Ja fa temps que ens hem adonat que la resposta del cinema grec a la crisi és atem
ntra les bases més sòlides de la raó. En aquesta ocasió Athina Rachel Tsangari (directora de la celebrada Attenberg) ens embarca en un iot enmig del mar Egeu en el qual sis homes competeixen per demostrar qui és «el millor en tot». I hi dediquen tot el metratge del film: munten mobles d’Ikea el més ràpid possible o, evidentment, es mesuren el penis. Amb guió d’Efthimis Filippou (guionista de Langosta, Alps o Canino, entre d’altres), Chevalier és una d’aquelles pel·lícules que no deixen indiferent ningú.
Més informació
EL PERDUT (2016,Espanya-França, 97 min)
Dir: Christophe Farnarier. Sense diàlegs. DCP/BR
Més informació
Basada en un fet real —un home normal i corrent que un dia es va endinsar a les muntanyes del Ripollès per no tornar mai més—, aquesta pel·lícula podria haver estat un thriller, o un drama psicològic, o una denúncia social, o… Ben al contrari, Christophe Farnarier aborda els fets amb curiositat, amb paciència, amb comprensió, i retrata el personatge duent a terme els actes més quotidians, com si no pretengués entendre les seves motivacions, sinó simplement seguir-li els passos per veure cap a on ens porten. El Perdut d’un treball honest i valent, amb una humilitat aparent que de mica en mica va adquirint, gairebé sense pretendre-ho, dimensions èpiques.
GRACIAS, JEFE (2015, França, 84 min)
Dir: François Ruffin
Més informació:
Qui no ha somiat mai amb venjar-se del seu patró? François Ruffin, el Robin Hood del segle XXI, té una sola idea en ment: denunciar les injustícies comeses per Bernard Arnault, l’home més ric de França i propietari de marques com Dior o Givenchy. Una comèdia-documental plena de suspens, emoció i espionatge.
LA PROPERA PELL (2016, ESPANYA, 103 min)
Dir Isaki Lacuesta/ Isa Campo
VOE/C.- DCP/BR
Més informació
Un adolescent desaparegut regresa després de 8 anys, quan tots el donaven per mort, i s'incorpora a la vida familiar marcada pel misteri de la seva desaparició. Poc a poc sorgirà el dubte de si realment es tracta del nen desaparegut o d'un impostor.
Premis i Festivals
Festival de Málaga 2016: Mejor Dirección (Isa Campo e Isaki Lacuesta), Mejor Actriz (Emma Suárez), Mejor Montaje (Domi Parra), Premio Especial del Jurado, Premio de la crítica y Premio del Jurado Joven .
Karlovy Vary International Film Festival 2016
YO SOY EL PUEBLO (2014, França, 111min)
Dir Anna Roussillon
"La revolució? Només has de mirar la televisió! ", Crida Farraj a la realitzadora Anna Rosselló, quan esclaten les primeres manifestacions a Egipte, a principis del 2011. Un gran cant revolucionari s'aixeca a la plaça Tahrir. A 700 quilòmetres de distància es troba el poble de Gezira, on viu Farray, un pagès egipci i la seva família. A través de la televisió, Farray segueix les manifestacions que agiten el país. Al llarg de 3 anys, la directora dibuixa un diàleg amb Farray. EL falç a l'esquena, ella càmera en mà. els seus Trobades i Intercanvis fill testimoni de les esperances de canvi per al poble egipci.
Dossier del film
VIDES DIVERSES
Tenen les persones amb discapacitat física el control sobre la seva vida?
‘Vides Diverses’, un documental d’ECOM que promou la vida independent de les persones amb discapacitat física
El documental Vides Diverses mostra la necessitat i capacitat d’autonomia de les persones amb discapacitat física. Des de la defensa de la diversitat en la societat, ens interroga sobre com ens veiem i com ens afecta la mirada dels altres, i ens apel·la a defensar el dret de totes les persones a decidir sobre la pròpia vida i a tenir les mateixes oportunitats.
Fitxa tècnica
Durada: 36 minuts.
Realitza: Productora NewDivision.es
Dinamitza el procés col·lectiu de creació: Càmeres i Acció.
