animada tertúlia amb copa de cava inclosa al Cinema Catalunya.
L’activitat dels cineclubistes va continuar diumenge amb una visita guiada realitzada per l’historiador Miquel Sitjar a Ribes de Freser i a Vall de Núria, que va comptar amb una quarantena d’assistents.