Impulsa ECOM, el moviment associatiu de la discapacitat física, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, dins el projecte per la difusió de la vida independent i la campanya VIDA INDEPENDENT #feselpas
És possible tenir una vida pròpia i plena més enllà de la discapacitat. Així ho demostren i ho reclamen les persones que relaten la seva experiència en vida independent al llarg del documental Vides Diverses. Realitzat per iniciativa d’ECOM -el moviment associatiu de la discapacitat física-, el documental mostra la necessitat i la capacitat d’autonomia de les persones amb discapacitat física. Ofereix models de referència per a persones amb discapacitat que no han fet el pas per iniciar el procés de decidir el seu projecte de vida i que no es creuen capaces de fer-ho. Alhora, visibilitza aquestes persones, sovint silenciades en la societat.
Més info
"YO ESTOY CON LA NOVIA"
El cineclub Igualada vol proposar-nos aquest documental italià que tracta sobre els refugiats siris d'una forma original. La peli ha estat al IDFA i al Festival de Venècia
Sinopsi: Un dia qualsevol d'octubre de 2013, 01:00 jove periodista italià, Gabriele del Gran i un poèta palestí, Khaled Soliman A l'Nassiry conversaven a l'estació de tren de Milà. Atret per les seves paraules en àrab, Abdallah Sallam, un jove acabat d'arribar de Yarmouk el campament de refugiats palestins a Damasc (Síria), es va acostar per preguntar-los per algun tren que el portés fins a Estocolm. Buscava una pista que li s'aproximés a una nova vida. Enrere deixava la guerra, el setge de Yarmouk, la destrucció provocada pel règim d'Al-Assad i Daesh; però també un naufragi del que es va salvar fins a arribar a Lampedusa. Abdallah, igual que milers de supervivents més, volia despertar d'aquest malson en alguna ciutat del nord d'Europa. El tren que esperava no existia. Tot i això, van buscar una alternativa per arribar al seu destí i que al seu torn servís a altres companys d'anhel. Com aconseguir-ho? Com burlar les tanques, límits i controls des de Milà a Estocolm? A través d'una estratègia molt particular: la celebració d'un fals seguici nupcial.
Suports: BR/DVD o arxiu descarregable
més info a la plana web http://www.iostoconlasposa.com/
CURTMETRATGES DE L'ESCOLA DE CINEMA DE BARCELONA (ECIB)
Una proposta de curts de ficció, animació i documental de
l'Escola de Cinema de Barcelona (ECIB), algun d'ells molt premiats a festivals. És una proposta pels cineclubs federats i no té cap cost. S'intentarà disposar d'un arxiu de descàrrega de tot el programa de curts
Si esteu interessats, ompiu el formulari següent:
http://goo.gl/forms/c3YvSt4c7T
SYRIA SELF PORTRAIT. AJUDA ALS REFUGIATS
Avui us proposem un programa molt especial, la Federació catalana de cineclubs, ha arribat a un acord amb la distribuidora Paco Poch, i SODEPAU per realitzar una campanya per recollida de fons per entitats que treballen amb els refugiats, tant a les zones de conflicte com per mitigar els efectes de l'èxode massiu cap a Europa i el Mediterrani.
Les entitats beneficiàries de la projecció que avui us proposem són ACNUR i Metges sense fronteres.
La projecció consistirà en 3 parts, una presentació del film i tota la situació que viuen els refugiats, per part d'experts en la matèria i en el món àrab, una segona part que consistirà en la projecció de la pel·lícula SYRIA SELF PORTRAIT (Aigües platejades), un colpidor testimoni fímic sobre el que està passant a Siria rodat per cineastes sirians, que mostra exactament les causes que ha originat aquest drama que només ha fet que començar. La tercera part serà un cinefòrum amb els assistents a la projecció, dinamitzat per l'expert que farà la presentació.
Per les projeccions es recomana una donació establerta, i les entitats organitzadores caldrà que signeu una carta d'adhesió si hi voleu participar per acceptar els compromisos que garantiran que els fons recaptats són destinats a les organitzacions beneficiàries i als projectes que porten endavant.
El cost de la projecció només és de 60€ més IVA, i només cal afegir la despesa de venir a buscar i retornar el film i els cartells a la seu de la Federació, i també les despeses de desplaçament i allotjament o mantutenció, si és el cas, d'algun dels experts que vindran a presentar el film i a fer conferència sobre el tema.
La presentació és opcional, tanmateix, des de la Federació catalana de cineclubs, us recomamem molt especialment en aquest cas, que el film sigui presentat i el tema introduit perquè servirà molt als assistents a contextualitzar el conflicte i el film.
Us tramentem amb aquest email, la carta de compromís, el model de cartell que caldrà utilitzar per fer la difusió. Teni més informació del filma :
http://www.pacopoch.cat/syriaselfportrait/
També us volia comentar, que en aquest cas, només es procedirà a programar el film en el moment que ens hagueu enviat escanejada la carta de compromís omplerta, signada, ja que així ens ho requereixen les altres entitats participants,
---
UN MÓN QUE NO ÉS EL NOSTRE
"“Cinemes àrabs en ruta”
Projeccions itinerants de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya"Un món que no és el nostre" (Alam laysa lana). Direcció, guió i fotografia: Mahdi Fleifel
Un món que no és el nostre és un retrat íntim, sovint humorístic, de tres generacions a l’exili al camp de refugiats d’Ein El-Helweh, al sud del Líban. A partir d'una gran quantitat de documents personals, arxius familiars, i filmacions històriques, la pel • lícula és un estudi sensible sobre el sentit de pertinença, l'amistat i la família. Filmada durant més de vint anys per diferents membres de la mateixa família, Un món que no és el nostre, és més que un retrat familiar; és un intent per preservar el s’està oblidant i subratllar el que no hauria de ser mai esborrat de la memòria col.lectiva.
PREU: Gratuït. Activitat promoguda per SODEPAU i l'Agència de Catalana de Cooperació per al Desenvolupament
NOTA: Només hi ha 10 passis subvencionats. Les projeccions es confirmaran en ordre d'entrada de les sol·licituds
Formulari de sol-licitud
LES COSTURES DE LA PELL
Bharathi i la Yamuna viuen a Bangalore, a l’Índia, i s’han passat la vida cosint per les grans multinacionals
del sector tèxtil que omplen els armaris de mig món. Com altres dones, han decidit no tenir por i lluitar per assolir un futur digne, sabent que l’únic camí per aconseguir unes condicions de treball justes passa per assumir una confrontació directa amb els seus patrons.
Durada: 60 minuts
PREU: Gratuït. Activitat promoguda per NO DUST FILMS i la Federació catalana de cineclubs
Formulari de sol.licitud
CINEFÒRUM MOSTRA DE CINEMA, SALUT, DRETS, ACCIÓ
ALARGAMENT TERMINI PROJECCIONS FINS EL 30 D'OCTUBRE
La FCC ha arribat a un acord amb La Mostra de Cinema Salut, Drets, Acció per posar a l'abast de la xarxa de cineclubs 7 documentals
La Mostra de Cinema Salut, Drets, Acció l'impulsa dues entitats sanitàries Medicus Mundi Catalunya i Farmacèutics Mundi, junt a Quepo, una ONG que treballa en la comunicació audiovisual per al canvi social. A través del cinema es preten generar consciència i actitud crítica sobre les causes que provoquen la pitjor epidèmia en salut del món: la desigualtat. Amb la intenció d'apropar el debat a la ciutadania sobre el dret a la salut i les causes que impedeixen la seva garantia tant a casa nostra com arreu del món, volen oferir als cineclubs federats, una sèrie de documentals que treballen diferents temàtiques vinculades a la defensa del dret a la salut, per a poder projectar-los amb un cinefòrum.
La previsió és organitzar
5 CINEFÒRUMS FINS EL 30 D'OCTUBRE SENSE CAP COST (només allotjament si és necessari),
Aquí teniu el llistat per poder escollir el títol o títols que us interessin
SI US PLAU, US DEMANARÍEM UNA RESPOSTA EL MÉS AVIAT POSSIBLE PER AJUSTAR CALENDARIS
Formulari de sol.licitud
LES NOSTRES ENERGIES
Documental
‘Les Nostres Energies’ vol fer una denúncia de l’actual sistema energètic a Catalunya, tant des del punt de vista de la seva escassa sostenibilitat com de la seva concepció ademocràtica. Pretén fer veure el conjunt d’impactes ambiental que un sistema extractivista i concentrat, basat en fonts no renovables majoritàriament, té sobre el conjunt d’un territori densament poblat com el nostre.
Vol també superar la visió de que els impactes i les agressions ambientals són lluny, a d’altres països i continents: des de la industrialització de Catalunya s’han anat acumulant ben a prop, superposant tecnologies però sense deixar de banda el mateix sistema ni abandonar mai fonts energètiques molt qüestionades per la població a tot el territori.
Cinefòrum amb el director, Miquel Carrillo
PREU: GRATUÏT (projecció). El cineclub s'ha de fer càrrec del desplaçament del forista i el seu allotjament.
Activitat promoguda per Enginyeria Sense Fronteres
NOTA: Les projeccions es confirmaran en ordre d'entrada de les sol·licituds
Formulari de sol.licitud